DOLAR
35,9677
EURO
37,1790
ALTIN
3.307,49
BIST
9.951,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
10°C
Muğla
10°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
10°C
Pazartesi Açık
10°C
Salı Açık
8°C
Çarşamba Açık
9°C

Demir hırsızları bu kez belediyenin mazgallarını çaldı

Demir hırsızları bu kez belediyenin mazgallarını çaldı
08.12.2021
306
A+
A-

Muğla’nın Bodrum ilçesinde iki gün önce sağanak yağışta elektriklerin kesildiği anda 15 bahçe ve sitenin demir kapısını çalan demir hırsızları bu kez Bodrum7un 7 mahallesindeki alt yapı mazgallarını çaldı. Belediye ekipleri yeni mazgalları yerine koyarak bu kez çalınmaması için mazgallara kaynak yaptı.

Kaynak Anterhaber.com

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yokuşbaşı ve Umurca Mahalleleri’nde iki gün önce sağanak yağışta elektriklerin kesilmesini fırsat bilen hırsızlar 15 site ve evin demir bahçe kapılarını çalmış hırsızlar demirlerle birlikte İzmir’de yakalanmış ve iki hırsız tutuklanmıştı.

Bu kez Bodrum’da yedi mahalledeki alt yapı ve kananlar üzerinde ki demir mazgallar çalıhndı. Yaklaşık 30 mazgal ve rögar kapılarının çalındığını belirleyen belediye ekipleri İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne şikayet ederek suç duyurusunda bulundu.

MAZGALLARA KAYNAK YAPMAK ZORUNDA KALDILAR

Bodrum Belediyesi ekipleri yeni mazgalları yerine koyarak çalınmaması için bu kez kaynak aparak önlem almaya çalıştı. Mahalledeki 4 mazgalında çalındığını belirten Mehmet Ali Çal “Sabah kalktığımızda kanallar üzerindeki mazgallar yok olduğunu gördük. Biraz araştırdığımızda ne kadar mazgal varsa toplamışlar. Hırsızlar artık demirlere dadandı. Açıkta ne buluyorlarsa götürüyorlar. Mazgalların çalınması ile birlikte sağanak yağış ve elektrik kesildiğinde büyük tehlike oluşuyor” diye konuştu.

BELEDİYE VATANDAŞLARDAN YARDIM İSTEDİ

Bodrum belediyesi ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Belediye ekiplerimiz, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yerinden sökülerek alınan mazgal demirlerinin yerine yenilerini takıyor. Konu hakkında kolluk kuvvetlerine gerekli müracaatta bulunulmuş olup, halkımızın şüpheli durumlarda ihbarda bulunmasını rica ederiz” denildi.