DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Dijital Pazarlama Yurtdışı İhracatında Büyük Öneme Sahip Oldu

Dijital Pazarlama Yurtdışı İhracatında Büyük Öneme Sahip Oldu
25.11.2021
433
A+
A-
polat-galle

Dijital pazarlama, E-Ticaret sektörünün yaygınlaşması ve teknolojinin tüm dünya çapında kullanılabilir hale gelmesi ile birlikte yurtdışı ihracatının etkin bir şekilde artmasını sağlamıştır.

Günümüzde geçmiş yıllara nazaran e-ticaret kavramının oldukça önem kazandığını görebilmek mümkündür. Elektronikten gıdaya, giyimden mutfak eşyasına, oyuncaklardan okul eşyasına kadar aklınıza gelebilecek birçok ürününün geleneksel alışveriş yöntemi olan çarşıdan pazardan değil de, tabiri caizse yenilikçi alışveriş sistemi olan sanal pazarlar üzerinden alındığını görmekteyiz. Bu durum aynı zamanda firmaları da etkileyerek internet üzerinde yer almaya ve ürün ve hizmetlerini pazarlamaya itmiştir. Hal böyle olunca pek çok firma E- Ticaret sistemini kullanarak ürün ya da hizmetini pazarlama çabasına girmiştir. Bu durum aynı zamanda dijital pazarlama ile birlikte yurtdışı ihracatının da geçmiş yıllara göre daha yüksek seviyelere çıkmasına neden olmuştur. Bunu sağlayan en temel firmalar ise dijital pazarlama ajansı ile sosyal medya ajansları olmuştur.

Dijital Pazarlama Nedir?

Dijital pazarlama, herhangi bir ürün ya da hizmetin teknolojik cihazlar (bilgisayar, cep telefonu, tablet vb.) kullanılarak internet üzerinde yer alan çeşitli platformlar aracılığı ile satışa sunulmasıdır. Geleneksel alışveriş sistemini geride bırakan dijital pazarlama bizlere yenilikçi alışveriş sistemini sunmayı başarmıştır. Öyle ki, bu durum yurtdışı ihracat rakamlarının da artmasını sağlamıştır. 

Dijital Pazarlama Ajansı Ne İş Yapar?

Dijital pazarlama ajansları sizlerin ürün ya da hizmetinizi internet ortamında daha etkin bir şekilde pazarlamanızı sağlayan temel unsurdur. Doğru pazarlama stratejileri ile birlikte ürünün ya da hizmetin daha çok kişiye ve hedef kitlesine ulaşmasını sağlayarak doğrudan kâr marjınızı etkilemektedir. Bununla kalmayıp sizlerin doğru müşteri kitlesine ulaşabilmeniz adına çeşitli analizler ve stratejiler geliştirerek en doğal ve en etkili reklam olanaklarını sunmaktadır. 

Sosyal Medya Ajansı Ne İş Yapar?

Sosyal medya ajansı, sizlerin ya da firmanızın çeşitli sosyal medya platformlarında yer almasını sağlayarak bir marka haline gelmenize yardımcı olur. Milyonlarca kişinin yer aldığı Facebook, İnstagram ve Twitter başta olmak üzere birçok sosyal medya platformunda hizmet sağlayan sosyal medya ajansları, kişi ya da firmaların bu platformları en iyi şekilde kullanmasına yardımcı olmaktadır. 

Dijital Pazarlamada Sosyal Medyanın Önemi

Dijital pazarlama ve sosyal medya, E-Ticareti etkin bir şekilde sağlayabilmek için önemli iki kavramdır. Özellikle sosyal medya üzerinde faaliyet gösteren çeşitli ajansların tercih edilmesi ürün ve hizmetin sunulması anlamında sizlere fayda sağlayacaktır. Çünkü sosyal medya ajansı, sizlerin sunmuş olduğu ürün ya da hizmeti milyonlarca kişinin yer aldığı sosyal medya üzerinde doğru ve etkin bir şekilde pazarlamanıza yardımcı olacaktır. 

Dijital Pazarlama ve Yurtdışı İhracat

Ülkemizde yaşanılan ekonomik dalgalanmaların yurtdışı ihracatını da olumsuz yönde etkilediğini söyleyebiliriz. Ancak giderek devleşen dijital pazarlama, E- Ticaret üzerinden yapılan ürün ve hizmet satışı ile ülkemizin yurtdışı ihracat oranlarının da doğrudan artmasını sağlamıştır. Gerek yurtiçi gerekse yurtdışı ürün ve hizmet sağlayan firmaların dijital pazarlama ajansı üzerinden etkin bir şekilde kazanç elde ettiğini söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra milyonlarca kişinin yer aldığı çeşitli sosyal medya platformunu sosyal medya ajansı ile üst seviyelere ulaştıran firmaların diğerlerine nazaran daha çok kazanç elde ettiğini de ekleyebiliriz. 

SEO, Reklam ve Dijital Pazarlama 3’lüsü

E- Ticarette etkin bir şekilde yer almanın 3 altın kuralını; SEO, reklam ve sosyal medya üçlüsü oluşturmaktadır. Bir pazarlama bileşeni olan dijital pazarlamada, daha ön sıralara ulaşabilmek adına kesinlikle SEO faydalanmanız gerekmektedir. Bu SEO yapısını aynı zamanda çeşitli reklam olanakları ile değerlendirmeli ve etkin dijital pazarlama teknikleri kullanarak müşterilerinizin dikkatini çekmelisiniz. Bunların tümünü bir arada yapacak bir ajans arıyorsanız, İzmir Sosyal medya ajansı olan Proji markasıyla iletişime geçebilirsiniz.

polat-galle