DOLAR
32,4455
EURO
34,7397
ALTIN
2.437,68
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Düzenli egzersizle ağrıların ve stresin önüne geçin

Düzenli egzersizle ağrıların ve stresin önüne geçin
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Sokak kısıtlamaları sırasında evde hareketsiz kalmak, kas ve iskelet sisteminde şiddetli tutulma ve ağrılara yol açabiliyor. Uzmanlar, sokağa çıkılmayan günlerde, ev içinde kısa yürüyüş ya da 20 dakika orta tempoda egzersiz öneriyor.

Koronavirüs salgını, birinci yılına yaklaşıyor. Salgının yayılma hızıyla birlikte, çeşitli önlemler devreye girdi.

Uzaktan eğitim ve çalışma sistemine geçildi. Geçici sokak kısıtlamaları uygulandı.

Ağrılara karşı ‘egzersiz’ önerisi

Koronavirüs sürecinde evde geçirdiğimiz süre de uzadı. Bu yüzden boyun, omuz, sırt gibi bölgelerimizde ağrılar da arttı. Bu hareketsiz yaşam tarzı, her yaş grubunda kas tutulmalarına yol açabiliyor. Hastanelere başvurular da arttı.

Uzmanlar, evde kalınan günlerde 20 dakika orta tempoda egzersiz ya da içeride kısa yürüyüşlerin önemli olduğunu aktarıyor.

Egzersizler bağışıklığı artırıyor, stresi önlüyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Doç Dr. Hatice Reşorlu, egzersizin sadece ağrıları engellemediğini aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve endorfin hormonunun salgılanmasını sağladığını böylece stresle başa çıkmayı da kolaylaştırdığını söylüyor.

Şiddetli kas ağrıları zaman zaman koronavirüs semptomlarıyla da karıştırılabiliyor.
Egzersizler bu endişenin de önüne geçiyor.

velux