DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C

Eczacılar: İlaç hizmeti veremez hale geldik

Muğla Eczacı Odası Başkanı Eczacı Saim Korkmaz, son günlerde eczanelerde yaşanan ilaç yokluğu sıkıntısı ile ilgili açıklama yaptı.

Eczacılar: İlaç hizmeti veremez hale geldik
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Eczaneler ilaç sıkıntısı devam ediyor. Muğla Eczacı Odası, son zamanlarda Muğla genelinde eczanelerde yaşanan ilaç yokluğu sıkıntısı ile ilgili açıklama yaptı.

Oda Başkanı Eczacı Saim Korkmaz, şu ifadeleri kullandı;

*Her yıl sonunda olduğu gibi bu yıl da özellikle son günlerde çok ciddi ilaç yokluğu sıkıntısı ile karşı karşıyayız. İlaç yokluklarının birçok sebebi var ve biz eczacılar her platformda bu sebepleri ve çözüm önerilerimizi dile getiriyoruz.

“HAYATİ ÖNEME HAİZ İLAÇLARI BİLE BULMAKTA ZORLANIYORUZ”

*Ancak özellikle son birkaç gündür yoğun bir şekilde yaşadığımız ve biz eczacıları artık ‘ilaç hizmeti veremez’ noktaya taşıyan ana sebep, ilaçlara yüzde 25 oranında yapılan zammın 19 Aralık 2023 tarihinde açıklanmasına rağmen, uygulanma tarihinin 25 Aralık 2023 diye duyurulmasıdır.

*Aradaki bu sürede maalesef hayati öneme haiz ilaçları bile bulmakta zorlanıyoruz. Zammın açıklanma tarihi ile yürürlüğe giriş tarihi arasında bu kadar süre olmamış olsaydı biz bu sorunları bu kadar yoğun yaşamazdık.

*Yıllardır yetkililerimize yaptığımız uyarılarımıza ve çözüm önerilerimize rağmen hala bu sorunun yaşanıyor olması gerçekten üzücüdür.

*Halkımızın ilaca erişimini tehlikeye sokan bu durumun bir an önce çözülmesini ve bir daha bu sorunların yaşanmaması için gerekli önlemlerin acilen alınmasını talep ediyoruz.

polat-galle
ETİKETLER: