DOLAR
32,5961
EURO
34,7907
ALTIN
2.415,69
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
26°C

Emekli öğretmen pandemi döneminde 4 kitap yazdı

Emekli öğretmen pandemi döneminde 4 kitap yazdı
28.10.2020
488
A+
A-
polat-galle

MUĞLA (AA) – Ortaca ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki emekli öğretmen Asım Güneş, bilgi ve birikimlerini okuyucularla paylaşabilmek için yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde 4 kitap yazdı.

Pandemi sürecinde 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı dolayısıyla sokağa çıkmamaya özen gösteren Güneş, kendisi gibi eğitimci olan eşi Kamuran Güneş’in de desteğiyle evinde kitap yazarak geçirdi.

Asım Güneş, AA muhabirine, hayatını anlatan ilk kitabı “O Benim İşte” ve tarım ile çevre içerikli “Bir Ömür Dolmadan Bir Dünyayı Tüketmek” adlı iki kitabını okuyucularıyla buluşturduğunu söyledi.

Tuttuğu günlüklerden yola çıkarak yazdığı “Koronalı Günler” adlı iki kitabının da yazımının tamamlandığını ileri ki dönemde baskıya vereceğini anlatan Güneş, “8 aylık pandemi döneminde dört kitap yazdım. Bunun iki tanesi basıldı ve satışa sunuldu. Pandemi döneminde her gün tuttuğum günlükler var. Yaşadıklarımızı ve hissettiklerimizi bir kitapta toplayarak gelecek kuşaklara ışık tutacağını ümit ediyorum.” dedi.

Güneş, kitabının basıldıktan sonra birçok arkadaşının kendisini arayarak tebrik etmesinin ve kendilerinin de anılarını yazmaya başlayacaklarını söylemelerinden çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Karantina döneminde yaşadıklarını “bir rüya gibiydi” diye özetleyen Güneş, ailesiyle vakit geçirmenin, okumanın, bilgi ve birikimlerini paylaşmanın önemine vardıklarını kaydetti.

Aktur tatil sitesi