DOLAR
32,5568
EURO
34,9352
ALTIN
2.426,52
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C

Emlak danışmanlarının sosyal medyada kaçınması gereken hatalar!

Emlak danışmanlarının sosyal medyada kaçınması gereken hatalar!
15.11.2021
273
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Gündelik hayatın bir parçası haline gelen kullanıcıların yoğun olarak vakit geçirdiği sosyal medya, gayrimenkul danışmanları için de pazarlama aracı. Bu pazarlama aracını etkin bir şekilde kullanan danışmanların kazançları kuşkusuz artıyor. Ancak sosyal medya kanallarınızı profesyonel biri yönetmiyorsa kimi zaman bu konuda kimi zaman yanlış kararlar alıyor olabilirsiniz.

Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest ve daha birçok sosyal medya sitesi var. Her biri üzerinde bir sayfa veya hesap sahibi olmak yeterli değil. Gayrimenkul danışmanlarının, aktif ve tutarlı paylaşımlarla marka imajını güçlendirmesi gerekiyor.

İşte gayrimenkul danışmanları için sosyal medya hataları ve bu hataları önlemenin yolları…

Emlak danışmanlarının sosyal medyada kaçınması gereken hatalar!

Sosyal medya hesaplarına firma iletişim bilgilerini eklememek

Potansiyel müşterilerinizin işini biraz daha kolaylaştırmak ister misiniz? Firmanızın ismini sosyal medya hesabınıza yazdınız ancak iletişim bilgileri yok. Müşterileriniz sizi isminizi arama motorlarında aratarak bulabilirler eğer tercih ederlerse! Sosyal medya hesaplarınızda müşterilerinize hemen ulaşılabilir olmanız gerekir. Aynı zamanda sorulan soruları cevaplamanız da güvenilirliğinizi artıracaktır.

Mesajlara yanıt vermemek

Her zaman yorumlara ve mesajlara yanıt vermeye çalışın, olumsuz yorumları da yanıtsız bırakmayın. Olumsuz bir yoruma verilen olumlu cevap hiç cevap vermemekten daha iyi bir etki bırakacaktır.

Müşterileriniz verdiğiniz yanıtlarla önemsendiklerini hissedecektir. Bu da sizi tercih etmeleri için önemli bir neden. Paylaştığınız ilan fotoğraflarına bazı negatif yorumlar da gelebilir, bu gibi durumlarda krizi doğru yönetmeli ve olumlu bir etkileşim gerçekleştirmelisiniz.

Mesaj isteklerini her zaman kontrol etmelisiniz. Eğer bir kullanıcı size mesaj gönderiyor ancak sizi takip etmiyorsa, doğrudan bir bildirim almazsınız. Böyle bir durumda mesaj bölümünde bir istek görürsünüz. Bu isteklere daima yanıt verin, çünkü bildirim gelmediği zaman unutmak daha kolay olabilir.

Emlak danışmanlarının sosyal medyada kaçınması gereken hatalar!

Aktif olmamak ya da fazla aktif olmak

Takipçileriniz uzun süre paylaşım yapmayan bir adresi takip etmek istemez. Sürekli paylaşım yapmak ise bir süre sonra rahatsız edici ve sıkıcı olabilir. Gerçekten nitelikli olduğunu düşündüğünüz paylaşımları günde bir kere yapabilir, Instagram, Facebook hikâye özelliklerini daha sık kullanabilirsiniz.

Örneğin, Instagram’da satılık ev ya da kiralık ev fotoğrafları ya da ev satın almak ya da kiralamak isteyen kişilere faydalı bilgilerin verildiği infografikler paylaşabilirsiniz. Twitter makaleleri paylaşmak ve sohbetlere katılmak için harika bir kaynaktır. Pinterest ise birçok insanın görsel açıdan ilham aldığı yerdir. Twitter sayfanızda uzman olduğunuz bölgenin emlak fiyatlarıyla ilgili yorumlarınızı paylaşabilir; Pinterest’te ise “Hangi evde yaşamak isterdiniz?” gibi bir başlıkla satılık daire ilanlarınızın fotoğraflarını yoruma açabilirsiniz.

Facebook’ta kısa bir yazınızı paylaşabilir veya daha dikkat çekici kanal yönetimi için satılık ve kiralık dairelerinizle ilgili videoları yayınlayabilirsiniz.