DOLAR
32,5883
EURO
34,7375
ALTIN
2.506,53
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
13°C
Muğla
13°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Emlakta yıldızı parlayan şehir Muğla

Emlakta yıldızı parlayan şehir Muğla
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Emlak yatırımı yapacakların sıklıkla yanıtını aradığı soruların başında “Hangi şehirde satılık konutların metrekare fiyatları ne kadar?” geliyor.

Zingat Prestij Dergisi de Şubat ayında yayınlanan son sayısında Türkiye’nin metrekare fiyatı en çok artan şehirlerini ele aldı.

Zingat Yatırım Rehberi verilerine göre konutta en değerli şehirler

Satılık daire fiyatları, konut alıcılarının ve gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin kararını etkiliyor. İstanbul dışında emlak yatırımı yapmak isteyenler uzun vadede kazanç vaat eden şehirlere yöneliyor. Türkiye’de satılık konut fiyatı en çok artan şehirler ile ilgili verilere bakıldığında da, ilk 5 arasında İstanbul, Muğla, İzmir, Çanakkale, Antalya yer alırken; ilk 10 şehir arasında ağırlıklı olarak Marmara Bölgesi’nin öne çıktığı gözlemleniyor.

Türkiye’de satılık konut fiyatı en çok artan şehirler sıralaması, Zingat.com tarafından güncel verilerle sunuluyor. Zingat Yatırım Rehberi listesinde şehir şehir satılık konutların metrekare fiyatlarının yanı sıra aylık yüzdesel artış oranları da yer alıyor. 2021 Şubat ayı itibariyle satılık konut fiyatı en çok artan şehir İstanbul oldu.

Konut metrekare fiyatı en yüksek şehirler

İstanbul, Türkiye’nin satılık konut metrekare fiyatı en yüksek değere sahip şehri. Metrekare fiyatının 5 bin 58 TL olduğu İstanbul’da satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 2,26 artış gösterdi. Konut geri dönüş süresinin 20 yıl olarak hesaplandığı İstanbul’da satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 379 bin 347 TL ile 632 bin 200 TL arasında.

Emlakta yıldızı parlayan şehir Muğla

Satılık konut metrekare fiyatı 4 bin 625 TL olan Muğla ise pandemi dönemiyle birlikte emlakta yıldızı en çok parlayan şehirlerden biri oldu. Özellikle Bodrum 2020 yılında gayrimenkul arayışında olanların ilgi odağı olmayı başardı ve Bodrum’da konut metrekare fiyatı 8 bin 505 TL’ye yükseldi. Satılık konut fiyatının aylık yüzde 2,78 oranında artış sergilediği Muğla şehrinde ise konut yatırımının geri dönüş süresinin 23 yıl olduğunu da belirtelim.

İstanbul ve Muğla’nın ardından 4 bin 225 TL’lik konut metrekare fiyatıyla İzmir satılık konutta ülkenin en değerli şehirleri arasında üst sıralarda yer buldu. İzmir’de satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 2,67 artış gösterdi. İzmir’de konut geri dönüş süresi 21 yıl. Buna göre, 2020 yılı emlak endeksi ve Bölge Raporu’nda İzmir şehrinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 316 bin 855 TL ile 528 bin 100 TL arasında.

İlk 10 Marmara Bölgesi ağırlıklı

Satılık konut fiyatı en çok artan şehirler listesine bakıldığında ilk üç sıradaki İstanbul, Muğla ve İzmir ile birlikte 10 şehir listesine girmeyi başaran diğer bölgeler Çanakkale, Antalya, Balıkesir, Edirne, Bartın, Isparta ve Yalova oldu.

Bu şehirlerdeki konut metrekare fiyatları incelendiğinde ise, Şubat 2021 verilerine göre Çanakkale’de 3 bin 487 TL, Antalya’da 3 bin 350 TL, Balıkesir’de 3 bin 291 TL, Edirne’de 3 bin 253 TL, Bartın’da 3 bin 233 TL, Isparta’da 3 bin 141 TL ve Yalova’da 3 bin 127 TL olduğu görülüyor.

Aktur tatil sitesi