DOLAR
32,4513
EURO
34,7535
ALTIN
2.443,48
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Bodrum – Milas arasına Kemikler Barajı yapılacak

Muğla’nın Milas ilçesi ile Bodrum ilçeleri arasında Kemikler Barajı’nın yapımı için başlatılan Kemikler (Gökçeler) Barajı ve Sulaması, Malzeme Ocakları, Kırma-Eleme-Yıkama Tesisi Ve Beton Santrali projesi için Bakanlık tarafından ÇED Olumlu kararı verildiği açıklandı.

Bodrum – Milas arasına Kemikler Barajı yapılacak
A+
A-
polat-galle

Muğla’nın Milas ilçesi ile Bodrum ilçesi arasındaki Kemikler ve Yakaköy Mahallesi sınırları içerisinde DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından Koca Dere üzerinde sulama amaçlı Kemikler (Gökçeler) Barajı ve Sulama Projesinin yapılması planlanan Kemikler (Gökçeler) Barajı ve Sulaması’nın projesinin hazır hale geldiği belirtildi.  DSİ Genel Müdürlüğü, DSİ 21. Bölge (Aydın) Müdürlüğü tarafından sunulan rapora Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından projeye ÇED olumlu kararı verildi.

TARIM AĞIRLIKLI KULLANILACAK

Kemikler (Gökçeler) Barajı ve Sulaması Projesinin ana amacının sulama olup, regüle edilen sularla Ekinanbarı Ovası’nın sulanması amaçlandığı ve proje ile bölgede yer alan tarım arazileri sulu tarıma açılacak ve yetersiz sulanan sahalara yeterli sulama suyu temin edileceği belirtildi.

Bodrum – Milas arasına Kemikler Barajı yapılacak

5 YILDA TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

Kemikler (Gökçeler) Barajı ve Sulama Ünitelerinin 5 yılda inşasının tamamlanması planlanıyor.

ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre; Proje alanı hazine alanları, özel mülkiyete ait tarım alanları ve orman arazilerinden meydana gelmektedir. Orman alanları için kamulaştırma söz konusu olmadığından bu alanlar ile ilgili olarak 6831 sayılı Orman Kanunun 16. Maddesi gereğince Orman Bölge Müdürlüğünden izin alınacak.

PROJE ALANINDA ÜÇ BÜYÜK DERE VAR

Proje alanında Koca Dere, Yardibi Deresi ve Kanlıgöl Deresi ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanunda belirtilen alanlar, bulunuyor.

Bodrum ve Milas halen bölgedeki Geyik ve Mumcular Barajı’ndan su temini yapılıyor.