DOLAR
32,5947
EURO
34,7865
ALTIN
2.497,31
BIST
9.461,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Evde Kan Alma

Evde Kan Alma
A+
A-
velux

Son yıllarda sağlık hizmetlerine bir yenisi daha eklendi.  Evde kan alma hizmeti evden laboratuvar hizmetinin verilmesidir.  Kişinin hastaneye veya laboratuvara gitmeden evinden çıkmadan sağlık ekibi tarafından steril koşullarda kanlarının alınması ve laboratuvarı teslim edilmesi ile verilen bir hizmettir.  Aynı zamanda bu hizmet tahlil sonuçlarını hastaya veya hekime paylaşarak da hizmetin devamını sağlamaktadır.

Cybh Testi Nedir?

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar genellikle çok eşli kişilerde ve korunmasız cinsel ilişki yaşayan kişilerde çok sık görülür.  Cinsel yolla bulaşan hastalıkların en önemli kısmı belirtilerinin kısa sürede oluşmamasıdır. . Bu durum olası bir hastalığın geç teşhis edilmesine sebep olduğu gibi aynı zamanda tedavinin de geç başlamasına sebep olmaktadır.  Çok fazla gündeme gelmese de sıklıkla yaşanan ve sayıları her geçen gün artan cinsel yolla bulaşan hastalıklar farklı tanı yöntemleri kullanılarak tetkik edilmektedir.  Bazıları kan numunesi ile tespit edilirken bazıları süprüntü alınarak veya idrardan bakılmaktadır.  Bu konuda en doğru yöntemin hangisi olduğunu ve hangisinin yapılması gerektiğine hekim karar verir.

Cybh Testi Kan Testi

Korunmasız cinsel ilişki yoluyla bulaşan hastalıklara kısaca Cybh testi denir. Bu hastalıklar tehlikeli ve oldukça önemli özelliğe sahiptir.  Çünkü kişi cinsel ilişki kurduğu partnerine de bu hastalığı bulaştırır.  Dolayısıyla tedavi tek bir kişi üzerinden değil partneri ile birlikte tedavi edilmesi gerekir.  Günümüzde en sık görülen cinsel yolla bulaşan hastalıklar HIV enfeksiyonu,  Gonore,  Sifiliz,  Clamidya,  genital herpes hepatit B ve hepatit C virüsleridir.

Tahlil Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Kan tahlilleri var olan hastalığın teşhis edilmesi veya bu incelemeler ile ileride genetik olarak hangi hastalıklarla karşılaşılabileceğinin olası oranını da vermektedir.  Dolayısıyla kan tahlili günümüzde ve eskiden beri hastalıkların somut olarak teşhis edilmesinde kullanılan en kesin yöntemlerden biridir.  Genellikle kan numunesi alınarak bakılan tahliller düşük maliyetli tahlillerdir.  Kan tahlili sonuçları belli parametreler kullanılarak yapılır. Son derece önemli hatta hayati öneme sahiptir.

Tahlil Tetkik Ücretleri

Tahlil fiyatları,  hangi hastalığın inceleneceği ne ve hangi numunenin kullanılacağına göre değişiklik gösterir.  Kan tahlilleri genellikle diğer tahlillere göre daha ekonomik bütçeye uygun tahlillerdir.  Ancak çok farklı tahlil ve incelemeler vardır.  Kan,  idrar,  sperm tayini gibi farklı şekillerde çalışılan ve farklı numuneler üzerinde çalışılan tahliller her biri farklı maliyet içerir.  Tahlil tetkik ücretleri üzerinde çalışıldığı süre ve kullanılan materyale göre değişiklik gösterir.  Bu konuda doğru bilgi tetkik yaptırılacak laboratuvarın seçilmesi ve iletişime geçilerek bilgi alınmasıdır.

Evde Kan Alma

Evde kan alma hizmeti son yıllarda fazla rağbet gören ve hastalar tarafından genellikle daha fazla tercih edilen hizmetlerden biridir.  Bu hizmet hastaya evinde verildiği için dolayısıyla son derece konforludur. Hasta dışarı çıkmamış ve hastane koşullarına girmemiş olur.  Dolayısıyla hasta açısından oluşabilecek gerek çevresel faktörlere bağlı olarak gerekse hastane şartlarındaki olumsuzluklar düşünüldüğünde önemli hizmetlerden biridir.  Günümüzde sayıları gittikçe artan laboratuvarların büyük bir kısmı evde kan alma hizmeti vermektedir.  Bunun için laboratuvarla iletişime geçerek randevu almak ve hangi tahlillerin istendiğini bildirmektir. Sonuçlar ise kısa sürede ya hastaya tercihe bağlı olarak ya da hekimle paylaşılır.  Günümüzün yeni nesil sağlık hizmet sektörlerinden biridir.

Evde Kan Alma Hizmetleri

Evde kan alma hizmetleri henüz yeni bir uygulama olmasına rağmen çok fazla ilgi görmekte ve tercih edilmektedir. Hasta açısından oldukça konforludur.  Hasta evinden çıkmayarak bu hizmeti alabilir.  Ayrıca büyük şehirlerde yoğun iş temposu ile çalışan kişiler zaman bulamamaktan kaynaklı sağlık sorunlarını atlamaktadır.  Bu hizmet yalnızca evde verilen bir hizmet değil kişinin tercihine bağlı olarak iş yerinde de kan alma hizmeti verilmektedir.  Bu da genel anlamda bakıldığında hastaya gerçekten önemli bir konfor sağlamaktadır.