DOLAR
32,5093
EURO
34,9923
ALTIN
2.436,25
BIST
9.800,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Eviniz için konut sigortasının avantajları!

Eviniz için konut sigortasının avantajları!
31.07.2021
916
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Evde yaşanabilecek tehlikeleri düşünün… Sel, deprem gibi doğal afetlerden dahili su baskını ya da hırsızın evdeki değerli eşyaları çalması gibi doğal olmasa da maddi ve manevi zararı yüksek bir dizi senaryo aklınıza gelebilir.

İşte evde yaşanabilecek bu ve benzeri olumsuz durumlara karşı sigorta şirketleri konut sigortası sunuyor. Konut sigortası belli güvenceler kapsamında evinizi ya da sadece eşyalarınızı sigortalayabiliyor.

Konut sigortası bedeli ne kadar?

Konut sigortası hem mülk sahipleri hem de kiracılar tarafından yaptırılabiliyor. Konut sigortası bedeli; konutun bulunduğu bölgeye, taşıdığı risklere, teminat türüne, sigorta şirketine göre farklılıklar taşıyabiliyor. Konut sigortası için uzman bir aracıyla anlaşmak gerekiyor. Teminatlar, önem dereceleri konuttan konuta değişiklik gösteriyor. Bu nedenle, konut sigortası yapan şirket ve uzman aracıları araştırmak, tekliflerini ve sundukları hizmetleri detaylı öğrenmek gerekiyor.

Konut sigortası yaptırırken nelere dikkat etmeli?

• Konut sigortasında bedeli en düşük teminatlardan biri ise “sel teminatı”. Özellikle evi bir binanın üst katlarında yer alanlar sel afetine karşın sel teminatını konut sigortaları kapsamına almayı tercih etmiyor.

• “Dahili su baskını” ise konut sigortasında en çok tercih edilen teminatlardan bir diğeri. Evin su borularında veya su tesisatında yaşanabilecek olumsuz durumlarda karşılaşılabilecek maddi hasarlara karşı dahili su baskını teminatı sigorta kapsamına alınıyor.

• Konut sigortasının teminatları arasında deprem yer alıyor. Zorunlu deprem sigortası (DASK) ile karıştırmamak gerekiyor. DASK binaları kapsarken, konut sigortasında isteğe bağlı olarak yapılacak deprem sigortası ise deprem sonrası evde ve eşyalarda oluşacak hasarları teminat kapsamına alıyor.

• Hırsızlık teminatı da konut sigortasına dahil edilebiliyor. Ülkemizde konut sigortası yaptıranların en çok tercih ettiği teminatların başında gelen “hırsızlık teminatı”, evde bir hırsızlık olayı yaşanması durumunda özel eşyalarda oluşan kaybın karşılanması esasına dayanıyor. Ziynet gibi değerli özel eşyalar ise genellikle konut sigortasında özel bir poliçe hazırlanarak uygulamaya alınıyor.

• Konut sigortası kapsamına giren diğer teminatlar arasında terör de yar alıyor. Ayrıca evin yürüyüş veya grev yapılan genel alanlara yakın olması durumunda da konumu nedeniyle poliçe seçeneklerinin yelpazesi genişleyebiliyor.