DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
20°C
Muğla
20°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Açık
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Filtre Bezi Nedir?

Filtre Bezi Nedir?
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Sıvı maddelerin ya da katı maddelerin filtrasyon işlemleri esnasında en önemli değerlendirme ölçütlerinden biri olan filtre bezleri, kalitesi ve yapılan işleme uygunluğu hususlarıyla tüm filtrasyon işleminin de kalitesini belirleyen ve işe yararlık derecesini ölçen çok önemli ve değerli bir parametre olmaktadır.

Eksen Arıtma olarak, arıtma, filtrasyon piyasasındaki uzun soluklu deneyimi, yüksek tekniğe sahip bilgi birikimi, malzeme, iplik dokuma gibi birçok konudaki tecrübesi ile müşterilerine çeşitlilik sunabilmekte ve arıtma, filtrasyon gibi pek çok konuda her zaman her soruna karşı en uygun çözümleri üretebilmektedir.

Filtre Bezlerinde Kullanılan Teknikler ve Malzemeler Nelerdir?

Bir filtre bezini üretirken veya satarken öncelikle filtre bezleri hakkında detaylı bir bilgi birikime sahip olunması önem teşkil etmektedir. Çünkü, filtre bezleri iplik cinsi bakımından ve dokuma teknikleri bakımından birbirlerinden çok çeşitli yollarla ayrılmaktadır.

Bu nedenle, her filtre bezinin her sorun için uygun olduğunu söylemek doğru olmamaktadır ve her türün özellikleri hakkında fikir sahibi olunması bu noktada oldukça değerli olmaktadır.

İplik Cinsi Bakımından Filtre Bezleri

İplik cinsi bakımından filtre bezleri iki başlıkta incelenebilmektedir. Bu başlıklar; monofilament iplik, multifilament iplik ve kesik elyaf olarak sıralanmaktadır.

Monofilament İplik

Monofilamet ipliklerinin seçildiği ve kullanıldığı filtre bezlerinin en önemli özellikleri, pürüzsüz ve kaygan bir yüzeyde olmalarıdır. Bu özellikleri sayesinde de kek bırakma çok rahat bir şekilde gerçekleşmekte ve tıkanma gibi sorunların çok daha uzun süreler içerisinde gerçekleşmesi sağlanmaktadır. Ancak, monofilament iplikli filtre bezlerinin çok küçük partiküllerin tutumunda başarısız olması nedeniyle küçük partiküllü yerlerde kullanılması doğru olmamaktadır.

Multifilament İplik

Multifilament iplikli filtre bezleri çok fazla liften oluştuğu için daha uzun sürelerde de kolaylıkla kullanılabilmektedir. Ancak, liflerin arasındaki şlamdan kaynaklı olarak tıkanmaların daha sık olduğu gözlemlenmektedir.

Kesik Elyaf

Kesik elyaf iplikli filtre bezlerinin yüzeylerinin geniş olması çok küçük partikülleri bile engelleyebilmesi açısından oldukça önemli bir konumda bulunmaktadır. Ancak, kesik elyaf iplikli filtre bezlerinin daha düşük bir dayanıklılığa sahip olduğu ve tıkanma ihtimalinin de her zaman oldukça yüksek olduğu unutulmaması gereken bir bilgi olmaktadır.

Dokuma Tekniği Bakımından Filtre Bezleri

Dokuma tekniği bakımından filtre bezleri üçe başlığa ayırmak daha doğru olmaktadır. Bu başlıklar; bezayağı, dimi ve saten olarak sıralanmaktadır.

Bezayağı

Bezayağı, dokuma teknikleri arasında en basit olan teknik olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle bu yöntem ile dokunan filtre bezlerinin iki tarafı da aynı, direnci güçlü, partikül tutma kapasitesi iyi olmaktadır. Ancak, buna rağmen tıkanma sürelerinin kısa olduğu unutulmamalıdır.

Dimi

Dimi, dokuma tekniği ile dokunan filtre bezleri diagonal bir yapı oluşturdukları için kek bırakma konusunda oldukça iyi olmaktadırlar, tıkanması noktasında ise sürenin uzun olduğu gözlemlenmektedir. Ancak, bezayağı tekniğine kıyasla dayanıklılığı ve partikül tutma kapasitesi yetersiz olmaktadır.

Saten

Saten dokuma tekniği ile dokunan filtre bezleri harika bir kayganlığa ve parlaklığa sahip olmaktadır. Aynı zamanda da kek bırakmasının daha rahat olması ve ömrünün oldukça uzun olması sıklıkla tercih edilmesini sağlamaktadır. Fakat, küçük partikülleri tutma konusunda kapasitesinin düşük olduğu da unutulmamalıdır.

https://eksenaritma.com.tr/

 

 

Aktur tatil sitesi