DOLAR
32,2537
EURO
34,6651
ALTIN
2.394,73
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
23°C

Friends yıldızının ölümüne dair yeni detaylar ortaya çıktı

Friends yıldızı Matthew Perry’nin ölümünün ardından yıllarca beraber rol aldığı Friends oyuncuları ve yakın arkadaşı olarak bilinen eski asistanı sessizliklerini bozarken oyuncunun ölümünün ardından ortaya çıkan yeni detaylar da dikkat çekti.

Friends yıldızının ölümüne dair yeni detaylar ortaya çıktı
A+
A-
polat-galle

Bir dönemin fenomen dizisi Friends’te Chandler Bing karakterini canlandırarak tüm dünyadan hayranlara sahip olan Matthew Perry, cumartesi günü hayatını kaybetti. Perry’nin ani ölümü hayranlarını ve ailesini olduğu gibi rol arkadaşlarını da derinden sarstı.

54 yaşındaki oyuncunun ölümü üzerine sonunda Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc ve David Schwimmer ortak bir açıklama yayınladı:

“Matthew’un kaybından dolayı hepimiz büyük bir yıkım yaşadık. Biz birbirimiz için oyuncu kadrosundan çok daha fazlasıydık. Biz bir aileyiz. Söylenecek çok şey var ama şu anda bu anlaşılmaz kaybın yasını tutmak ve işlemek için biraz zaman ayıracağız. Zamanla, elimizden geldiğince daha fazlasını söyleyeceğiz. Şimdilik düşüncelerimiz ve sevgimiz Matty’nin ailesiyle, arkadaşlarıyla ve onu dünya çapında seven herkesle birlikte.”

Friends yıldızının ölümüne dair yeni detaylar ortaya çıktı

Mesaj Aniston, Cox, Kudrow, LeBlanc ve Schwimmer tarafından imzalandı.

Sitcom’un ortak yaratıcıları Marta Kauffman ve David Crane ile baş yapımcı Kevin Bright da Perry’nin ölüm haberinin ardından bir açıklama yayınladı:

“Sevgili dostumuz Matthew’un vefatından dolayı şok olduk ve derinden üzüldük. Hala imkansız görünüyor. Söyleyebileceğimiz tek şey, onu hayatımızın bir parçası haline getirdiğimiz için kendimizi şanslı hissettiğimiz. O mükemmel bir yetenekti. Bir aktörün rolü kendisine ait kıldığını söylemek bir klişe ama Matthew’un durumunda bundan daha doğru bir söz olamaz. Onun Chandler Bing rolünü üstlendiğini ilk duyduğumuz günden itibaren bizim için başka kimse yoktu. Onun her ana getirdiği neşeyi, ışığı ve kör edici zekayı her zaman takdir edeceğiz. Her zaman odadaki en komik kişi oydu. Ailesine ve dostlarına tüm sevgilerimizi gönderiyoruz. Burası gerçekten de kalplerimizin kırıldığı yer.”

Friends yıldızının ölümüne dair yeni detaylar ortaya çıktı

ÖLÜM NEDENİNİN AÇIKLANMASI AYLAR SÜREBİLİR

Perry, cumartesi günü Pacific Palisades’teki evinin jakuzisinde ölü bulundu. Annesi Suzanne Morrison, üvey babası Keith Morrison ve babası John Bennett Perry de haber üzerine çocuklarının evine gittiler. Merhum yıldızın cesedi de aynı gece evden çıkarıldı.

Perry’nin ailesi pazar günü yaptığı açıklamada, “Sevgili oğlumuzun trajik kaybından dolayı kalbimiz kırıldı. Matthew hem oyuncu hem de arkadaş olarak dünyaya çok fazla neşe getirdi. Hepiniz onun için çok şey ifade ediyordunuz ve taşan muazzam sevgiyi takdir ediyoruz.”

Bu arada ünlü oyuncunun ölümüyle ilgili yeni bilgiler de ortaya çıkmaya başladı.

Friends yıldızının ölümüne dair yeni detaylar ortaya çıktı

Yetkililer, oyuncunun su altında jakuzide bulunduğuna ve nefes almadığına dair bir telefon aldı. Los Angeles İtfaiye Departmanı ve Los Angeles Polis Departmanı olay yerine geldi.

Los Angeles İtfaiye Departmanı’nın yaptığı açıklamada, “Yetişkin bir erkek, ilk müdahale gelmeden önce hayatını kaybetti. Kurban, kafasının suyun dışında olduğu yeri yeniden konumlandıran bir görgü tanığı tarafından bulundu. İtfaiye ekipleri kurbanı jakuziden çıkardı ve hızlı bir tıbbi değerlendirme yaparak onun öldüğünü tespit etti.”

Ayrıca otopsi de tamamlandı ancak adli tıp görevlisi toksikoloji de dahil olmak üzere daha fazla test yapılmasını istedi. Sonuçların alınması aylar sürebilir.

Hırsızlık Cinayeti Bölümü’ne liderlik eden LAPD Yüzbaşı Scot Williams ise yaptığı açıklamada, ölüm nedeninin bir süre bilinmeyebileceğini, ancak bu noktada kötü bir olaydan şüphelenilmediğini söyledi.

ASİSTANI TARAFINDAN BULUNDU

Matthew Perry’nin ölüm haberlerinde asistanı tarafından bulunduğu belirtiliyor, ancak asistanın kimliğine dair bir açıklama yapılmaması ünlü oyuncunun yıllarca beraber çalıştığı asistanı Briana Brancato’yu akıllara getirdi.

Friends yıldızının ölümüne dair yeni detaylar ortaya çıktı

Asistanı Briana Brancato ile…

34 yaşındaki Briana Brancato, yıllarca Perry’nin asistanı olarak çalıştı ve Perry ile de çok iyi arkadaştı. Trajik ölümünün ardından patronuna saygı duruşunda bulundu

Perry’nin Los Angeles’taki Pacific Palisades evindeki jakuzide cesedini bulduktan sonra 911’i arayan kişinin asistanı olduğu bildirildi, ancak arayanın Brancato olup olmadığı doğrulanmadı.

Matthew Perry, geçen yıl otobiyografisinde kişisel asistanı olan Briana Brancato ile olan yakın ve sevgi dolu ilişkisini ortaya koymuştu.

Friends yıldızının ölümüne dair yeni detaylar ortaya çıktı

Ekim 2022’de yayınlanan kitapta Perry, aslında son derece samimi açıklamalar yapmıştı ve ne kadar yalnız olduğunu, çocukları ne kadar özlediğini dünyaya duyurmuştu. Ayrıca kitapta, yıllar süren en yakın ilişkilerinden birinin 34 yaşındaki Brancato ile olduğunu da açıkladı; ancak ismini hiç vermedi ve onu yalnızca ‘Erin’ takma adıyla tanımladı.

NİŞANLISIYLA AYRILIĞININ ARKASINDAKİ NEDEN…

Onun en iyi arkadaşı olduğunu, hayatını kurtardığını ve hatta ciddi sağlık sorunları yaşarken beş ay boyunca her gece yatağının yanında oturduğunu söyledi.

2021’de Brancato ile romantik bir ilişkisi olduğu ve bunun, o zamanki nişanlısı Molly Hurwitz ile ayrılmasına neden olduğuna dair söylentiler de çıkmıştı. Ancak kitabında kendisinin ve ‘Erin’in bağının hiçbir zaman cinsel olmadığı konusunda ısrar etti.

Friends yıldızının ölümüne dair yeni detaylar ortaya çıktı

Otobiyografisinde ‘Erin’le birkaç yıl önce kendisinin gittiği bir rehabilitasyon kliniğinde çalışırken tanıştığını söyledi:

“Onunla iki yıl önce, o sırada çalıştığı rehabilitasyon merkezinde tanışmıştım. O zamanlar ayık değildim ama onun her açıdan ne kadar harika olduğunu gördüm ve onu hemen oradan çaldım ve onu asistanım yaptım ve o benim en iyi arkadaşım oldu.”

Brancato ise eski patronunun ölümünün ardından sosyal medyada Perry ile birlikte samimi fotoğraflar paylaştı: “Sadece değer verdiğim bir kariyere yönlendirmek için değil, aynı zamanda bunu yapmama izin verdiği için ona en derin şükranlarımı birçok defa ifade ettim. Onun dehasına tanık olmaktan, dünya çapında yaşadığı dünyevi maceralara ortak olmaya kadar beni olağanüstü bir yolculuğa çıkardı.

Umarım orada, uzaklardan Mattman bize işaretler gönderir. Sonsuza kadar kalbimde olacaksın. Seni seviyorum Matty.”

BATMAN TAKINTISI DİKKAT ÇEKTİ

Ölümüyle beraber Matthew Perry’nin tuhaf Batman takıntısı da yeniden gündeme geldi. Bazı hayranları bu takıntının nedeninin oyuncunun aslında yardıma ihtiyacı olmasından kaynaklandığını ileri sürüyor.

Friends yıldızının ölümüne dair yeni detaylar ortaya çıktı

Perry, özellikle son Instagram paylaşımlarında kendisine ‘Mattman’ adını verdi ve hatta havuzunun dibine yarasa sinyali bile yerleştirildi.

Perry’nin hayranları, Perry’nin onlarca yıldır süren madde bağımlılığı sorunlarının ardından 54 yaşında ölmeden önceki günlerde kendi yarasa sinyalini gönderdiğine inanıyor.

Perry düzenli olarak gönderilerini Batman’den ilham alan takma adı olan “Ben Mattman’ım” olarak imzalıyordu.

Friends yıldızının ölümüne dair yeni detaylar ortaya çıktı

Geçen hafta da Instagram’da sıra dışı bir paylaşım yaptığında birçok hayranı bunun bir şeylerin ters gittiği anlamına gelebileceğini fark etti.

Batman logosuna sık sık yapılan atıflar, birçok kişinin bunun aslında Perry’nin kendi yarasa sinyali olduğuna inanmasına neden oldu. Çünkü filmlerde Gotham City’de Batman’i yardıma çağırmak için kullanılan tehlike sinyali gibi bir işaret olabileceği üzerinde durdular.

ASLINDA YARDIM MI BEKLİYORDU?

Altı gün önce bir kişi, Perry’nin yayınladığı videonun altına şöyle yazmıştı: “İyi misin, yardım çağıralım mı?”

Yaklaşık bir hafta önce bir başkası da “Bize bir ipucu falan mı vermeye çalışıyorsun?” diye yazdı. Beş gün önce üçüncü bir hayranı da “Bize bir şey anlatmaya çalışıyor” diyerek yorumlarda yer aldı.

Ve Perry’nin bu hafta Batman sembolünü balkabağına oyduğu başka bir gönderisinin altında bir kullanıcı şunları söyledi: “Peki Matt, aramızdan birkaçının şu anda senin için biraz endişelendiğini biliyorsun değil mi? Umarım sadece biraz eğleniyorsundur ya da yeni bir projenin imasını yapıyorsundur. Hayranların sana tapıyor, mutlu ve sağlıklı olmanı istiyor; lütfen kendine iyi bakar mısın? Teşekkürler.”

Friends yıldızının ölümüne dair yeni detaylar ortaya çıktı

Altı gün önce de başka bir hayranı şöyle yazmıştı: “Kitabı okuyup bu riskli bağlantıyı gören başka kimse var mı?”

Perry, anı kitabında sık sık kendisinin aslında Batman olduğunu yazıyordu. Perry’nin anı kitabının son satırları şöyleydi: “Bir gün sen de önemli bir şey yapmak için çağrılabilirsin, o yüzden buna hazır ol.”

Geçen yıl GQ ile yaptığı bir röportajda Perry, Batman’e birçok kez değindi ve şunları söyledi: “Ben Batman’im. O, yalnız ve zengin bir adam. İkimiz de siyah, havalı arabalar kullanıyoruz. Ben suçları çözmüyorum ama insanların hayatlarını kurtardım.”

Karaktere olan sevgisinin ise 2005 yılında Christopher Nolan filmini izledikten sonra başladığını söyledi.

BİR AİLESİ OLSUN İSTİYORDU

Ayrıca Perry, Los Angeles’taki dairelerinden birini satın almasının ana sebebinin, Christian Bale’in ‘Kara Şövalye’ filmindeki dairesine benzemesi olduğunu da söyledi. The Century’nin 40. katında yer alan 35 milyon dolarlık 9.300 metrekarelik bir apartman dairesi satın almıştı.

Friends yıldızının ölümüne dair yeni detaylar ortaya çıktı

Aslında Perry’nin hayatı bir bakıma Batman’e de benziyor olabilir. Ünlü oyuncu ölmeden önce bir süredir yalnızdı. Kaynaklar, Matthew Perry’nin öldüğünde yalnız olduğunu ve bir eş ve aile özlemi duyduğunu, bir dizi başarısız ilişkinin kendisini üzgün ve depresif hissetmesine neden olduğunu söyledi. Hatta Perry’nin üvey babası Keith Morrison’la olan harika ilişkisi sayesinde üvey çocuk sahibi olmayı bile arzuladığı belirtildi.

Yıldıza yakın bir kaynak, “Matthew her zaman mükemmel bir aileye sahip olmanın hayalini kurdu. Bir eş ve en azından birkaç çocuk istiyordu. Ve zaten çocukları olan bir kadınla evlenmenin sorun olmayacağını bile söyledi” diye konuştu.

Friends yıldızının ölümüne dair yeni detaylar ortaya çıktı

Ancak 54 yaşında hayatını kaybeden oyuncunun hayatını kaybettiği duyulduktan sonra tüm dünyadan hayranları saygı duruşunda bulundu. Perry’nin hayranları New York City’deki ikonik Friends apartmanının önüne çiçekler bıraktı.

Bedford Caddesi’ndeki bina, bu bölgede hiç çekim yapılmamasına rağmen, Friends dizisinin dış çekiminde kullanıldı.

ÇOK DAHA UCUZ BİR EVE TAŞINMIŞTI

Matthew Perry’nin hayatını kaybettiği ev ise 6 milyon dolarlık Pacific Palisades eviydi. Blue Sail Drive’daki 3000 metrekarelik mülk, 1965 yılında çiftlik tarzı mütevazı bir ev olarak inşa edilmişti.

Dört yatak odalı, dört buçuk banyolu ev, okyanusa bakan bir yamacın üzerinde yer alıyor ve odaların çoğu panoramik Pasifik manzarasına sahip. Ayrıca konukların oyun oynarken manzaranın keyfini çıkarabilmeleri için doğrudan bahçenin önüne konumlandırılmış devasa bir bilardo masası da vardı.

Friends yıldızının ölümüne dair yeni detaylar ortaya çıktı

Friends’in başrol oyuncusu Matt LeBlanc’ın da 2016’da satılmadan önce aynı mahallede bir villası vardı.

Perry’nin bu evi, önceki gayrimenkul varlıklarından önemli ölçüde daha ucuz.

SENELERCE MÜCADELE ETTİ

Friends yıldızı, uzun yıllar bağımlılığıyla savaşmak zorunda kaldı. Geçen yıl yayınlanan anılarında ayık olmak için 9 milyon dolar harcadığını, 6000 Adsız Alkolikler toplantısına katıldığını, 15 kez rehabilitasyona gittiğini ve 65 kez detoks yaptığını açıkladı.

Friends yıldızının ölümüne dair yeni detaylar ortaya çıktı

Perry, dizinin 1994’ten 2004’e kadar olan 10 yıllık dönemi boyunca Chandler Bing’i canlandırırken de bağımlılıkla sürekli mücadele halindeydi.

Friends yıldızının ölümüne dair yeni detaylar ortaya çıktı

Geçen yıl da People’la verdiği bir röportajda bağımlılıkla mücadele ederken oyuncu arkadaşlarının tutumuyla ilgili şunları söyledi:

Friends yıldızının ölümüne dair yeni detaylar ortaya çıktı

“Anlıyorlardı ve sabırlıydılar. Penguenlere benziyordu. Doğada biri hastalandığında veya çok yaralandığında, diğer penguenler onu çevreler, destekler ve o penguen kendi başına yürüyebilene kadar etrafında olurlar. Oyuncu kadrosunun benim için yaptığı da buydu.”

Friends yıldızının ölümüne dair yeni detaylar ortaya çıktı

Perry anılarında ölümünden sonra nasıl hatırlanmak istediğinden de kısaca bahsediyor: “Öldüğümde insanların Friends hakkında konuşacağını biliyorum. Ama öldüğümde, sözde başarılarım göz önüne alındığında, Friends’in diğer insanlara yardım etmek için yaptığım şeylerin çok gerisinde yer alması iyi olurdu. Bunun olmayacağını biliyorum ama güzel olurdu.”

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: , , , ,