DOLAR
32,3366
EURO
35,1909
ALTIN
2.247,27
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
14°C
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
15°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
15°C

Gayrimenkul alacaklar Milas’ta ev, Şile’de arsa arıyor

Gayrimenkul alacaklar Milas’ta ev, Şile’de arsa arıyor
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Zingat.com yılın ilk üç ayında en çok satılık emlak aranan ilçeleri açıkladı. Satılık konut aramalarında Muğla’nın Milas, satılık arsa aramalarında ise İstanbul’un Şile ilçesi ilk sıraya yerleşti.

Gayrimenkul alacaklar Milas’ta ev, Şile’de arsa arıyor

“Emlak. Bilgi. Güven.” sloganıyla yola çıkan gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingat.com, 2021 yılının ilk çeyreğinde satılık konut ve arsa sahibi olmak isteyenlerin en çok arama yaptığı 5 ilçeyi açıkladı. Zingat.com ziyaretçilerinin 2021’in ilk üç ayında satılık konutta öne çıkan bölgesi Muğla’nın Milas, satılık arsa arayışında ise tercihi İstanbul’un Şile ilçesi oldu.

 

2021’de ev sahibi olmak isteyenler bu 5 ilçeye yöneldi

Zingat.com verilerine göre 2021 yılında ev alacaklar en çok sırasıyla Muğla’nın Milas, Aydın’ın Kuşadası, Muğla’nın Bodrum, Trabzon’un Ortahisar ve İstanbul’un Beylikdüzü bölgelerinde satılık konut araması gerçekleştirdi.

Gayrimenkul alacaklar Milas’ta ev, Şile’de arsa arıyor

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, 100 metrekarelik satılık konutların ortalama fiyatı Milas’ta yaklaşık 250 bin TL ile 416 bin 500 TL; Kuşadası’nda 287 bin 382 TL ile 479 bin TL; Bodrum’da 658 bin 311 TL ile 1 milyon 97 bin 200 TL arasında değişiyor. Yine 100 metrekarelik satılık konutlar için bu fiyat Ortahisar’da 190 bin 388 TL ile 317 bin 300 TL ve Beylikdüzü’nde ise 252 bin 507 TL ile 420 bin 800 TL aralığında.

 

İstanbul’da satılık ev en çok Beylikdüzü’nde arandı

Zingat.com ziyaretçilerinin satılık ev aramaları il bazında incelendiğinde İstanbul ilk sırada yer aldı. İstanbul’u İzmir, Muğla, Ankara ve Mersin takip etti.

İstanbul’da satılık ev araması yapılan ilk 5 ilçe arasında Beylikdüzü öne çıkarken, Beylikdüzü’nün ardından Çekmeköy, Esenyurt, Başakşehir ve Ümraniye sıralandı.

 

Satılık arsa alacakların 2021 yılındaki gözde bölgeleri

Bu yılın ilk çeyreğinde arsa yatırımı yapmak için harekete geçenlerin ülke genelinde en fazla arama yaptığı ilçe Şile oldu.
Zingat’ta satılık arsa aramasında Şile’nin ardından Kandıra, Çatalca, Silivri ve Tarsus en gözde 5 ilçe arasında yerini aldı. Zingat, üç aylık dönemde en çok satılık arsa aranan ilk 5 ili ise İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya ve Ankara olarak açıkladı.