DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Açık
22°C

Gayrimenkul danışmanlarına özel 6 sosyal medya stratejisi

Gayrimenkul danışmanlarına özel 6 sosyal medya stratejisi
A+
A-
velux

Gayrimenkul sektöründe sosyal medyanın önemi oldukça büyük. Bu önemli pazarlama aracını doğru kullanan danışmanlar kazancını artırıyor. Peki profesyonel sosyal medya hesabınızda ev ilanı yayınlamak yeterli mi? İşte gayrimenkul sektörüne özel 6 sosyal medya stratejisi…

1) Hashtag kullanın

Hashtagler sosyal medyada ön plana çıkmanızı sağlar. Bir kelime veya cümlenin önüne bir etiket ekleyerek, mesajınızın tamamını aranabilir hale getirebilirsiniz. Böylece diğer sosyal medya kullanıcılarına sizi takip etmeyenlere de ulaşabilir ve konuyla ilgili tüm yorumları okuyabilirsiniz. Hashtaglerin düzgün çalışmasını sağlamak için boşluk ve noktalama kullanmaktan kaçınmalısınız.

2) Hedef kitlenizle iletişimi sürdürün

Gayrimenkul danışmanlarının, aktif ve tutarlı paylaşımlar yapması gerekiyor. Takipçileriniz, uzun süre paylaşım yapmayan, aktif görünmeyen bir adresi takip etmek istemez. Sosyal medya, uzmanlığınızı ortaya koymanız için güzel bir mecra. Portfoyünüzdeki ilanların dışında, bölgenizde gayrimenkul sektörünü etkileyecek gelişmeleri, ortalama ev fiyatlarını ve mutlu müşteri hikâyelerini paylaşabilirsiniz.

Kullanabileceğiniz ikinci yöntem çok daha modern. Takipçilerinize Instagram hikâyeleri, anketler ve diğer benzer yöntemler yoluyla doğrudan sorularınızı göndererek etkileşiminizi artırabilirsiniz.

3) Videonun gücünden yararlanın

Son dönemde sosyal medyada videolar daha çok dikkat çekiyor. Videolar ayrıca organik trafiği artırır. Facebook ve Instagram’da hikâye oluşturmak için videoları kullanabilirsiniz. Örneğin; aldıkları evi çok seven bir ailenin heyecanını kısa bir videoyla paylaşabilirsiniz. Uzman olduğunuz bölgeyle ilgili ulaşım, yeni proje vb. önemli ve ilgi çekici haberleri videolarla paylaşabilirsiniz.

4) Tutarlılığınızı koruyun

Etkili sosyal medya etkileşimi ile ilgili en önemli şeylerden biri tutarlılıkta yatar. Takipçilerinizin içeriklerinizi belirli bir zamanda, günde belirli bir sayıda görmeye alışması gerekir. Ancak ideal paylaşım zamanı ve gönderilerinizin ideal sıklığı platformdan platforma büyük ölçüde değişir. Bu sorunu çözmek için yapabileceğiniz ilk şey, hangi zaman diliminin pazarlama gündeminize uygun olduğunu dikkatlice incelemektir. İkincisi, gönderinizi önceden planlamanıza olanak sağlayan uygulamaları kullanabilirsiniz.

5) Özgün sosyal medya kullanımı

Potansiyel müşterileriniz; tanıdıkları ve güvendikleri gayrimenkul danışmanlarıyla çalışmak ister. Bu nedenle sosyal medya hesaplarınızda sadece emlak portföyünüzle ilgili paylaşımlar yapmak yerine kendinizle ilgili de ipuçları verebilirsiniz. Burada önemli olan dengeyi kurmaktır, hem profesyonel hem de profesyonelliğe zarar vermeyecek kişisellikteki paylaşımlar, takipçi sayınızı artıracaktır.

6) Mesajlara yanıt vermeyi unutmayın

Her zaman yorumlara ve mesajlara yanıt vermeye çalışın, olumsuz yorumları da yanıtsız bırakmayın. Olumsuz bir yoruma verilen olumlu cevap hiç cevap vermemekten daha iyi bir etki bırakacaktır. Müşterileriniz verdiğiniz yanıtlarla önemsendiklerini hissedecektir. Bu da sizi tercih etmeleri için önemli bir neden. Paylaştığınız ilan fotoğraflarına bazı negatif yorumlar da gelebilir, bu gibi durumlarda krizi doğru yönetmeli ve olumlu bir etkileşim gerçekleştirmelisiniz.

polat-galle