DOLAR
32,3361
EURO
35,1901
ALTIN
2.247,00
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
14°C
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Gayrimenkulde marka danışman olmak için 5 ipucu

Gayrimenkulde marka danışman olmak için 5 ipucu
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Her gayrimenkul danışmanı bölgesinde marka olmak ister. Aynı durum gayrimenkul ofisleri için de geçerli. Uzman olduğu bölgede gayrimenkul almak, satmak, kiralamak isteyen kişilerin tercih edeceği bir numaralı emlak ofisi veya danışmanı olmak, bu işte markalaşmanın en net göstergesi…

5 adımda gayrimenkul markası olmanın ipuçları…

Gayrimenkul sektöründe de iyi bir marka, rakiplerinden her zaman bir adım önde oluyor. Haliyle de emlak sektöründe başarıya giden yol, markalaşma sürecinden geçiyor.

Marka bilinirliğini artırmak ve satışları hızlandırmak için markalaşma süreci çok iyi planlanmalı. Peki gayrimenkulde nasıl marka olunur?

Gayrimenkulde marka danışman olmak için 5 ipucu

1) Markanızı tanımlayın

Marka olmak için cevaplamanız gereken bir soru var: Sizi diğer gayrimenkul danışmanlarından ayıran özellikleriniz, uzman olduğunuz emlak tipi nedir?

Bu soruyu cevaplamanın ilk adımı amacınızı, güçlü yönlerinizi, değerlerinizi ve iş prensiplerinizi belirlemek. Çünkü, son derece rekabetçi olan gayrimenkul sektöründe, avantajları öne çıkartmak gerekiyor.

Bu yolculuk sizi anlatan bir slogan oluşturmakta faydalı olacaktır. Akılda kalıcı bir sloganınızın olması, markalaşmış bir danışman olmanıza büyük katkı sağlayacaktır.

Gayrimenkulde marka danışman olmak için 5 ipucu

2) Hedef kitlenizi tanıyın

Hedef kitlenizi tanımlayın ve onları harekete geçiren unsurları belirleyin. İletişim kurduğunuz kişileri; yaş, cinsiyet, kişilik ve mesleğini göz önünde bulundurarak değerlendirin. Müşteri profilinizi iyi tanımak ve doğru tanımlamak kısa sürede çözüm üretmenizi ve gayrimenkul satış ve kiralamalarınızı artırmanızı sağlayacaktır.

Gayrimenkulde marka danışman olmak için 5 ipucu

3) Rakiplerinizi analiz edin

Faaliyet gösterdiğiniz bölgede sizin gibi uzman başka gayrimenkul ofisleri ve danışmanlar da hizmet veriyor. Portföylerinin ağırlıklı olarak hangi gayrimenkul tipini kapsadığını araştırın. Eğer bölgenizdeki danışmanlar çoğunlukla ikinci el daire satışına odaklanmışsa, siz birinci el daireler, ticari gayrimenkuller, arsa gibi alternatif gayrimenkul türlerinde uzmanlaşmayı tercih edebilirsiniz. Böylece hem rekabet gücünüzü hem de daha stratejik bir planlamayla hareket ederek performansınızı artırabilirsiniz.

Gayrimenkulde marka danışman olmak için 5 ipucu

4) Teknolojiyi verimli kullanın

Markalaşma sürecinde teknolojiyi ne kadar iyi kullanırsanız o kadar kazançlı olursunuz. Mesela web sitesi açmak, blog, sosyal medya kanallarını kullanmak gibi…

Tutarlı ve çekici bir imaj oluşturmak için olumlu müşteri referanslarını, başarıları, başarı öykülerini de web sitenizde, sosyal medya mecralarında paylaşabilirsiniz. Ancak burada kritik nokta paylaşımlarınızı ne sıklıkla yapmanız gerektiği… Takipçilerinizi paylaşımlarınızla sıkmamalı ve kendinizi de unutturmamalısınız. Haftada beş gün, günde bir post yayınlayabilirsiniz.

Gayrimenkulde marka danışman olmak için 5 ipucu

5) Güven kazanın

Günün sonunda, alıcılar ve satıcılar genellikle gayrimenkul danışmanı ile olan ilişkilerine dayanarak karar alır. Bu nedenle hem çevrimiçi hem de çevrimdışı topluluklarda yer almak önemlidir.

Şeffaf olun; olumsuz bir durumu da profesyonel bir şekilde zamanında ele alabilirseniz, güven kazanırsınız. Hem potansiyel hem de mevcut müşteriler dürüstlüğünüzü takdir edecektir. Randevulara zamanında gitmek, net yanıtlar vermek ve müşterilerin ihtiyaçlarına odaklanmak da güven kazanmak konusunda etkili unsurlar…

Aktur tatil sitesi