DOLAR
32,4504
EURO
34,5028
ALTIN
2.476,44
BIST
9.621,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
17°C

Gelir yönetimi olmadan yeni otelinizi açmayın

Gelir yönetimi olmadan yeni otelinizi açmayın
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Halihazırda oldukça rekabetçi olabilecek bir pazarda, yeni bir otel mülkünü başarıyla başlatmakla görevlendirilen otel sahipleri, varlık yöneticileri ve diğer paydaşlar, sadık bir müşteri tabanını cezbeden ve geliştiren çekici özelliklerden ve olanaklardan daha fazlasına ihtiyaç duyacaklarını biliyorlar. Endüstri pandemi sonrası dünyaya adapte olurken, yeni bir mülkün arkasındaki ekip, ön bürodaki kilit gereksinimleri de değerlendirmelidir – en önemlisi gelir yönetimine yaklaşımıdır.

Yeni bir otel açmak üzere olanlar veya halihazırda markaları için genişleyen bir portföyü yönetenler için, bir gelir yönetim sistemi, yeni mülkün ve tüm ekibinin ilk gün gelir optimizasyonu ile işe koyulmasını sağlayabilir.

Proaktif Bir Yaklaşım

Birçok yeni otel, açılış öncesi hazırlık sırasında yalnızca ürüne odaklanması nedeniyle optimum gelir potansiyellerine ulaşmakta zorlanıyor. Bu, değişen ve sıklıkla dalgalanan piyasa talebi ve koşullarını ele almak için derinlemesine piyasa konumlandırma analizi ve ilgili fiyatlandırma stratejileri etrafında netlik eksikliğine neden olmaktadır.

Artık harika bir mülk inşa etmek, odaların güzel bir şekilde dekore edilmesini sağlamak ve potansiyel konuklara hizmet verecek personele sahip olmak yeterli değil. Açılış öncesi sürecin ayrılmaz bir bileşeni, en başından itibaren oda tipi konfigürasyonun optimizasyonu ve gelir yönetimi teknolojilerinin otelin altyapısı ve platformları ile uygulanması ve entegrasyonunun dikkate alınması olmalıdır.

Bir otelin açılış öncesi aşaması boyunca, pazar segmenti gelir ve satış stratejilerinin oluşturulmasından, kapsamlı rakip değerlendirmesinin yapılmasına, fiyatlandırma araştırmasına, fiyatlandırmanın işlenmesine ve pazar talep döngülerinin planlanmasına kadar birçok gelir yönetimi alanı göz önünde bulundurulmalıdır. İlk günden itibaren otel gelirlerinin en üst düzeye çıkarılmasını sağlamak için otelciler, ideal pazar konumlandırmasına ve doğrulanmış segmentasyona dayalı olarak bir mülkü fiyatlandırmak için derinlemesine analizlere erişebilen uzmanlarla bağlantı kurmalıdır.

Mülkler, ilk günden itibaren tutarlı ve etkili sonuçlar elde etmek için açılış öncesinde yapılandırılmış, standartlaştırılmış bir fiyatlandırma yaklaşımı izlemelidir. Geliştirme aşamasındaki oteller, mikro pazarın ve otelin performansını etkileyebilecek genel ekonomik faktörlerin incelenmesini içeren stratejik bir analiz yapmalıdır.

Rakip değeri ve faydaların konumlandırılması da dahil olmak üzere (ön açılış ve kesin açılış dönemleri arasında değişebilir) bir rakip analizinin sonuçlandırılması da önemlidir. Otel fiyatlandırma yapıları, piyasa koşullarına ve otel konumlandırmasına dayanmalıdır. Pazar ortamına göre, tüm kanallar aracılığıyla ‘ürün konumlandırmasını’ (yani otel açıklamaları, oda tipi açıklamaları, vb.) sağlamlaştırmak için yerleşik kanal stratejilerini içermelidirler.

Yeni Otelinizi Açmadan Önce Bir Gelir Yönetim Sistemine Yatırım Yapmak İçin 5 İyi Neden;

1. Varlık Değerlemesini Artırır

Bir Gelir Yönetim Sistemi’nin ve stratejilerin uygun şekilde kullanılmasından elde edilen ek gelir, yeni bir otelin kârlılığını anında ve doğrudan etkiler, bu da onu bir otelin kullanım ömrü boyunca değerlemesini artırmak için değerli bir araç haline getirir – özellikle herhangi bir mal sahibinin veya varlık yöneticisinin merceğinde bir temel taşıdır. Artan gelir, otele daha fazla günlük likidite sağlamaktan, bankada paraya sahip olmaktan, faiz yaratmaktan ve sermaye getirisinden yararlanmaktan birçok fayda sağlayan daha yüksek nakit akışına yol açar. Gelişmiş bir gelir yönetimi sistemi tarafından üretilen artan gelirin otele daha fazla yeniden yatırım yapmayı mümkün kıldığı veya mülk portföyünün genişletilmesini mümkün kılmak için kaldıraç olarak kullanılabileceği göz ardı edilmemelidir.

2. Mülkünüzün Potansiyelini İlk Günden Anlayın

Yeni bir mülk açmak veya mevcut olanı yenilemek, verimli fırsatlar sunar ve işin nasıl performans göstereceğini tahmin etmek gibi zorlu bir görevle birlikte gelir. Bir işletmenin olgunlaşmasını ve gerçek geçmiş verilerin mevcut olmasını beklemek yerine – ve varlığın değeri, yatırım en üst düzeye çıkarılmadan önce – “sınırlı veri” işlevselliğini içeren bir Gelir Yönetim Sistemi uygulamak, gerçek veriler gerçekleşmeden önce, bir gelir yönetimi ekibinin değerli tahmin verilerine erişmesine ve bunları kullanmasına yardımcı olabilir.

3. Eksiksiz, Modern Bir Otel Yığınının Temel Bileşenini Kazandırır

Günümüzün en verimli, karlı otellerinin teknoloji yığınları hem bir gelir yönetim sistemini hem de bir mülk yönetim sistemini içerir. Tamamen entegre bir teknoloji yığını, fiyatlandırmadan daha fazlasına odaklanan gerçek bir teknoloji ekosistemi oluşturur. Kapsamlı bir Gelir Yönetim Sistemi, çeşitli pazarlama, satış, dağıtım ve operasyon paydaşlarıyla değerli bilgileri paylaşan, veriye dayalı bir gelir makinesi olarak işlev görür. Bunun yerine, gelir yönetimi ekibiniz, tüm kuruluş genelinde tüm kritik iş kararlarını bildiren gerçek iş zekasına erişmeye ve bunu en üst düzeye çıkarmaya odaklanacaktır.

4. Daha Azıyla Daha Fazlasını Yapmak

Yeni mülkünüzün gelir operasyonunu nasıl çalıştıracağınızı belirledikten sonra, verimli başarılarını nasıl sağlayacağınızı bulmanız gerekecek. Otomatikleştirilmiş bir Gelir Yönetim Sistemi, günlük görevlerin ve veri analizinin operasyonel maliyetlerini azaltır. Gelir yöneticileri, birden fazla mülkle ilgili stratejik kararlar almak için artan miktarda baskıyla karşı karşıya kalır. Bu tür beklentiler, yalnızca gelir yöneticilerinin üstesinden gelmesi gereken zorlukların sayısını artırır. Tüm bu gereksinimleri ve işlevleri tek bir otomatik platformda birleştirmek, gelir yöneticilerinin günlük olarak denetlediği çeşitli iş süreçlerini hızlandırmak anlamına gelir.

5. Konuk Odası Gelir Yönetiminin Ötesine Toplam Kâr Optimizasyonuna Doğru Hareket Etmek

Gelişmiş bir Gelir Yönetim Sistemi, zamanında fiyatlandırma bilgisi sağlamanın yanı sıra, bir markanın portföyündeki tek bir otel ve birden fazla mülk için tüm gelir kaynaklarına odaklanır. Pandemi sonrası bir pazara girerken, oda gelirinden daha fazlasına odaklanmak, gelir yönetimi ekipleri için şimdiden bir öncelik haline gelmektedir. Çoğu zaman, bir mülk, diğerleri arasında yiyecek ve içecek, toplantılar ve etkinlikler ve spa ve sağlıklı yaşam gibi birden fazla gelir kaynağı içerir. Gelir yönetimi, büyük açılıştan itibaren gelir yönetimine bütünsel bir yaklaşım getirerek mülkün gelir ve kar merkezleri karışımını daha stratejik bir şekilde koordine eder.