DOLAR
32,5533
EURO
34,9624
ALTIN
2.450,37
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Açık
24°C

Müzik mi? Gürültü mü?

Aktur tatil sitesi

Gün geçmiyor ki Gündoğan’da insanlar arayıp gürültü şikayetlerini dile getirmesinler. Rahatsız oldukları konu hakkında, yerel ve merkezi hükümetin temsilcilerine başvurmuşlar yetmemiş, CİMER üzerinden bir umut, yasal haklarını aramışlar.

Lakin nafile…

Sonuca ulaşamayınca umudu basında arama yolunu tercih etmişler, hatta Müjde Ar yasal haklarını kullanarak, çareyi mahkeme kapılarında aramak zorunda kalmıştır.

Lakin nafile…

Çözümü basit; iki ay daha dişlerini sıksalar konu kökten çözülecek…

İşin mizahı bir kenara, gerçekten Gündoğan Mahalle Halkı’nın sorunu nedir? Bu iş nasıl, kim ve hangi kurum tarafından çözülür?

Topu taca atmak sonucu pek değiştirmez, zamanı uzatır.

Beni arayan kişi;” Biz halen BVS Bosphorus Resort Hotel’den gelen aşırı müzik sesiyle uğraşıyoruz. “ diyor. “Bu sorun nasıl çözülür bilemiyoruz.” diye ekliyor.

Yani; biçare bırakılıyor insanımız.

Sorunu kimse üstüne almadan, top çevirmeye devam ediyor yetkililer, lakin rakiple top çevirme, ne anlama gelir düşünün.

Niyet önemli…

Gerçekten bu sorun yetkililer tarafından çözülmek isteniyor mu?

Bir otel yasal izni olduktan sonra elbet canlı ve cansız müzik yapabilir. Ancak gereğinin çok çok üstünde bir ses çıkarıyorsa, buna müzik değil, gürültü denir.

Gece veya gündüz fark etmez…

Medeni Kanun diyor ki, Madde 737 Komşuluk Hukuku ;

“Herkes, taşınmaz mülkiyetinden doğan yetkileri kullanırken ve özellikle işletme faaliyetini sürdürürken, komşularını olumsuz şekilde etkileyecek taşkınlıktan kaçınmakla yükümlüdür.

Özellikle, taşınmazın durumuna, niteliğine ve yerel adete göre komşular arasında hoş görülebilecek dereceyi aşan duman, buğu, kurum, toz, koku çıkartarak, gürültü veya sarsıntı yaparak rahatsızlık vermek yasaktır.

Yerel adete uygun ve kaçınılmaz taşkınlıklardan doğan denkleştirmeye ilişkin haklar saklıdır.”

Kimsenin ekmek parası kazanmasına karşı değiliz, lakin birileri ekmek parası kazanacağım derken başka insanlara eziyet ediyorsa, bu suçtur.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ne dedi “Evet, ruhsatları yoktu, ruhsat verdik, her şey yasal.” Merak ettim, ruhsatı gürültü yapılması için mi verdiniz Sayın Aras?

Bodrum Belediyesi’nin çok kez denetleme yaparak para cezaları kestiği biliniyor, kesilen para cezaları caydırıcı olmuyor demek ki, CİMER üzerinden yapılan şikayetlere Bodrum Kaymakamlığı; “Yasal işlemler başlatıldı.” diyerek yanıt veriyor.

Peki bu kadar işlem yapılıyor, sorun neden çözülmüyor?

Bilmediğimiz bilemediğimiz bir şeyler mi mevcut. İşin teknik ve hukuki tarafı tartışılabilir, ancak mahalle halkının isyan derecesinde haykırışına kulak verilmelidir.

“Günay Restaurant, Bodrum gecelerini unutulmaz kılacak konserlerle sizleri bekliyor.”

Bu unutulmaz gecelere giden kaç kamu yöneticimiz var bilmem, gittilerse ne kadar eğlendiler onu da bilmem, bildiğim tek şey halkın gece ve gündüz yapılan bu gürültüden, şikayetçi olduğudur.

Eğer halkın talepleri çözülemiyorsa, bu işin içinde kollama var demektir.

Gündoğan Halkı Sulh Ceza Hakimliğ’inde haklarını arayabilirler. Tüm yapılan işlemler bu dava dosyalarında toplanabilir. Şikayet üzerine yapılan işlemden sonra, gürültünün devam edip etmediği kontrol edilmiş midir,  bu sorulmalıdır. Konu ile ilgili kabahati olanlar ortaya çıkmalıdır.

Belki bu gün için gürültü önlenemez, fakat gelecekte yapılacak kural tanımazlığın önüne geçilecektir.

“Bodrum eğlence yeridir. Salgından dolayı şöyle oldu, böyle oldu, burası turizmin memleketi, kafasını dinlemek isteyen Bodrum’a gelmesin, dinlenecekseniz burada ne işiniz var, size gel diyen oldu mu?” gibi goygoyculuk yapanlar; bir gün o gürültü sizin kulak zarınızı patlatırsa, bir şey söyleme hakkınız kalmaz.

İnsanların önce kendisine ve yaşam alanlarına , sonra başkalarının hak ve yaşam alanlarına saygı göstermesi gerekir.

Sandık günü geldiğinde, halk bu sorunu yaratanları, buna göz yumanları, unutmayacaktır.

“Efsane Günay Konserlerinde Bu Yaz da Yıldızlar Geçidi Var!” sloganı ile halkı canından bezdirmeyin. Siz YILDIZLAR GEÇİDİ yaparken, Bodrum’un yıldızı kayıyor.

Bodrum’un Yıldızı Kayarken, yarın halktan oy isteyecek siyasi partiler ne yapıyor sizce? “Yüzlerce otobüsle, İmamoğlu’na destek olduk.” diyenler, Bodrum’u kaybetme yolundalar.

Vesselam…

polat-galle
Yazarın Diğer Yazıları