DOLAR
32,3694
EURO
34,9629
ALTIN
2.325,75
BIST
9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Her Kadının İhtiyaç Duyduğu 7 Süper Gıda

Kilo vermek ve sağlığınızı iyileştirmek istiyorsanız, diyetinize meyveler, sebzeler ve tam tahıllar gibi besleyici süper gıda ve yiyecekler …

Her Kadının İhtiyaç Duyduğu 7 Süper Gıda
A+
A-

Kilo vermek ve sağlığınızı iyileştirmek istiyorsanız, diyetinize meyveler, sebzeler ve tam tahıllar gibi besleyici süper gıda ve yiyecekler eklemeye özen göstermelisiniz.

Bakın, vücudunuza koyduğunuz her şey aslında hastalıklarla savaşan cephaneliğinizde bir araçtır ve en iyi silahları seçmek çok önemlidir. Peki, tercih edilen en iyi diyet silahları tam olarak nedir?

Şu anda harika görünmenize ve hissetmenize yardımcı olabilecek ve ileride meme kanseri, kalp hastalığından ve kırılgan kemiklere kadar çeşitli kadın sağlığı endişelerinden koruyabilecek bu süper yiyecekler burada devreye giriyor !

Yazı İçeriği

  • Her Kadının İhtiyaç Duyduğu 7 Süper Gıda
    • Yağlı balık
    • Ceviz
    • Fasulyeler
    • Yulaf Ezmesi
    • Süt
    • Çilek ve Böğürtlen

Her Kadının İhtiyaç Duyduğu 7 Süper Gıda

Aşağıdaki yedi süper yiyeceğin tümü, önümüzdeki yıllarda sağlık ve kilo verme çabalarınız için lezzetli ve güçlü müttefiklerdir. Ne olduklarını ve ne sıklıkla yemeniz gerektiğini öğrenmek için okumaya devam edin. Ve sağlığınızı iyileştirmenin daha fazla yolu için; Kadın sağlığı için magnezyum almak için 5 neden makalemize okuyun.

Yağlı balık

Her Kadının İhtiyaç Duyduğu 7 Süper Gıdakadınların yemesi gereken gıdalar

Bunu ye! çünkü: Kilo alımı, artrit ve kalp hastalığına bağlı ölümleri önler.

Uskumru ve somon gibi yağlı balıklar, sağlığı geliştiren süper güçlerini yüksek omega-3‘lerine ve D vitamini içeriğine borçludur. Aslında, yağlı balıkların kilo vermeye yardımcı olan bu besinlerdir. D vitamini açlığı ve istekleri kontrol altında tutarken, omega-3’ler tokluk hissini artıran ve iştahı azaltan sindirim oranını yavaşlatarak gün boyunca daha az kalori yemenize yardımcı olur. Düzenli olarak yağlı balık tüketmek, kalp hastalığından ölme olasılığınızı da% 33’ten fazla azaltabilir! Dahası, güçlü yağ asitleri iltihabı uzak tutabilir ve buna karşılık, genellikle ağrı ve sertlikle ilişkili bir durum olan artrit riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Ne kadar ihtiyacınız var: Koruyucu besin maddelerinin düzenli olarak tedarik edilmesini sağlamak için haftada en az iki kez yağlı balık yiyin. Pişmiş bir porsiyon 100 gram olarak kabul edilir.

Ceviz

Her Kadının İhtiyaç Duyduğu 7 Süper Gıdasüper gıda

Bunu ye! çünkü: Daha iyi uykuyu teşvik eder, kolesterol seviyelerini düşürür ve kardiyovasküler hastalık riskini azaltır.

İster inanın ister inanmayın, her yıl üç kadından biri kalp hastalığından ölüyor. En hayati organınızı korumak, günlük diyetinize biraz ceviz eklemek kadar basittir. Son zamanlarda yapılan bir araştırma, günde 50 gram ceviz yemenin, sadece 8 hafta içinde, kilo almaya neden olmadan kalbe ve kalbe giden kan akışını önemli ölçüde iyileştirebileceğini buldu. Sağlık uzmanları ayrıca, güçlü yemişin kolesterol seviyelerini düşürebileceğini ve daha iyi bir gece uykusunu destekleyebileceğini ve bunun da daha ince kalmanıza yardımcı olabileceğini söylüyor. 500’den fazla katılımcının yer aldığı yeni bir başka çalışma, sadece 30 dakikalık uyku saatini kaybetmenin obezite riskini %17 artırdığını ortaya koydu!

Ne kadar ihtiyacınız var: Günde 50 gram tüketebilirsiniz. Sade atıştırmalık olarak tadını çıkarın veya yoğurda, yulaf ezmesine veya salatalara ekleyin.
Afiyet olsun.

Fasulyeler

Her Kadının İhtiyaç Duyduğu 7 Süper Gıdakadınların tüketmesi gereken gıdalar

Bunu ye! çünkü bunlar: Kolesterolü düşürür, diyabeti önler ve adet öncesi gerginlik sendromu yan etkilerini azaltır.

Fasulyenin lif bakımından zengin olduğunu, baklagillerin kolesterol düşürücü etkilerinden sorumlu olan besin olduğunu zaten biliyorsunuzdur, ancak su tutma ve ruh hali değişiklikleri gibi adet öncesi gerginlik semptomlarını azaltabileceğini duydunuz mu? Mineral, vücudun suyu atmasına yardımcı olur ve ayrıca ruh halini dengede tutan ve iştahı kontrol altında tutan hormon olan serotonin seviyelerini artırabilir. Ama hepsi bu değil! Düşük glisemik indeksleri nedeniyle, fasulyenin karbonhidratları, örneğin, kan şekeri seviyelerini sabit tutmaya yardımcı olur. Kilo alımını ve diyabeti uzak tutmaya yardımcı olabilir ve ayrıca şeker hastalarının sağlıklı bir kan şekeri seviyesini korumasına yardımcı olabilir.

Ne kadar ihtiyacınız var: Haftada üç fincan fasulye yeterlidir.

Yulaf Ezmesi

Her Kadının İhtiyaç Duyduğu 7 Süper Gıdakadınlar için süper gıda yulaf ezmesi

Bunu ye! çünkü: Formunu korumaya yardımcı olur. Kolesterolü düşürmeye, kalp hastalığı ve tip 2 diyabet riskini düşürmeye yardımcı olur.

Yüksek kolesterol, kan damarlarında yağ biriktiğinde gelişen, hayatı tehdit eden bir durumdur. Tedavi edilmezse kalp krizi ve felce neden olabilir. Neyse ki mücadele etmesi çok zor değil. Yulaf ezmesi gibi, çözünür lif açısından zengin tam tahıllar içeren sağlıklı bir diyet yardım edebilir. Yulaf ezmesi sizi kalp hastalığından da koruyabilir. 68.000’den fazla kadının katıldığı bir araştırmada, günde en çok lif tüketenlerin, en az tüketenlere göre kalp hastalığına yakalanma olasılığının %23 daha düşük olduğunu buldu. Kahvaltılık temel lif içeriği sayesinde, tip 2 diyabet geliştirme olasılığını %61 oranında azaltabilir! Süper yıldız besin aynı zamanda kan şekerini dengelemeye yardımcı olur, bu da diyetten kaynaklanan açlığı ve glikozdaki tehlikeli düşüşleri engeller. Başka bir deyişle, yulaf ezmesi yemek aslında sağlıklı ve sağlıklı kalmanıza yardımcı olabilir.

Ne kadar ihtiyacınız var: Günde 1 fincan yulaf ezmesi kahvaltıda yeterlidir.

Süt

Her Kadının İhtiyaç Duyduğu 7 Süper Gıdakadınlar için en iyi içecek

Bunu iç! çünkü: Kemikleri korur, yağlarla savaşır, kanser ve kalp hastalığı riskini azaltır.

Hepimiz daha önce duymuşuzdur: Süt vücuda iyi gelir. Kalsiyum yalnızca kemikleri sağlıklı ve güçlü tutmakla kalmaz, aynı zamanda yağ ve kilo alımıyla da savaşır. Vücudunuzun kalsiyumu emmesine yardımcı olmanın yanı sıra, D vitamini kalp hastalığı riskini azaltabilir ve meme, kolon ve yumurtalık kanserlerini önleyebilir.

Ne kadar ihtiyacın var: Günde bir fincan içmeyi hedefle.

Çilek ve Böğürtlen

Her Kadının İhtiyaç Duyduğu 7 Süper Gıdahamile kadınlar için yiyecekler

Bunu ye ! çünkü bunlar: Sağlıklı gebeliklere yardımcı olur ve zihinsel gerilemeyi, sindirim bozukluklarını ve kolon kanserini önler.

Meyveler sadece günlük beslenmenize renkli ve lezzetli bir katkı değil, aynı zamanda bir dizi sağlık yararının kompakt bir kaynağıdır. Meyvenin yüksek lif içeriği sayesinde, çilek yemek sindirim bozukluklarını ve kolon kanserini de önleyebilir. Meyveler aynı zamanda folik asit ve C vitamini açısından da zengindir. Doğurganlık yıllarında kadınlar için iki temel besin maddesi.

Ne kadar ihtiyacınız var: Her hafta üç ila dört porsiyon çeşitli meyveleri sade yiyin veya yoğurda, yulaf ezmesine, salatalara ve tatlılara ekleyin. Afiyet olsun.

Aktur tatil sitesi