DOLAR
32,5855
EURO
34,7974
ALTIN
2.507,93
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

iPhone Ses Sorunu

iPhone Ses Sorunu
A+
A-
polat-galle

iPhone ses sorunu cep telefonlarında sık yaşanan problemler arasında yer alır. Ses sorununa neden olabilecek durumların başında telefonun darbe alması ya da sıvı ile teması gelmektedir. Böyle bir durumda anakart üzerindeki ses soketinde arıza olduğunda farklı ses sorunları ortaya çıkacaktır.

iPhone ses sorunu herhangi bir nedenden dolayı gelmiş olabilir. Bu durumda telefonu kullanmak mümkün olmayacağı için mutlaka tamir edilmesi gereklidir. Teknotax olarak cep telefonlarında yaşayacağınız ses sorunu ya da anakart sorununa profesyonel çözüm sağlayabiliriz.

Aşağıda iPhone ses sorunu yaşanmasına neden olabilecek bazı problemler ve bunların kendi nasıl çözülmesi gerektiğine dair ipuçları verilmiştir.

iPhone Ses Gelmiyor

iPhone cep telefonunuzda arama esnasında ses gidip gelmiyorsa bunlara neden olan durumlar şöyledir:

Ahizenizi Temizleyin

Cep telefonları cebimizde ya da telefonda taşındığı için ahize bölümünde kirlenme ve tozlanma gibi durumlar sık yaşanır. Eğer böyle bir kirlenme söz konusuysa size gelen ve karşıya giden ses daha düşük olur. Bunun için yapmanız gereken şey cep telefonunuzun ahizesini temizlemek olmalıdır. Temizliği yaparken kesici, delici aletler kullanmamalısınız. Özellikle iğne ile temizlemeye çalışmak telefonun ahizesine fiziksel hasar vereceğinden dolayı tercih edilmemelidir.

Yan Tuştan Sesi Ayarlayın

Cep telefonunuzun yanındaki zil sesi açma kapama tuşlarının görevi sadece bununla sınırlı değildir. Konuşma esnasında ahizeden ses az geliyorsa ilk olarak bakmanız gereken yer burasıdır. Aşağı yukarı basarak telefonun kulaklık ahizesi bölümünü kısabilir ya da açabilirsiniz. Bu işlemi yapabilmeniz için telefonla konuşuyor olmanız gerekir.

Kulaklık Takmayın

Sürekli kulaklık kullanıyorsanız muhtemelen ses kısıklığı ya da sesin gidip gelmeme sorunu kulaklık kaynaklıdır. Böyle bir sorun yaşıyorsanız kulaklık kullanmamayı ya da kulaklığınızı değiştirmeyi tercih etmelisiniz.

Telefon Kılıfına Dikkat Edin

Neredeyse herkes cep telefonunu kılıfla birlikte kullanıyor. Bazı kılıflar her ne kadar telefona uyuyormuş gibi olsa da ahize bölümünü kapatabiliyor. Eğer sorunu kılıfınız varken yaşamaya başlamışsanız muhtemelen bu kılıf sizin telefonunuza uygun değildir.

Teknotax, iPhone ekran değişimi, iPhone şarj sorunu ve iPhone anakart tamiri gibi iPhone cihazlarda görülen tüm problemlerin çözümünde destek sağlar.

iPhone ses sorunu tamiri için bizimle https://www.teknotax.com/  adresinden iletişime geçebilirsiniz.