DOLAR
32,5556
EURO
34,8951
ALTIN
2.430,18
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C

Ispanak suyunun faydaları nelerdir? Ispanak suyu hangi hastalıklara iyi gelir?

Ispanak, zengin vitamin değerlerine sahip yüksek antioksidan kaynağı bir besindir. Özellikle kış aylarında tüketildiğinde bağışıklık sistemini …

Ispanak suyunun faydaları nelerdir? Ispanak suyu hangi hastalıklara iyi gelir?
24.12.2020
431
A+
A-

Ispanak, zengin vitamin değerlerine sahip yüksek antioksidan kaynağı bir besindir. Özellikle kış aylarında tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırmaktadır. Ispanağın faydalarının dışında ıspanak suyu da şifa kaynağı olarak tüketilmektedir. Yüksek antioksidan içeren ıspanak suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Ispanak suyu tüm vücudun arınmasını sağlayarak zararlı alışkanlıklardan meydana gelen iltihap ve enfeksiyonların atılmasına yardımcı olmaktadır. 

Ispanak suyu 3-4 günlük diyet programlarıyla tüketilse dahi vücut sağlığını önemli ölçüde etkilemektedir. Yüksek tansiyonu düşürerek kalp ve damar sağlığını korumakla birlikte vücudun vitamin ve mineral ihtiyacını büyük oranda karşılamaktadır. Ispanak ve ıspanak suyu, cildin daha canlı ve parlak olmasına yardımcı olarak doğal bakım sağlamaktadır.

ISPANAK SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Doğru ve sağlıklı beslenme, hiç ilaç kullanmaya gerek kalmadan vücut sağlığını koruyarak hastalıklara olan direncini arttırmaktadır. Ispanak suyu da bu besinler arasında yer almaktadır ve düzenli kullanımda birçok hastalığı önleyici olduğu belirtilmektedir. Ispanak suyu dekoks olarak kullanıldığında ise vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olarak daha hızlı zayıflamayı sağlamaktadır. Ispanak suyunun faydaları şöyledir:

Ispanak suyu ciddi bir antioksidan kaynağı olduğundan vücutta bulunan serbest radikallere karşı savaşarak kanser hücrelerinin yayılmasına engel olmaktadır. 

Kan dolaşımını hızlandırarak yüksek tansiyonu düşürmektedir. Kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltmaktadır. 

Yanlış beslenme rutini ve zararlı alışkanlıklardan kaynaklı iç organlarda meydana gelen tahribatın onarılmasına yardımcı olmaktadır. 

A Vitamini bakımından oldukça zengin olan ıspanak suyu, göz sağlığını koruyarak görme bozukluklarına kısmen engel olmaktadır. 

Yüksek besin değerlerine sahip olan ıspanak suyu, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini arttırmaktadır.

Ispanak suyu, vücudun günlük ihtiyacı olan besin değerlerini tek başına karşılayarak vitamin ve mineral eksikliğinden kaynaklı oluşan hastalıklara engel olmaktadır.

Antioksidan kaynağı olan ıspanak suyu, düzenli olarak tüketildiğinde vücutta biriken toksinlerin atılmasını sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. 

Sigara ve alkol kullanımından doğayı ciğerlerde biriken nikotinin temizlenmesine yardımcı olur.

Vücuttaki toksinleri attığı ve kan dolaşımını hızlandırdığından dolayı cilt tonunu eşitleyerek canlılık kazandırmaktadır. 

Bağırsakların daha hızlı çalışmasına yardımcı olarak sindirim sisteminin daha düzenlemektedir. 

Tüm vücudu iltihap ve mikroplardan arındırarak birçok hastalığa karşı korumaktadır. 

Enfeksiyon hastalıklarına karşı vücut direncini arttırmaktadır. 

Son olarak detoks suyu olarak tüketildiğinde vücudun ödem atmasına yardımcı olarak daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeyi sağlamaktadır. 

ISPANAK SUYU NASIL HAZIRLANIR?

Ispanak yaprakları tek tek ayıklandıktan sonra 5-6 dakika sirkeli suda bekletilir ve bol su ile durulanıp yıkanır. Ardından yıkanan yapraklar su dolu tencerenin içine atılarak 10 dakika kaynatılır. Ilıdıktan sonra gün içinde 2-3 bardak içilebilir. Ispanak suyu, aralıklı olarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir. 1 hafta düzenli içtikten sonra birkaç gün ara verilmesi önerilmektedir. 

ISPANAK SUYU ZAYIFLATIR MI?

Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olan ıspanak suyu, iç organların sağlıklı çalışmasına katkıda bulunurken bağırsakların da düzenli çalışmasına yardımcı olmaktadır. Bu durum, kabızlıktan kaynaklı oluşan şişkinlik ve ödemin atılmasını sağlar. Zayıflamak isteyen kişilerin hem besin değerleri bakımından zengin hem de hafif gıdalar tüketmesi gerekir. Ispanak da uzun süre tok tutma özelliğinin yanında vitamin ve mineral kaynağı olduğundan çok daha sağlıklı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.