DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
24°C

İstanbul Sözleşmesi eylemine gelen sosyal medya fenomenine sert tepki

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu akşam saatlerinde İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula oturma eylemi düzenleyen kadınların arasına girmeye çalışan ünlü sosyal medya fenomeni çok sert tepki ile karşılandı. Eylemin ortasına girince sert epki ile karşılaştı.

İstanbul Sözleşmesi eylemine gelen sosyal medya fenomenine sert tepki
Aktur tatil sitesi

ANTERHABER –  Belediye Meydanı’ndaki eylemde kadınların “Kendini aklamaya gelme buraya, git iki yıl önce söylediklerini düşün” diyerek tepki verdiği Murat Övüç koruması ile birlikte arabasına binerek uzaklaştı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu akşam saatlerinde Eşitlik İçin kadın Platformu üyeleri tarafından İstanbul Sözleşmesi’ni Uygulama oturma eylemi düzenlendi.

TATİLCİLERDE EYLEME ALKIŞLARLA DESTEK VERDİ

Bodrum Belediye Meydanı’nda düzenlenen eyleme kadınlar ellerinde  İstanbul Sözleşmesinden Çıkamazsınız Çıkamayacaksınız Çıkartmayacağız, Öldüren sevgi İstemiyoruz İstanbul Sözleşmesini Uygula, Katledilen Kadınlar İsyanımızdır, Erkek Vuruyor Devlet Koruyor ve Haklarımızdan Hayatlarımızdan Vazgeçmiyoruz dövizleri taşıdı. Basın açıklaması yapılmayan eylem sırasında kadınlar sadece alkışlı protestoda bulundu. Belediye Meydanı’ndan geçen ve günübirlik tekne turlarından dönen yerli turistlerde kadıların eylemine alkışlarla destek verdi.

ÜNLÜ FENOMEN DESTEK İÇİN GELDİ KOVULDU, SİNİRLENDİ, GİTTİ

Sosyal Medya Fenomeni olarak bilinen ve zaman zaman yaptığı ilginç açıklamalarla magazin dünyasında yer edinen 52 yaşındaki Murat Övüç Belediye Meydanı’ndan geçerken otomobilini durdurup kadınlara desteğe geldi. Ayağında kavuniçi terlikleri üzerinde şort ve bornoz ile desteğe gelen Övüç oturan kadınlar çok sert tepki gösterdi.

AMACI ŞOV YAPMAKTI , İZİN VERMEDİK

Turizmci Cihan Aydın Bozkurt, kadınların arasına girerek oturmak isteyen Övüç’ ün amacının şov yapmak olduğunu belirterek “Buraya gelmeyin önce kadınlar şiddete uğrarken iki yıl önce söylediklerini düşün, buraya aklanmaya gelip kendini aklayamazsın, burada seni aklattırmayız, gidiniz buradan” diyerek tepki gösterdi. Bozkurt’un sert tepkisine diğer kadınlarda katılınca Övüç eylemdeki kadınların arasından ayrılarak koruması ile otomobiline yürüdü. Övüç yaptığı açıklamada “Eylemi görünce durup yanlarına geldim ama bana haksızca tepki gösterdiler, iki yıl önceki konuşmamı yeni diye anlatıyorlar, işte bu cahil kadınlar yüzünden bir şey yapılamıyor, cahiller” diye açıklama yaptı. Övüç daha sonra koruması ile birlikte otomobiline binerek eylemin yapıldığı yerden ayrıldı.

Belediye Meydanı’ndaki kadınların eylemi yaklaşık 45 dakika sürdü. Kadınlar daha sonra sessizce ayrıldı.

Bodrum Ev Emlak