DOLAR
32,3282
EURO
35,0649
ALTIN
2.282,13
BIST
8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
23°C
Muğla
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

İşte Mart’ta başlayacak kademeli normalleşme sürecinin detayları

İşte Mart’ta başlayacak kademeli normalleşme sürecinin detayları
A+
A-

Beştepe’de çarşamba günü gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mart ayı başı itibariyle kademeli normalleşme sürecini başlayacağını duyurdu. Kafe, restoran ve küçük esnafla ilgili yol haritası ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Corona kısıtlamalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İllere göre dört gruba ayırarak mart ayı başı itibari ile kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz. İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük orta yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız normalleşme takvimine de buna göre yürüteceğiz” dedi. Erdoğan kısıtlamalara ilişkin şu ayrıntıları verdi:

NORMALLEŞME TAKVİMİNİN HIZI VATANDAŞA BAĞLI

  • Özellikle salgın sebebiyle işini ara vermek zorunda kalan restoran, Kafe, kıraathane ve benzeri esnafımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacak.
  • Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını da illerimizdeki vaka aşılama ve diğer ilgili kriterlere göre aşamalı şekilde tabi burada önemli olan vaka sayısının tüm illerimizde sürekli azalmasıdır.
  • Vatandaşlarımız bu konuda ne kadar dikkatli olur ne kadar hassas davranır kendi illerindeki görünümü ne kadar iyileştirirlerse normalleşme takvimi de o derece hızlı ilerleyecektir.
Aktur tatil sitesi