DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
21°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Açık
22°C

İstikrarsız dönemlerde otel gelirini tahmin etmenin önemi

İstikrarsız dönemlerde otel gelirini tahmin etmenin önemi
12.03.2021
553
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Küresel otelcilik endüstrisi, COVID-19’un ilk ortaya çıkmasından bu yana büyük ölçekli kesintilerden adil olarak payını aldı ve otel sektörü, ileride keşfedilmemiş bir iyileşme dönemiyle karşı karşıya kalacaktır. Otelciler hızlı, doğru ve bütünsel gelir tahmin metotlarını kullanarak zemin kazanabilirler.

Modern Zorluklar için Modern Araçlar

Otelinizde modası geçmiş bir teknoloji mi kullanıyorsunuz? Gelişmiş, bulut tabanlı çözümler, güvenliğinizi, bağlantınızı, erişilebilirliğinizi ve parasal ihtiyaçlarınızı karşılamanıza yardımcı olacaktır. Gerçek doluluk ve alan kullanımına bakmak için doğru, gerçek zamanlı tahminlerin kullanılması son derece önem taşımaktadır.

Tüm departmanlarda tek tip tahmin, tutarlılığı sağlar. Çalışmak için bir temeliniz olduğunda, daha esnek olabilirsiniz. Bu durumda hızlı hareket edilebilir ve etkili bir şekilde uyum sağlayabilirsiniz.

Proaktif Kurtarma

Proaktif olmak için oteller, farklı kurtarma senaryoları için plan yapmalıdır. Yavaş tempolu bir iyileşme için oda gecelemeleri ve ortalama günlük fiyatlar nasıl oluşturulacaktır?

Proaktif kurtarma, sadece oda gecelemeleri seviyelerinin tahminini yapmak değil, bütünsel resmi elde etmek için tüm gelir akışlarını öngörmektir. Geliri ve nakit akışını en üst düzeye çıkarmak ve gerektiğinde satın almayı azaltmak veya personel seviyelerini düşürmek için alanlar belirlemek anlamına gelebilir. Gelir tahmini, otelleri geçici olarak kapatma, operasyonları azaltma ve hatta hacizle karşılaşma konusunda daha eleştirel düşünmenize yardımcı olabilir.

Turizm sektörü toparlanma sürecine girdikçe, gecelemelerin ötesinde kullanılmayan fırsatlara bakarak proaktif olunması ve toplam gelir tahminine doğru ilerlemek gerekir. Bunlara yiyecek ve içecek satışları, toplantılar ve etkinlikler ile çeşitli gelir akışları dahildir. Bunu yapmak için, her şeyi bütünsel olarak izleyebilen metrikler kullanılmalıdır.

Hızlı Tahmin

Hızlılığı otomasyonla karıştırmamak gerekir. İkisi aynı şey değildir. Hızlı tahmin, pazar değişikliklerine uyum sağlamak için verimli ve sürekli bir tahmin yapmaktır ve gerisi otelin elindedir. Talebi hem hızlı hem de bütünsel olarak yönetmeye ve yaratmaya bakmak anlamına gelir.

Otel markaları ve tesis düzeyindeki otelciler, vardiyaları anlamak için haftalık veya günlük güncellemeler için bir araya gelmelidir. Kurumsal otel markaları, kuşbakışı bakıldığında tesiste neler olup bittiğini her zaman bilemez ve göremezler. Sahadaki satış ve gelir yöneticileri, neler olduğu konusunda açık ve gerçekçi olmalı ve marka liderleri bu zorlukları anlamalıdır. Veriler karmaşıklıktan uzak ve anlaşılabilir olmalıdır.

Sayılara bakmanız gerekse de, analiz hatasına düşmek istemezsiniz. Hızlı tahmin yalnızca siz de öyleyseniz hızlıdır. Bu nedenle, ihtiyacınız olan verileri size sağlamak için modern süreçleri ve gelişmiş araçları kullandığınızdan emin olmanız gerekir.

Verileri Birleştirme ve Kanalları Optimize Etme

Tahmin yapmanın ötesinde, bir misafirin otelde ne kadar harcama yaptığına dair daha doğru bir resim vermek için tüm gelir akışlarından bilgi toplayarak verileri birleştirmelisiniz. Gecelik oda fiyatının yanı sıra, yiyecek ve içecek, spa hizmetleri, perakende ve diğer çeşitli ek satışlar için ne kadar harcıyorlar?

Markalı bir otel iseniz, otele özgü taktiklerle bu ticari verilerden yararlanarak kullanabileceğiniz tüm araçları kullanabilirsiniz. Ancak bağımsız bir otelin müdürüyseniz, kendi şovunuzu yürütüyorsunuz demektir. Markalı araçlara sahip olmasanız da, daha hızlı tepki verebilirsiniz. Ayrıca pazarınızı kimse sizden daha iyi bilemez. İster markalı ister bağımsız bir otel olun, mevcut tüm gelir akışlarından bilgi araçlarını kullanın.

Örneğin;

  • Doğrudan web sitenizden kim rezervasyon yapıyor?
  • Çevrimiçi seyahat acentesini (OTA) kullanarak kim rezervasyon yapıyor?
  • Kişisel seyahat acentesini kim kullanıyor?

Aynı kişi üç aracı da kullanabilir, bu nedenle konuk profillerinin birleştirildiğinden emin olun. Ardından, seyahat acentesiyle dostça sohbet ederken OTA’daki ve web sitenizdeki bu veri araçlarını kullanın.

Gelir yöneticisinden pazarlama ekibine, satış liderine ve devreye girebilecek herkese kadar, sezgi, tahminler dışında taktiklere güvenmek ve belirsiz pazarlara işaret etmek zorunludur. Talebin nereye gittiğini anlamak ve hatta tahmin etmek için daha yüksek kârlılık sağlamak için veriye dayalı stratejileri kullanmanın zamanı çoktan gelmiştir.

Aktur tatil sitesi