DOLAR
32,3443
EURO
35,1483
ALTIN
2.242,87
BIST
8.884,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
15°C
Muğla
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Açık
13°C
Perşembe Az Bulutlu
13°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C

Kaptan June, Muğla’daki anıtı önünde anıldı

MUĞLA (AA) – Muğla’nın Ortaca ilçesinde İztuzu Plajı’ndaki deniz kaplumbağalarının korunması için verdiği mücadeleyle tanınan ve 23 Nisan’da hayatını kaybeden June Haimoff, doğum gününde mezarı başında anıldı.Kaptan June için Kaptan June Deniz…

Kaptan June, Muğla’daki anıtı önünde anıldı
A+
A-
polat-galle

MUĞLA (AA) – Muğla’nın Ortaca ilçesinde İztuzu Plajı’ndaki deniz kaplumbağalarının korunması için verdiği mücadeleyle tanınan ve 23 Nisan’da hayatını kaybeden June Haimoff, doğum gününde mezarı başında anıldı.

Kaptan June için Kaptan June Deniz Kaplumbağalarını Koruma Vakfı ve Dalyan Naciye Tınaztepe İlkokulu işbirliğinde anma etkinliği düzenlendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un talimatıyla Dalyan Mahallesi’ndeki belediyeye ait çay bahçesine 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde yaptırılan anıtın önünde toplanan vakıf üyeleri ile öğrenciler, burada pasta kesti ve anıta çiçek bıraktı.

Kaptan June’un hayatının anlatıldığı programda, bir öğrenci yazdığı mektubu okudu.

Vakıf tarafından hazırlanan resim sergisinin gezildiği etkinliğe katılanlar, Kaptan June’un Köyceğiz’in Çandır Mahallesi’ndeki mezarını da ziyaret etti.

Kaptan June Deniz Kaplumbağalarını Koruma Vakfı Başkanı Funda Erten Söylemez, gazetecilere, Kaptan June’un hem Dalyan hem de ülke için değerli olduğunu, bu değeri korumak istediklerini söyledi.

Yaş gününde June’u andıklarını, amaçlarının onu çocuklara anlatabilmek olduğunu vurgulayan Söylemez, “Onun için de özellikle ilkokul öğrencileriyle bu ekinliği yapmak istedik. Öğrencileri bilinçlendirmek, bundan sonraki süreçte de Kaptan June adını yaşatabilmek için güzel bir etkinlik oldu. İnşallah bundan sonrasında da güzel işler yaparak kendisine saygımızı devam ettireceğiz.” dedi.

– “Kaptan June”

İlk kez 1975’te teknesiyle Köyceğiz ilçesindeki Ekincik Koyu’na gelen June Haimoff, daha sonra tatilini geçirmek için sürekli bu bölgeyi tercih etti. 1986’da İztuzu Plajı’ndaki barakası ve teknesinde yaşamaya başlayan Haimoff, bu sürede plaja yumurta bırakmak için gelen caretta carettaların korunmasında önemli rol oynadı.

Uzun yıllar deniz kaplumbağalarına adeta “gönüllü annelik” yapan Haimoff, bölgede yaşayan insanlar tarafından da “Kaptan June” olarak tanındı.

İsminin verildiği Dalyan’daki Kaptan June Sokak’taki evinde yaşamını sürdüren Haimoff, 2011’de Deniz Kaplumbağalarını Koruma Vakfını kurdu.

İngiltere kraliyet ailesince 2011’de “kraliyet nişanı” verilen Haimoff, ilerlemiş yaşına rağmen caretta carettalarla ilgili bilgilerini kitapta toplayarak insanlarla paylaştı.

2011’de Türk vatandaşı olan İngiliz uyruklu Haimoff, 23 Nisan’da 100 yaşında hayatını kaybetmiş ve cenazesi Köyceğiz ilçesindeki Çandır Mezarlığı’na defnedilmişti.

Bodrum Ev Emlak
ETİKETLER: ,