DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
20°C
Muğla
20°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Karabük ormanları sonbaharın ahenkli renklerini yansıtıyor

Türkiye’de yüz ölçümüne göre en fazla ormanlık alana sahip Karabük’te ağaçlar sonbahar renklerini yansıtıyor.

Karabük ormanları sonbaharın ahenkli renklerini yansıtıyor
A+
A-
Aktur tatil sitesi

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu, turizm sezonlarında tarihi, doğal güzellikleri ve kentin yaklaşık yüzde 70’ini kaplayan ormanlık alanlarıyla yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.

Uludağ köknarı, karaçam, meşe, doğu kayını gibi ağaç türleriyle kızılcık ve kuşburnu gibi maki bitkilerinin yer aldığı, sonbaharın tonları olan yeşil, sarı ve kahverenginin harmanlandığı Sarıçiçek Ormanları, doğaseverler tarafından bu mevsimde ziyaret ediliyor.

Karabük ormanları sonbaharın ahenkli renklerini yansıtıyor

Safranbolu ilçesini Bartın’a bağlayan kara yolunun yaklaşık 5 kilometrelik bölümündeki ‘ağaç tünel’ de fotoğraf tutkunlarının en iyi kadraj ve enstantane için çabaladığı doğal güzellikler arasında yer alıyor.

Ağaç tünellerden geçilen yol, Safranbolu’daki kültür turizmiyle Bartın’ın Amasra ilçesindeki deniz turizmi arasında köprü işlevi de üstleniyor. (AA)

polat-galle