DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Kedi dostu ev için 5 ipucu

Kedi dostu ev için 5 ipucu
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Kediler, mutlu ve temiz bir evde yaşadıklarında çok sevimli bir ev arkadaşı olabilirler. Yaşadıkları bölgeleri sahiplendikleri için yaşadıkları ortam onlar için çok önemlidir. Eğer siz de evinizde bir kedi ile yaşıyorsanız ortamı ona göre düzenlemelisiniz.

Evinizi kediniz için uygun bir hâle getirmek için 5 ipucu

Kedi dostu ev için 5 ipucu

1. Yemek kaselerini daima dolu tutun

Kediler insanlardan çok farklıdır ve bu nedenle farklı davranış eğilimleri vardır. Evde olsalar dahi kediler, doğadaki hayatta kalma güdülerine sahiptir ve bu alışkanlıklarını korumak onlar için çok önemlidir. Doğadaki vahşi kedilerin gün boyunca az az yeme alışkanlığı vardır, bu sebeple kedinizin yemek kasesi her zaman dolu olmalıdır.

Diğer yandan kediler yalnız yemek yemeyi tercih eder, bu sebeple yemek kaplarını mümkünse evin daha sakin bir köşesine koymalısınız.

Kedi dostu ev için 5 ipucu

2. Su kabını yiyecek kaplarından ayırın

Kedilerin diğer bir doğal davranışı da yiyecek ve suyu bir arada tüketmemesidir. Genelde yemek kaseleri ve su kabı yan yana konulur. Ancak su kabının yemek kasesinden ayrı tutulması, kedinizi daha fazla su içmeye sevk edecektir.

Kedi dostu ev için 5 ipucu

3. Tırmalama tahtası alın

Eğer evinizdeki koltuk ya da mobilyaların kediniz tarafından çizilmesini istemiyorsanız, hemen tırmalama tahtası almalısınız. Bu tırmalama tahtası, hem patilerinin korunmasını sağlar hem de kendilerini güvende hissettikleri yüksek bir yer sağlar.

Eğer bu tür ortamlar sağlanmazsa kediler mobilya, koltuk ya da perdeleri çizebilir. Hem sizin hem de kedinizin mutluluğu için bu tür tahtaları tercih etmelisiniz. Bu tırmalama tahtalarının farklı modelleri de bulunuyor.

 

Kedi dostu ev için 5 ipucu

4. Oyuncaklarla uygun ortamı hazırlayın

Evcil kediler kapalı ortamlarda kalsalar da vahşi içgüdülere sahiptir. Vahşi doğada kediler, yaklaşık 6 saat avcılık yaparak yiyecek bulurlar. Bu sebeple kedinizi eğlendirmek için ona bir oyun alanı oluşturmalısınız.

Evdeki ortamı şeritler, lazerler ya da farklı oyuncaklarla onlar için uygun bir hâle getirebilirsiniz. Tüneller, bulmacalar ya da top oyunları da evde olmadığınızda kedinizi meşgul edecek olan harika seçeneklerdir.

Kedi dostu ev için 5 ipucu

5. Rahat ve yüksek bir yatak sağlayın

Kediler günün çoğunu uyuyarak geçirirler, bu yüzden yattığı yerin rahat olduğuna emin olun. Kedinize bir yatak alırsanız, yerde kendilerini savunmasız hissettikleri için yüksek bir yere koymalısınız.

Diğer yandan sıcak bölgede uyumayı severler. Bu sebeple yataklarını güneş ışığı alan veya başka ısı araçlarının bulunduğu bir yere koymalısınız. Ya da kediniz sizinle birlikte uyumayı da tercih edebilir. Sahiplerinin kokusunu alınca rahatlayan ve kendini güvende hisseden kediler için yatağınızda mutlaka kişisel bir alan sağlamalısınız.

Aktur tatil sitesi