DOLAR
32,2679
EURO
34,7171
ALTIN
2.402,65
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Kenan Yıldız İtalya’da manşetlerde: Del Piero’dan paylaşım

Kenan Yıldız, ilk milli maçında Almanya’ya karşı attığı göz alıcı golle futbol dünyasında ses getirdi. İtalyan medyası genç oyuncuyu Del Piero’ya benzetti.

Kenan Yıldız İtalya’da manşetlerde: Del Piero’dan paylaşım
A+
A-
velux

İtalya’nın ünlü Juventus futbol takımının genç yıldızı Kenan Yıldız, dün Almanya’ya karşı oynanan ve Türkiye’nin 3-2 galip geldiği özel maçta gösterdiği üstün performansla İtalyan spor medyasından övgü aldı.

18 yaşındaki Yıldız, maçın 45+2. dakikasında attığı golle İtalya’da da büyük ilgi gördü.

Tuttosport gazetesi, Kenan Yıldız’ın dünkü oyunu için “Yıldız, Almanya’nın dünyasını kararttı” başlığını kullanarak, genç oyuncunun attığı golün ve gol sonrası sevincinin, ünlü İtalyan futbolcu Alessandro Del Piero’yu anımsattığını belirtti.

Haberde, “A Milli Takım formasıyla ilk kez sahaya çıkan Kenan Yıldız, ilk golünü de hızla buldu. Dar bir açıdan sağ ayağıyla yaptığı güçlü ve isabetli vuruşla muhteşem bir gol attı.” ifadelerine yer verildi.

ALMANLARA GÖNDERME

Almanya’da doğan Yıldız’ın, daha önce dikkate alınmadığı milli takıma karşı attığı golle skoru 1-2’ye getirerek önemli bir katkı sağladığı “Kendisini alt seviye milli takımlarda bile dikkate almayan bir milli takımı, maç içinde skoru 1-2’ye getirirken attığı golle pişman etti.” sözleriyle vurgulandı.

“Montella, göreve başladığından beri Kenan’a güveniyordu ve bu güvenin karşılığını aldı.” şeklinde bir yorum da haberde yer aldı.

La Gazzetta dello Sport ise, Vincenzo Montella yönetimindeki Türk Milli Takımı’nın Berlin’deki maçta Almanya’yı 3-2 mağlup ettiğini ve bu galibiyette ilk kez milli formayı giyen Kenan Yıldız’ın attığı golün dikkat çekici olduğunu yazdı.

Juventus’a yakın internet sitelerinde de Kenan Yıldız’ın dünkü performansı övgüyle anıldı. Oyuncunun hem attığı gol hem de sevinci, eski Juventuslu Alessandro Del Piero’ya benzetildi.

Kenan Yıldız İtalya’da manşetlerde: Del Piero’dan paylaşım

Del Piero, Kenan Yıldız’ın gol sevincini Instagram hesabından paylaştı.

(AA)

polat-galle