DOLAR
32,5480
EURO
34,9058
ALTIN
2.437,24
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
23°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C

Kruvaziyer turizmindeki 2022 hedefi: 1 milyon turist

Kruvaziyer turizmindeki 2022 hedefi: 1 milyon turist
25.11.2021
293
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Global Ports Holding Doğu Akdeniz Limanları Bölge Direktörü Aziz Güngör, Kuşadası’na 2022 için 650 geminin rezervasyon yaptırdığını, bu gemilerle 1 milyon turistin gelmesini beklediklerini söyledi.

Kuşadası, kruvaziyer turizminin amiral gemisi olma yolunda attığı adımları güçlendiriyor. Kent ekonomisinin can damarlarından biri olan kruvaziyer turizmine yönelik 2022 yılı için yapılan rezervasyonlar, şimdiden yüzleri güldürdü.

Global Ports Holding Doğu Akdeniz Limanları Bölge Direktörü ve Ege Port Genel Müdürü Aziz Güngör’ün verdiği bilgiye göre, Kuşadası’na 2022 yılı için şimdiden 650 gemi rezervasyon yaptırdı.

KENTE 1 MİLYON TURİSTİN İNMESİ BEKLENİYOR

Dünya Gazetesi’nden Ayşe Yılmaz’ın haberine göre; cruise gemilerinden kente 1 milyon turistin inmesi bekleniyor.

Kuşadası limanlarına demir atan dev gemilerden gelen turistlerin gezi rotasının çeşitlendirilmesi gerektiğini belirten Güngör, ekonomik geliri artırmak için alternatifleri iyi değerlendirmek gerektiğini kaydetti. Tarihi dokusu ile turistlerin vazgeçilmez rotası olan Kuşadası’nda kruvaziyer yolcuların güne Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi’ni ziyaret ederek başladıklarını ve ardından kent merkezinde yaptıkları alışverişlerle devam ettiklerini söyleyen Güngör, “Turistleri kent merkezinde daha fazla tutmak gerekiyor. Bu kapsamda gastronomi ile eğlence sektöründeki uyuşmazlık ekonomik kayıplara yol açıyor” dedi.

“YEREL YÖNETİM İLE KRUVAZİYER TURİZMİ ARASINDA BİR BOŞLUK, İLETİŞİMSİZLİK VARDI”

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in girişimlerini 2022 yılı için altın adım olarak değerlendiren Aziz Güngör, “Geçmişte, yerel yönetim ile kruvaziyer turizmi arasında bir boşluk, iletişimsizlik vardı. Şu an Başkan Ömer Günel, Kuşadası’nı kaliteli bir turizm kenti haline getirmeye çalışıyor, önemli adımlar atıyor. Çok şeyi aynı düşünüyoruz ve kruvaziyer turizmine çok önem veriyor. Umarım gelen turistlerin şehir merkezinde daha fazla vakit geçirmesini sağlayacak ortamlar yaratılır. Bu sayede kent merkezindeki ekonomik döngü de hareketlenir” diye konuştu.

2011’İN REKORU ŞİMDİDEN KIRILDI

2011 yılında Kuşadası’na 650 bin turistin gelmesini sağlayan kruvaziyer gemileri, geçmiş yıllarda yaşanan ekonomik ve siyasi değişimlerden dolayı ivmesini düşürmüştü. Son olarak pandemi ile birlikte iyice kan kaybeden kruvaziyer turizminin 2022 yılında kentin ekonomisini canlandırması bekleniyor.

2022 EN FAZLA KRUVAZİYER YOLCUSUNUN GELDİĞİ YIL OLACAK

Geçmiş dönemlerin telafi edileceğini anlatan Aziz Güngör, “2022 yılı, Kuşadası’nın gelmiş geçmiş en fazla kruvaziyer yolcusunun geldiği yıl olacak. Şehirde yeniden bir ekonomik canlanma yaşanacak. Esnafın ve özellikle küçük ticarethanelerin buna çok ihtiyacı var. Ekim-Aralık arası seferler bile şehre bambaşka bir hava kattı. Şu anda rakamlar rekor kırdığımız 2011’i geçeceğimizi gösteriyor. Aksilik olmazsa 650’ye yakın gemi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Aktur tatil sitesi