DOLAR
32,5668
EURO
34,8643
ALTIN
2.429,13
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
23°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C

Metabolizma Hızlandırıcı 5 Vitamin ve Mineral

Bu makalemizde metabolizma hızlandırıcı vitamin ve mineraller, diyete uygun mudur kilo verdirir mi ve kilo aldırır mı faydaları nelerdir …

Metabolizma Hızlandırıcı 5 Vitamin ve Mineral
14.11.2020
2.958
A+
A-
velux

Bu makalemizde metabolizma hızlandırıcı vitamin ve mineraller, diyete uygun mudur kilo verdirir mi ve kilo aldırır mı faydaları nelerdir bunlardan bahsedeceğiz. Hızlı metabolizma sağlıklı bir kiloyu korumak çok kolaydır. İyi bir metabolizma, vücudun kalorileri daha hızlı yakmasına yardımcı olur ve kilo alımını engeller. Ancak hepimiz, doğal olarak hızlı bir metabolizma ile yetenekli olacak kadar şanslı değiliz. Metabolizması yavaş olan insanlar hızla kilo alırlar ve hatta kilo vermekte zorlanırlar. Neyse ki, metabolizmayı hızlandırmaya ve kilo verme sürecini hızlandırmaya yardımcı olabilecek bazı yiyecekler var. Kilo vermekte zorlananlar arasındaysanız bu vitamin ve mineralleri diyetinize dahil etmenin zamanı gelmiştir.

Yazı İçeriği

  • Metabolizma Hızlandırıcı Vitaminler
    • B vitamini
    • Magnezyum
    • Demir
    • Kalsiyum
    • C Vitamini

Metabolizma Hızlandırıcı Vitaminler

Multivitamin alarak, vücudunuzun düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerine sahip olma şansı artar. Bu, çok çeşitli besinler tarafından desteklenen metabolizma üzerindeki etkisinden dolayı kilonuzu etkileyebilir.

Metabolizmanız vücudun kilolarını yakma hızını düzenler ve iyi işleyen bir metabolizma kilo kontrolü için önemlidir. Besin alımınız da iştahı ve dolayısıyla gıda alımını etkileyebilir. Örneğin, düşük B6 vitamini seviyeleri, beyin serotonin seviyelerinde bir azalma ile ilişkilidir ve bu da iştahın artmasına neden olabilir. Öte yandan, bazı insanlar genel yaşam tarzlarının daha büyük resmini görmezden geldikleri için kilo almak veya kilo vermemekten multivitaminleri suçlayabilir. Bu, özellikle multivitamin alan insanlar için geçerlidir çünkü başka türlü diyetleri eksiktir.

Sağlıklı beslenmediğiniz için multivitamin alıyorsanız, hareketsizsiniz veya kısıtlayıcı bir diyet uyguladığınız için multivitamin değil, kilo alımından sorumlu olan bu ilişkili davranışlar olabilir. Sizin için doğru multivitamini bulabilirsiniz, ancak vitaminlerin sağlıklı bir yaşam tarzını desteklemesi gerektiğini, onun yerine geçmemesi gerektiğini unutmayın.

B vitamini

Metabolizma Hızlandırıcı 5 Vitamin ve Mineralmetabolizma hızlandırıcı vitamin

B vitamini, yediğiniz tüm yiyeceklerin enerji üretmek için tüketilmesini ve vücutta yağ olarak depolanmamasını sağlar. Yağ, karbonhidrat veya protein olsun, bu besin her türlü yiyeceği metabolize etmeye yardımcı olabilir. Bu besin maddesinin eksikliği genellikle metabolizmayı bozar ve kilo alımına neden olur. Ayrıca ruh halinizi de artırabilir. Yağsız et, süt ürünleri, tam tahıllı ürünler, muz, elma ve ıspanak B vitamini kaynaklarıdır. B12 Vitamini Eksikliği Kilo Yapar Mı? yazımıza göz atmanızda fayda var.

Magnezyum

Metabolizma Hızlandırıcı 5 Vitamin ve Mineralmetabolizma hızlandırıcı diyet

Magnezyum, enerji üretmek için meydana gelen kimyasal reaksiyonlarda çok önemli bir rol oynar. Bu besinin yokluğunda metabolizmamız ve enerji üretim sürecimiz yavaşlar. Bunun dışında beyin fonksiyonunu destekleyen ve kasların gevşemesine yardımcı olan 300’den fazla enzimatik reaksiyon için magnezyum gereklidir. Yaygın magnezyum kaynakları patates, kabuklu yemişler, tohumlar ve baklagillerdir. Bir önceki yazımızda Kilo Vermek İçin En İyi 9 Sağlıklı Karbonhidrat göz atabilirsiniz.

Demir

Metabolizma Hızlandırıcı 5 Vitamin ve Mineralmetabolizma hızlandırmak için ne yemeli

Metabolizmayı hızlandırmak söz konusu olduğunda, bu besin maddesi atlanamaz. Kandaki düşük demir seviyesi, kaslara daha az oksijen taşınacağı anlamına gelir. Bu, yağ yakma sürecini engeller ve metabolik hıza müdahale eder. Sağlıklı büyüme, gelişme ve metabolizmayı hızlandırmak için gerekli olan temel bir besindir. Bazı yaygın iyon kaynakları badem, balık, et ve soya fasulyesidir.

Kalsiyum

Metabolizma Hızlandırıcı 5 Vitamin ve Mineralmetabolizma hızlandıran yiyecekler

Birkaç araştırmada, kalsiyumun kan şekeri seviyesini kontrol etmeye ve metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Besin maddesinin, termojenez etkisi olarak bilinen vücudun çekirdek sıcaklığını hafifçe artırabileceği tartışılmaktadır. Bu metabolizmayı hızlandırabilir ve vücudumuzun yağ yakmasına yardımcı olabilir. Kalsiyum alımını artırmak istiyorsanız süt ürünleri, badem ve tohumlar diyetinizin bir parçası olmalıdır.

Bilim adamları, hangi vitamin ve minerallerin iştah ve kilo kontrolü üzerinde en büyük etkiye sahip olduğunu henüz tam olarak bilmiyorlar. Kalsiyumun yardımcı olduğu görülüyor: Bir dizi klinik çalışma, günde 1.200 miligram kalsiyum tüketmenin diyet yapanlarda kilo kaybını, muhtemelen gastrointestinal sistemdeki yağa bağlanarak yüzde 60’a kadar artırabileceğini ve bu da vücudun emdiği yağ miktarını azalttığını göstermiştir.

Kalsiyum takviyelerinin kilo verme faydaları, yeterince mineral almayan insanlar için en iyi şekilde çalışmaktadır. Ancak diğer besinler de yararlı görünmektedir: Çin çalışmasında multivitamin alan kadınlar, multivitamin tarafından sağlanan aynı miktarda kalsiyum içeren bir takviye alanlardan daha fazla kilo verdiler. Diyet yaparken VİTAMİN kullanıyor musunuz? forum konumuza göz atabilirsiniz.

C Vitamini

Metabolizma Hızlandırıcı 5 Vitamin ve Mineralc vitamini kilo verme

C vitamini, bir başka mükemmel ruh hali ve metabolizma hızlandırıcı besindir. Bazı araştırmalara göre, C vitamini, vücudun metabolik hızını yavaşlatan oksidatif stresle mücadeleye yardımcı olabilir. Bu besin maddesine sahip olmayan kişiler kilo vermekte zorlanırlar. Domates, portakal ve limon, C vitamini açısından zengin yiyeceklerin bazı yaygın kaynaklarıdır.

polat-galle