Muğla Büyükşehir Belediyesi, yangın önlemlerini güçlendirmek amacıyla yangına müdahale tankerleri ve dar alan itfaiye araçlarını hizmete aldı. Muğla İtfaiye Daire Başkanlığı’nda düzenlenen törende 6 adet dar alan itfaiye aracı ve 25 adet yangına ilk müdahale tankeri ilçe grup amirliklerine ve mahallelere teslim edildi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi, yangın önlemlerini güçlendirmek amacıyla yangına müdahale tankerleri ve dar alan itfaiye araçlarını hizmete aldı. Muğla İtfaiye Daire Başkanlığı’nda düzenlenen törende 6 adet dar alan itfaiye aracı ve 25 adet yangına ilk müdahale tankeri ilçe grup amirliklerine ve mahallelere teslim edildi.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, törene sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve vatandaşlarla birlikte katıldı. Teslim edilen yeni araçlarla birlikte Muğla genelinde yangına müdahale tankerlerinin sayısı 180’e yükseldi. Özellikle kırsal mahallelerde riskin azaltılması hedefleniyor.
Muğla yangın önlemleri kapsamında temin edilen dar alan itfaiye araçları, 3 ton su kapasitesine sahip. Büyük araçların ulaşamadığı dar sokaklarda etkili müdahale sağlamak amacıyla tasarlanan bu modern araçlar yangın sezonunda kullanılacak.
Büyükşehir Belediyesi, 25 adet yangına ilk müdahale tankerini orman içi yerleşim alanları, geçmiş yıllardaki yangın istatistikleri, mahalle nüfusu ve grup amirliklerine olan mesafeye göre dağıttı. Kaynakların verimli kullanılması için riskli bölgeler önceliklendirildi.
Milas Yaşyer Mahalle Muhtarı Celil Kıran, yangına müdahale tankerlerinin önemine dikkat çekerek, “Bodrum ve Muğla orman yangınlarıyla mücadele ediyoruz. Bu araçlar bizim için büyük destek,” dedi. Menteşe Mahalle Muhtarı Yılmaz Evran ise, “Yangına ilk müdahale tankerleri bizlere nefes olacak,” ifadelerini kullandı.
Milas Karahayıt Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Yıldırım, Milas Bahçeköy Mahalle Muhtarı Sedat Karacan ve Seydikemer Seydiler Mahalle Muhtarı Mehmet Güven de desteklerinden dolayı Başkan Aras’a teşekkür etti.
Başkan Ahmet Aras, iklim krizi nedeniyle yangınların arttığını belirterek, “Yangınlar sadece ağaçları değil, geleceğimizi, umudumuzu da yakıyor,” dedi. 25 yeni tankerin erken müdahalede büyük rol oynayacağını vurgulayan Aras, Muğla’da yaz boyunca tam teyakkuz halinde olacaklarını ifade etti. “Bu tankerler sadece bir araç değil, birlikte mücadele etmenin bir parçası,” şeklinde konuştu.
Ahmet Aras, itfaiye, MUSKİ, Fen İşleri ve AKOM ekiplerinin yangın sezonunda 7 gün 24 saat görev başında olacağını söyledi. Özellikle kırsalda yalnız yaşayan yaşlı vatandaşların evlerine yangın sensörleri takıldığını da belirtti. Aras, “Allah böyle felaketlerden ülkemizi ve dünyamızı korusun,” diyerek konuşmasını tamamladı.
Bodrum Haber sitesini ziyaret edebilirsiniz.