DOLAR
32,5905
EURO
34,8185
ALTIN
2.497,83
BIST
9.446,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Muğla’nın iklimine uyum sağlayan safranın hasadı yapıldı

MUĞLA (AA) – Muğla’nın Seydikemer ilçesinde gıda, tekstil, parfüm ve ilaç sanayinde kullanılan safranın hasadı gerçekleştirildi. Tarım ve Orman …

Muğla’nın iklimine uyum sağlayan safranın hasadı yapıldı
A+
A-
velux

MUĞLA (AA) – Muğla’nın Seydikemer ilçesinde gıda, tekstil, parfüm ve ilaç sanayinde kullanılan safranın hasadı gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, safran hasadına katılarak, ürün topladı.

Saylak, yaptığı açıklamada, Muğla’nın bitkisel zenginliğine bir yenisinin daha eklendiğini söyledi.

Aktarlarda gramla satılan safranın kilo fiyatının 40 ile 50 bin lira civarında olduğuna dikkat çeken Saylak, safranın ekonomik değerinin çok yüksek olduğunu belirtti.

Yaklaşık 160 bin çiçekten 1 kilogram civarında kuru safran elde edilebildiğini vurgulayan Saylak, “Safran ekonomik değeri çok yüksek bir ürün. Coğrafi konumu nedeniyle Muğla safran üretimine çok uygun. Önümüzdeki süreçte safran üretimi çiftçilerimize tavsiye edilecek bir ürün.” dedi.

Bölgede alternatif ürünlere ihtiyaç duyan çiftçilere ekonomik geliri yüksek safran üretimini tavsiye ettiklerini anlatan Saylak, “Tıbbi ve aromatik bir bitki olan safran, antioksidan, hücre yenileme ve vücut direnci yükseltme özelliği ile gıda, ilaç ve kozmetik sektöründe, kendi ağırlığının 100 bin katını boyama özelliğiyle de boya sektöründe yüksek talep gören önemli bir ürün. diye konuştu.

Türkiye’nin safran ihtiyacının yüzde 70’ni ithal ettiğini belirten Saylak, çiftçilerin kırsal bölgelerde 500 metrekare ya da bir dekarda safran üretimi yapabileceklerini, safranın 300 ile bin 200 rakımda susuz yetişebilen bir ürün olduğunu ifade etti.

Bodrum Ev Emlak