DOLAR
32,5694
EURO
34,9827
ALTIN
2.455,55
BIST
9.777,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Açık
24°C

Müritleri Uçuramadı

velux

Muğla Büyükşehir Belediye’si Olağan Meclis toplantısında, komisyonlar belirlenirken yapılan oylama sonunda karşımıza çıkan tablo, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafında incelenmeye değer.

Sonuç bildiğiniz gibi tüm komisyonlarda çoğunluk CHP’li üyelere aitken AK Parti ve MHP’nin eline geçmiştir.

Mevcut Meclis Üyelikleri CHP 34, AK Parti 26, MHP 5, İYİ Parti 3 üye dir. Millet İttifakı 37, Cumhur İttifakı 31, toplam 68 meclis üyesi bulunmaktadır.(Başkan Dahil)

Seçim sonuçlarına göre İYİ Partiden seçilen meclis üyesi Mustafa Paşalı’nın istifa etmesiyle, üye sayısı artan CHP’nin, Ula Meclis Üyesi Fikret Uzunhasan’ın vefatıyla boşalan üyeliğine ise alınan oylara göre AK Parti üyesi geçmiştir.

Muğla Büyükşehir Belediye seçiminde komisyonlarda, Cumhur İttifakı nasıl çoğunluk sağladı?

Altmış sekiz kişilik mecliste; CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı dahil 34 üyesi bulunmaktadır. Diğer tüm partilerin toplamı 34 üyedir.

Muğla’da Millet İttifakı çatlak mı verdi?

Kimse, “CHP’nin bir üyesi toplantıya gelemedi, sonuç ondan kaynaklandı.” gibi bahaneler uydurmasın. İYİ Partili Meclis Üyeleri, CHP lehine oy kullanmış olsaydı ancak sonuç değişebilirdi. Seçim sonucuna bakıldığında yapılan oylamada  CHP 33, Cumhur İttifakı 34 oy almıştır.

Üyelerin tamamı katılmış olsa, üye sayısına göre CHP’nin 34, Cumhur İttifakının (İYİ Parti’yle birlikte) 34 oy alması gerekirdi. Eşitlik durumunda ; Meclis Başkanı’nın oyu, iki oy sayıldığından denge değişecekti.

Gündemde olmadığı halde komisyon üye seçimini gündeme alan Osman Gürün; CHP’li bir Meclis Üyesinin toplantıya katılmaması sonucu yapılacak oylamada, CHP’li üyelerin oylarının yetmeyeceğini görememesi ve İYİ Parti üyelerinin kayıtsız şartsız CHP’yi destekleyeceğini düşünmesi, büyük bir hatadır.

İYİ Parti üyeleri çantada keklik mi?

Kendini Muğla’nın çobanı gören Osman Gürün; parti içi seçimlerde her ilçeyi lehine olacak şekilde dizayn ederken, belediye meclisinde istediğini başaramamıştır.

CHP Kurultayı’nda; Milletvekili Mürsel Alban’ın Parti Meclisine aday olmasını dahi engellemiş ve kendi istediği kişiyi parti meclisine seçtirmiş olması sonucu, egosu tavan yapmış. Gel gelelim son meclis toplantısında egonun işe yaramadığını, İYİ Parti Kendisine İYİ bir biçimde izah etmiştir.

Kimse koyun olmadığı gibi, Osman Gürün’de çoban değildir.

Toplam yedi adet komisyonu ve aslen üç önemli komisyon olan, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Denetim Komisyonu’ nu altın tepside, AK Parti’ye sunmuştur.

Bu hale nasıl gelindi?

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde  CHP ve İYİ Parti ittifak yapılmasına rağmen, İYİ Partili Meclis üyelerini görmezden gelen ve onları yok sayan Osman Gürün, egosunun kurbanı olmuştur.

Nereye kadar?

Belki de bir daha ki seçimlere kadar. Ancak CHP’nin belediye meclisindeki bu hezimeti birilerinin iştahını kabartırsa, altından kalkılamayacak sonuçlar meydana gelebilir.

CHP’nin yetkili kurumları “Bir musibet bin nasihatten iyidir, her şerde bir hayır vardır.” diye şapkalarını önlerine koyup düşünmeli ve ne Muğla, nede Bodrum’un CHP için, çantada keklik olmadığını anlayıp, şimdiden önlem almak zorundalar.

“Demedin” demeyin Sayın Yetkililer.

Osman Gürün’ün sıkça kullandığı bir söz vardır, ” Şeyh Uçmaz, Müritler Uçurur.” Osman Gürün bu kez mecliste yere çakıldı.

“Her ne ararsan, kendinde ara”

Aktur tatil sitesi
Yazarın Diğer Yazıları