DOLAR
32,5295
EURO
34,8958
ALTIN
2.437,36
BIST
9.749,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Mutlu gayrimenkul danışmanların 9 sırrı

Mutlu gayrimenkul danışmanların 9 sırrı
28.11.2020
512
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Meslekî mutluluğun anahtarı herkes için farklı. Yine de zihinsel ve fiziksel yenilenme ile iş üretkenliğini dengeleyebilmek genel olarak mutluluğun anahtarı olarak kabul ediliyor.
Haliyle mutluluğu öncelik haline getirmek iş hayatında da başarıyı getiriyor. Hani “işini severek yapmak” denilen şey de tam olarak bu.

Nasıl mutlu gayrimenkul danışmanı olunur?

Peki gayrimenkul danışmanları için meslekî mutluluk nedir? Başarılı bir gayrimenkul danışmanı olmak sadece çok müşteri adayı elde etmek ya da gelir hedefine ulaşmak değil, aynı zamanda işinde de gerçekten mutlu olmak anlamına geliyor.

Bir gayrimenkul danışmanı olarak hem mutlu hem de başarılı olmak için neler yapmalısınız?

İşte mutlu gayrimenkul danışmanlarının 9 sırrı!..

1) En büyük sır: Düzenli uyku

Düzenli ve yeterli uyku, gün içinde kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Aynı zamanda stres yönetiminde de avantaj kazandırır.

Uyku, gün içinde strese nasıl tepki vereceğinizi de belirler. Özellikle yoğun ve stresli bir tempoda çalışıyorsanız, düzenli uyku ruh halinizi iyileştirdiği gibi görevlerinizi daha iyi yerine getirmenize de yardımcı olur.

2) Kendine zaman ayırmak

Gayrimenkul danışmanları hafta içi bitiş saati belli olmayan bir mesai süresinde ve hafta sonları da yoğun bir tempoda çalışır. Kaçınılmaz olarak işle ilgili endişeleri günün her saatine taşımak da stresin kesin bir işareti halini alır. Peki zihinsel rahatlamayı nasıl başaracaksınız?

İster sabah ister akşam saatlerinde mutlaka kendinize vakit ayırın. Bir hobiniz varsa onunla uğraşabilir, sevdiğiniz bir spor dalıyla ilgilenebilirsiniz.

3) Molanın önemi

Bir işi kısa bir süre durdurmak, odağınızı artırabilir ve gerginliği azaltabilir. Gün içinde mola vererek çalışmak daha verimli olmanızı sağlar. Kısa bir yürüyüş yaparak, sosyalleşerek, müzik dinleyerek ya da hiçbir şey yapmayarak molalarınızı değerlendirebilirsiniz. Molalar size zaman kaybettirmez, aksine daha sağlıklı düşünmenize yardımcı olur.

4) Gülümsemeyi unutmayın

Gülümsemek hem karşınızdaki kişiyi hem de sizi motive eden bir eylemdir. Pozitif bir başlangıç yaptığınızda yapılacak işler konusunda daha istekli olursunuz. Müşteriler, iyimser bir gayrimenkul danışmanıyla çalışmayı tercih edeceklerdir.

5) Planlı hareket edin

İş planı yapmak ve bu plan doğrultusunda hareket etmek, gayrimenkul sektörünün olmazsa olmazı. Planlı çalışmak hem gayrimenkul ofisleri hem de emlak danışmanları için başarıda son derece belirleyici bir etken. Planlı hareket ettiğinizde belirsizliklerden kaynaklı stresle mücadele etmek zorunda kalmazsınız.

6) Müşterilerinizle kalıcı ilişkiler kurun

Mutluluk çoğu zaman başkalarına yardım ettiğinizde hissettiğiniz güzel duygulardan kaynaklanır. Müşterilerinizi sadece potansiyel gelir olarak görüyorsanız, kariyerinizin ilerleme şansı çok az. Onlarla güçlü bağlantılar kurmaksa iletişiminizi geliştirmekle kalmaz, daha çok kazanmanızı da sağlar.

7) Hedeflerle aranızı iyi tutun

Hedefler koymak ve neleri başardığınızı görmek, kariyerinizi her zaman ileriye taşıyacak bir hamledir. Ulaşılabilir hedefler belirleyin ve bunları başarmaya yönelik ilerlemenizi takip edin. Nihai hedefinize ulaşmadan önce istikrarlı ilerleyişi takdir etmek, yol boyunca mutluluğun anahtarıdır.

Profesyonel becerilerinizi geliştirdikçe ve hedefinize yaklaştıkça mutluluğunuz da artacaktır. Mesleki mutluluğunuzu zamanla daha çoğaltmak için kişisel gelişim kitap ve seminerlerinden, mesleki eğitimlerden faydalanabilirsiniz.

8) Sadece verimliliği artıran teknolojiyi kullanın

Günümüzde sanal ortamda insanlar aşırı zihinsel yorgunluğa maruz kalabiliyor. Bu durum da stresinizi artırabilir ve mutlu hissetmenizi engeller. İnternette geçirdiğiniz zamanı kontrol altına alabilir, daha iyi hissetmeye başlarsınız.

9) Sosyalleşin

Meslektaşlarınızla ve diğer arkadaşlarınızla buluşup vakit geçirin. Belli ritüeller faydalı olacaktır. Örneğin; arkadaşlarınızla her ay buluştuğunuz bir pazar kahvaltısı organizasyonu, ailenizle takip ettiğiniz bir spor turnuvası vb. Sevdiklerinizle vakit geçirmek, daha iyi hissetmenizi sağlayacağı için onlara ayıracağınız zaman konusunda kararlı olun, yaşamın güzel anlarını ve mutluluğu ertelemeyin.

Yer alacağınız her yeni ortam ve farklı aktivite sizin için potansiyel müşterilerle tanışma fırsatı demektir. Belki de sosyalleşirken işinize fayda sağlayacak bir fikir de bulabilirsiniz. Gayrimenkul danışmanları için her şey gayrimenkul ile ilgili uzmanlıkla kalmaz. Aynı zamanda bölgenizde tanınan ve güvenilen bir kişi olmanız da önemlidir. Böylece bölgenizle ilgili her türlü gayrimenkul arayışında olanlar için tavsiye edilen bir danışman olursunuz. Bu amaçla bölgenizin spor kulüplerine destek olabilir, sosyal aktivitelere katılabilir, sosyal sorumluluk amacıyla faaliyet gösteren derneklerle birlikte hareket edebilirsiniz.

polat-galle