DOLAR
32,3195
EURO
35,0491
ALTIN
2.308,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Ödem söktürücü yöntemler

Ödem söktürücü yöntemler, çaylar ve vücuttan ödem atmanın yollarını okuyabilirsiniz. Ayrıca, doğal tarifleri sayfamızda bulabilirsiniz.

Ödem söktürücü yöntemler
A+
A-
polat-galle

Doğanın mucizesiye ödem söktürücü yöntemlerden faydalanabilirsiniz. Bu sayede, vücudunuzdaki şişlikler ve ani kilo değişimlerinden kurtulabilirsiniz. Size yardımcı olacak doğal tarifler, besinler ve daha fazlasını özel haberimizde bulabilirsiniz.

Ödem söktürücü olarak sebze yiyebilirsiniz.

Her biri denenmiş ve başarılı sonuç veren yolları kullanarak günden güne değişimi görebilirsiniz. Öyleyse, hemen özel haberimizi okumaya devam edin ve yepyeni bilgiler edinin.

1. Ödem söktürücü limonlu su için

Meyveleri suya ekleyip detoks suyu yapabilirsiniz.

Limonlu su, vücudun alkali hale gelmesine yardımcı olur ve ödem temizliğinde faydalıdır. Her sabah aç karnına, bir su bardağı oda sıcaklığında suya yarım limonun suyunu ilave edip için. Faydasını göreceksiniz.

2. Sebzelerle yakın dostluk kurun

Sebzelerle kilo vermek daha kolaydır.

Sebzelerin kalori değeri düşüktür ama besin değeri yüksektir. Çeşitli vitamin ve mineraller içerir. Bu sayede vücudun sağlık ihtiyaçlarını karşılar. Ayrıca, ödem söktürücü özelliğe sahiptir. Öğle ve akşam öğünlerinde sebze yemeyi alışkanlık edinin.

3. Gün boyunca saat başı su tüketin

Ödem temizliği için mutlaka su tüketin.

İçeriden temizlik, iştah kontrolü ve kilo vermek için en büyük yardımcınız sudur. Bu yüzden, saat başı su içmeyi alışkanlık edinmek çok faydalıdır. Telefonunuza alarm kurun ve çaldığında hemen bir bardak su için. Dilerseniz, çilek, limon, tarçın gibi ilavelerle evde detoks suyu yapabilirsiniz.

4. Ödem söktürücü yoğurt kürü yapın

Yoğurt kürü ile hem kilo verin hem güçlenin

Yağ yakıcı ve ödem söktürücü etkisi kanıtlanmış baharatlarla yoğurt kürü yapabilirsiniz. Tarifi ise çok kolay: Hepsinden birer çay kaşığı ve toz halinde tarçın, zencefil ve zerdeçalı bir kase yoğurda karıştırın. Akşam yemeğinden iki saat sonra yiyin.

5. Yeşil çay içerek temizlik yapabilirsiniz

Bitki çayları kilo vermeye yardımcı olur

Kilo vermeye yardımcı bitki çaylarından biri olan yeşil çay, bu süreçte size faydalıdır. Günde iki fincana kadar içebilirsiniz. Dilerseniz, içerisine limon dilimi veya çubuk tarçın ilave edebilirsiniz.

6. Yürüyüş yaparak ödemlerden kurtulun

Ödem söktürücü besinleri tercih edin.

Yürüyüş, hem kilo vermek hem ödem temizliği için çok faydalıdır. Özellikle, terleyerek vücuttan toksin atılır. Metabolizma hızı yükselir. Kilo vermek, her zamankinden kolay hale gelir. Günlük bir saatlik yürüyüşleri alışkanlık edinebilirsiniz.

7. Paketli gıdalardan uzak durmalısınız

Un, tuz, şeker, alkol sağlık için zararlıdır.

Esasında, vücutta ödem ve fazla kiloya sebep olan: Marketlerde satılan hazır ve paketli gıdalardır. Çünkü, birçoğunun içinde kimyasal maddeler vardır. Karaciğer sağlığına zarar verip ödem toplanmasına neden olur. Olabildiğince uzak durun. Doğal gıdaları tercih edin.

Taze meyvelerle sağlığınızı güçlendirin.

Gördüğünüz gibi hayatınızda yapacağınız küçük ama etkili değişimlerle ödem söktürücü yollardan yararlanabilirsiniz. Sabırlı ve kararlı olun; sonunda kazanan siz olacaksınız.

Önemli not: Bu bilgiler, çeşitli kaynaklardan derlenmiştir. Sağlık problemleriniz için mutlaka doktora danışınız.