DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
30°C
Muğla
30°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Açık
28°C
Perşembe Açık
26°C

Öğrenciler, turizm sektörü temsilcileriyle buluştu

Öğrenciler, turizm sektörü temsilcileriyle buluştu
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Muğla‘nın Fethiye ilçesinde düzenlenen “5. Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında turizm öğrenimi gören üniversite öğrencileri sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde düzenlenen etkinlik, Fethiye İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencileri ile Fethiye ve çevre ilçelerden gelen 44 turistik işletme sahibini bir araya getirdi.

Burada konuşan, Fethiye İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, etkinliği geçen yıl koronavirüs salgını nedeniyle çevrim içi gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Etkinliğin ilk gününde İş-Kur tarafından öğrencilere özgeçmiş hazırlama ve mülakat teknikleri eğitimi verildiği anlatan Saltık, “Konaklama, seyahat ve yiyecek içecek işletmelerinden oluşan 44 ayrı firmanın katılımıyla fuar havasında bir etkinlik yapılıyor. İstihdam fuarı ortamı oluşturmaya çalıştık. Öğrencilerle sektör temsilciler, Üniversiteyle turizm işletmelerinin işbirliğini sağlamaya yönelik bir etkinlik yapmaya çalıştık.” dedi.

Etkinliğe katılan Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, pandemi nedeniyle turizm sektörünün büyük bir elaman kaybı yaşadığını dile getirdi.

Turizm sektörünün yeniden güç kazandığı bu dönemde daha çok elemana ihtiyaç olduğunu ifade eden Uysal, “Etkinlik, sektöre eleman kazandırma yönünden çok önemli. Küçük işletmelerden beş yıldızlı otellere kadar katılım var. Öğrenci arkadaşlarımıza hem bir iş kapısı oluyor hem de tecrübe paylaşımı yapılıyor. Emeği geçen herkese teşekkürler.” diye konuştu.

Öğrencilerin iş başvurularının da alındığı etkinlikte, katılımcı işletme sahiplerine teşekkür belgeleri verildi.