DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
24°C

OSGB SAĞLIK RAPORU NEREDEN VE NASIL ALINIR?

OSGB SAĞLIK RAPORU NEREDEN VE NASIL ALINIR?
A+
A-
Aktur tatil sitesi

OSGB sağlık raporu; işe giriş sırasında istenilen önemli bir rapordur. Kişinin sağlığının çalışacağı işe uygun olup olmadığı bu rapora göre belirlenmektedir. Firmalara personel alırken sağlık muayenesi yaptırmak kanunen zorunlu bir durumdur.Sağlık raporu iş verenin istemesi gereken belgelerden birisidir. Tüm personelin sağlık açısından işe uygunlukları bu sağlık raporları sayesinde ortaya çıkmaktadır.

Sağlık raporları sayesinde beraber çalışanların sağlıkları düzenli olarak denetim altında tutulabilir.

OSGB sağlık raporunu vermeye yetkili olan Yeşiltepe Polikliniği’nden alabilirsiniz.

İş veren mutlaka her çalışanının sağlık raporu almasını sağlamalı ve aldıklarından da emin olmalıdır. İş veren çalışanlarının sağlık tahlillerini yaptırma sorumluluğunu alır.

Peki bu kadar detay ve özellik içeren; OSGB sağlık raporunu bizler nereden ve aynı zaman da bu OSGB sağlık raporunu nasıl almalıyız?

OSGB SAĞLIK RAPORUNU NASIL ALMALIYIZ?

OSGB sağlık raporu, Bakanlık tarafından görevlendirilen yetkili tüm ortak sağlık ve güvenlik birimi (OSGB) bünyesinde bulunan iş yeri hekimlerinden alınabilmektedir.

Bu iş yerine girişteki sağlık muayeneleri; kesinlikle aile hekimleri, devlet hastaneleri ya da özel hastanelerden alınmamalıdır.  Bu belgelerin OSGB hekimlerinden olmaması halinde herhangi bir geçerliliği bulunmamaktadır. Ancak polikliniğimiz OSGB sağlık raporu vermeye yetkilidir. Bizimle iletişime geçerek OSGB sağlık raporu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

İşe başlamadan önce mutlaka işe giriş sağlık raporu ile her türlü işlerde çalışabilir sağlık raporu almak zorunluluktur.Gerek normal iş için gerek de ağır iş sağlık raporu almak için tam teşekküllü sağlık raporuna buradan ulaşabilirsiniz.Bulaşıcı hastalığı olan kişilerin projelerde çalışmasına izin verilmez. Bunun yanı sıra kullandığı ilaçlardan ötürü iş performansı etkilenebilecek olan çalışanlar bunu mutlaka sağlık ekibine bildirmek zorundadır. Sahaya varmadan önce uygun sağlık testleri yapılmaktadır.

OSGB SAĞLIK RAPORU NEREDEN ALINIR?

OSGB işe giriş sağlık raporu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen OSGB kurumları tarafından verilmektedir.

OSGB sağlık raporu, Sağlık Bakanlığı tarafından yetkili olan bütün ortak OSGB bünyesinde yer alan iş yeri hekimlerinden alınmaktadır.

Siz de gerekli OSGB sağlık raporu için iş yeri hekimlerine başvuru yapabilir ve aklınızdaki tüm soruları da sorabilirsiniz

OSGB SAĞLIK RAPORU ALMAK ZORUNLU MUDUR?

Öncelikle bu işlem kanuni bir zorunluluktur.OSGB sağlık raporu almadan işe giriş yapılamaz.Çalışanların iş yerlerinde maruz kalacakları sağlık risklerine karşı sürekli gözetim için gereklidir.

İşçilerin mevcut sağlık durumlarının ve güvenliklerinin korunması ve kontrol edilmesini sağlamaktadır.İş değişikliği ve yeni işe girişlerde yaptırmak zorunludur. Çünkü her işin kendisine göre farklı tehlikeleri bulunmaktadır.

İş, tehlikeli ve çok tehlikeli olarak sınıflandırılıyorsa işe girmek isteyen kişilerin sağlık raporu alması zorunludur.

velux