DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
24°C

Pandemide vizesiz seyahat edebileceğiniz 5 ülke

Pandemide vizesiz seyahat edebileceğiniz 5 ülke
A+
A-
polat-galle

Henüz girdiğimiz 23 Eylül sonbahar ekinoksu bizim için yeni bir kış dönümünün habercisi. Sararıp dökülen yapraklar, usul usul esen rüzgar, bir sıcak kahve, yumuşak bir battaniye… İster Kuzey Yarım Küre’de sonbahara, isterseniz de Güney Yarım Küre’de yaza merhaba deyin; pandemide vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkeler ile güzel bir ekinoks zamanı geçirebilirsiniz. Tabii coronavirus kurallarına uyarak!

Peki 23 Eylül ekinoksunu hangi yarım kürede, hangi ülkede ve hangi şehirde geçireceksiniz? ‘Karar vermenize yardımcı olmak boynumuzun borcu’ dedik ve sizin için güzel bir liste hazırladık. İşte yeni tip koronavirüs Covid-19’un gölgesinde kalmak istemeyen gezginler ve seyahat severler için pandemide vizesiz seyahat edebileceğiniz 5 ülke/şehir önerisi:

NOT: “Vizesiz başka hangi ülkelere gidebilirim?” diye merak ediyorsanız ‘2020 yılında vizesiz gidebileceğiniz Asya ve Avrupa ülkeleri‘ başlıklı içeriğimize mutlaka göz atmanızı tavsiye ederiz.

KUZEY YARIM KÜRE’DE AVRUPA ŞEHİRLERİ

Pandemide vizesiz seyahat edebileceğiniz 5 ülke

Moldova / Kişinev

İçinden Prut ve Dniester ırmaklarının geçtiği, turizm açısından çok fazla bilinmeyen bir ülke olan Moldova’nın Başkenti Kişinev, doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Dinyester Nehri’nin kollarında, son derece bereketli topraklara kurulmuş olan şehirde yapacağınız doğa gezintileri en güzel seyahat etkinliğiniz olabilir. Sanat Sokağı ise hediyelik alışveriş yapmanız için gitmeniz gereken duraklardan biri. 18 Şubat 2019 itibariyle artık Moldova’ya pasaport ve vize zorunluluğu kalktı. Artık yeni tip çipli kimlik kartınızla Moldova’da 90 gün boyunca vizesiz kalabilirsiniz.

Pandemi döneminde Moldova’ya Giriş Koşulları: Türk Hava Yolları’nın (THY) güncel uçuş planı içerisindeki destinasyonlar arasında yer alan Kişinev Uluslararası Havalimanı’na Eylül’de haftada 7 uçuş, Ekim’de haftada 7 uçuş gözükmektedir. Ancak ülkeye giriş bilgisi yer almamaktadır. Lütfen ülkenin temsilci birimleriyle iletişime geçin.

Pandemide vizesiz seyahat edebileceğiniz 5 ülke

Ukrayna / Kiev

Zamanında “İçinde parklar olan şehirler gördüm ama parkın içinde şehri ilk kez görüyorum” demiş olan Goethe’nin bu sözü Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ziyaret etmeniz için yeterli sebep bile olabilir. Rengarenk sokakları, doğal güzellikleriyle oldukça başarılı bir şekilde planlanmış bir şehir düzeni ile sizi fazlasıyla cezbedecek. Sovyetler Birliği döneminin etkilerini hala taşıyan Kiev’in içinden geçen Dinyeper Nehri şehri ikiye bölmekte. Nehrin batı kıyısında tarihi, turistik ve ana merkezler, doğu tarafında ise yeni yeni yapılaşma ve yerleşimler yer almaktadır. Ukrayna’da 90 gün boyunca vizesiz kalabilirsiniz.

Pandemi döneminde Ukrayna’ya Giriş Koşulları:

Türk Hava Yolları Bilgi Notu: Ukrayna Hükümeti tarafından COVID-19 virüsünün yayılımını önlemek amacıyla ülke sınırları 28 Eylül 2020 tarihine kadar belirli istisnalar dışında kalan yabancı ziyaretçiler için kapatılmıştır. Ülkeye giriş yapabilecek istisna durumundaki yolcu listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Pegasus Hava Yolları Bilgi Notu:

  • Ukrayna vatandaşları ve süresiz oturumu olanlardan sigorta istenmez.
  • Türk vatandaşları için herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır ancak Ukrayna’da geçerli olan Covid-19 tedavisini kapsayan sağlık sigortasına sahip olmaları gerekmektedir.
      1. Bu sağlık sigortası KBP, LWO ve HRK istasyonlarına varışta ücret karşılığı alınabilir.
      2. Bu sağlık sigortası IEV ve OZH istasyonlarına varışta alınamamaktadır.
      3. Ayrıca misafirler https://visitukraine.today/web sitesi üzerinden de sigortalarını alabilirler.
  • Riskli ülkeler listesinden gelen vatandaşlar ve yolcular Ukrayna’ya girişten önce 14 gün Türkiye’de kalmışlarsa Türk vatandaşlarına uygulanan koşullar geçerli olacaktır.
  • Aşağıda belirtilen riskli ülkeler listesinden gelen kişiler ve vatandaşlar Ukrayna’ya girişten önce, Türkiye’yi transfer ülkesi olarak kullansalar dahi, aşağıda belirtilen şartları yerine getirmek zorundadırlar;
      1. Covid-19 tedavisi ve gözlemini kapsayan sağlık sigortasına sahip olmak,
      2. Bu sağlık sigortası KBP, LWO ve HRK istasyonlarına varışta ücret karşılığı alınabilecektir,
      3. Bu sağlık sigortası IEV ve OZH istasyonlarına varışta alınamamaktadır,
      4. Ayrıca misafirler https://visitukraine.today/web sitesi üzerinden de sigortalarını alabileceklerdir,
      5. Ukrayna’ya vardıktan sonra 14 gün içinde evde karantina altında olacaklardır.
  • Riskli ülkelerden gelen ancak karantinadan muaf olacak olan yolcular:
      1. Diplomatik misyon ve yabancı devletlerin konsolosluk görevlileri ve ailelerinin üyeleri
      2. Resmi uluslararası misyon üyeleri, Ukrayna’da akredite edilmiş kuruluşlar ve ailelerinin üyeleri
      3. Kargo araçlarının sürücüleri ve mürettebat üyeleri, uçak ve gemilerin mürettebat üyeleri, nehir gemileri, tren ve lokomotif mürettebatı
      4. Bağımsız bir değerlendirmenin katılımcılarına, her birine eşlik eden bir kişiler.
  • Riskli ülkeler listesi: Afganistan, Arjantin, Ermenistan, Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Belarus, Belçika, Bolivya, Brezilya, Cabo Verde, Kanada, Cayman Adaları, Şili, Kolombiya, Cibuti, Dominik Cumhuriyeti, Ekvator, Ekvator Ginesi, Fransa, Fransız Guyanası, Gabon, Guatemala, Gine Bissau, Honduras, İtalya, Kuveyt, Lihtenştayn, Maldivler, Malta, Mayotte, Moldova, Hollanda, Kuzey Makedonya, Umman, Panama, Peru, Portekiz, Katar, Rusya, San Marino, Sao Tome ve Principe, Suudi Arabistan, Singapur, Güney Afrika, İspanya, İsveç, BAE, İngiltere, ABD.

GÜNEY YARIM KÜRE’DE ASYA ÜLKELERİ

Pandemide vizesiz seyahat edebileceğiniz 5 ülke
Bali / Endonezya

Endonezya / Cakarta

17 binden fazla adaya sahip olan Endonezya’nın Başkenti Cakarta şehri, Asya’nın belki de en heyecan verici ve en hareketli küresel kenti olabilir. Cakarta’da, yeşil parklardan tarihi merkezlere, kozmopolit alışveriş merkezlerinden Güneydoğu Asya’daki en canlı gece hayatına kadar çok şey bulunuyor. Ama tabii her ülkede olduğu gibi corona pek çok şeyi değiştirdi. Cakarta’ya gittiğinizde sizi nelerin karşıladığını yorumlara yazmayı unutmayın. (; Endonezya’da 30 gün boyunca vizesiz kalabilirsiniz.

Pandemi döneminde Endonezya’ya Giriş Koşulları: Türk Hava Yolları’nın (THY) güncel uçuş planı içerisindeki destinasyonlar arasında yer alan Cakarta, Endonezya Soekarno-Hatta Uluslararası Havalimanı’na Eylül’de haftada 3 uçuş, Ekim’de haftada 4 uçuş gözükmektedir. Ancak ülkeye giriş bilgisi yer almamaktadır. Lütfen ülkenin temsilci birimleriyle iletişime geçin.

Pandemide vizesiz seyahat edebileceğiniz 5 ülkeMaldivler / Male

Özellikle çiftler tarafından balayılarını geçirmek için tercih edilen bir destinasyon olan bu muhteşem Güney Asya ülkesi, 1200 adadan oluşan bir doğa şaheseri. Tropikal ağaçlar, lagünler ve kumsallarla çevrili bu bereketli ada kümeleri, önemli bir turizm cennetidir. Maldivler’in başkenti Male, doğal yapısı ve eşsiz güzelliği ile göz dolduran bir şehirdir. Şehirde görmeniz gereken yerler: Presidential Palace, Islamic Centre Grade Mosque, Sultan’s Park, National Museum, Whale Submarine Maldives, Cuma Cami, Balık Pazarı, Tsunami Anıtı, Artificial Beach ve Chandhanee Magu Caddesi’dir. Maldivler’de 30 gün boyunca vizesiz kalabilirsiniz.

Pandemi döneminde Maldivler’e Giriş Koşulları: THY’nin güncel uçuş planı içerisindeki destinasyonlar arasında yer alan Male, Maldivler Velana Uluslararası Havaalanı’na 1 Ekim itibarıyla haftada 3 uçuş gözükmektedir. Ancak ülkeye giriş bilgisi yer almamaktadır. Lütfen ülkenin temsilci birimleriyle iletişime geçin.

#TGilekeşfet önerimiz: Maldivler hakkında bilmeniz gereken 14 önemli şey


KUZEY YARIM KÜRE’DE ASYA ÜLKESİ

Pandemide vizesiz seyahat edebileceğiniz 5 ülkeSingapur / Singapur

Küçük bir ada ülkesi olmasına rağmen yükselen gökdelenleriyle dikkat çeken Singapur, sahip olduğu tropikal iklim sayesinde her mevsim sıcaktır. Singapur şehir-ülkelerden biri olduğu için kendisinden başka şehre sahip değildir. Ancak genel anlamda ülkeyi dört bölgeye ayırmak mümkündür; Orchard Street, Little India, Sentosa Island ve Chinatown. Singapur’da isterseniz doğanın büyülü güzelliği karşısında kendinizi kaybedebilir, isterseniz de çeşitli kültürlerin bir araya geldiği noktalarda otantik bir deneyim yaşayabilirsiniz. Singapur’da 90 gün boyunca vizesiz kalabilirsiniz.

Pandemi döneminde Singapur’a Giriş Koşulları: THY’nin güncel uçuş planı içerisindeki destinasyonlar arasında yer alan Singapur Changi Havalimanı’na Eylül’de haftada 2 uçuş, Ekim’de haftada 3 uçuş gözükmektedir. Ancak ülkeye giriş bilgisi yer almamaktadır. Lütfen ülkenin temsilci birimleriyle iletişime geçin.

Bodrum Ev Emlak