DOLAR
32,3802
EURO
34,7694
ALTIN
2.396,57
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
18°C
Muğla
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
24°C

Papa Fransuva’dan Messi, Maradona ve Pele yorumu

Papa Fransuva, RAI Italia radyosuna verdiği röportajda, futbol efsaneleri Messi, Maradona ve Pele arasındaki tercihini açıkladı ve onların kişilikleri hakkında konuştu.

Papa Fransuva’dan Messi, Maradona ve Pele yorumu
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Papa Fransuva, Azizler Günü vesilesiyle Roma’daki İngiliz Milletler Topluluğu Savaş Mezarlığı’nda ebediyete intikal etmiş olanlar için düzenlenen ayini kutladı ve yönetti. Törenin ardından yerel bir medya kuruluşu olan RAI Italia radyosuna konuşan Papa, makamından farklı bir bağlamda röportaj verdi.

Katolik Kilisesi’nin şimdiki Papa’sı, doğum yeri nedeniyle her Arjantin vatandaşının ülkesindeki futbol tarihinde zorunlu olarak gördüğü bir soruyla karşı karşıya kaldı: “Messi mi Maradona mı?”

Piskopos, Buenos Aires’in Flores mahallesinde doğmuş olmasına rağmen, “Bir üçüncüsünü ekliyorum: Pele” diye yanıtladı.

Papa Fransuva’dan Messi, Maradona ve Pele yorumu

Maradona ve Pele

MARADONA İÇİN ‘ZAVALLI ADAM’

Bununla birlikte Papa, takip ettiği “üç kişinin” bu futbolcular olduğunu, ancak içlerinden birinin “bir insan olarak başarısız olduğunu” belirterek Diego Armando Maradona’ya atıfta bulundu:

“Maradona büyük bir oyuncuydu. Zavallı adam onu övenler ve ona zarar verenlerle birlikte kaydı. Beni burada görmeye geldi ve sonra zavallı adam sonuyla karşılaştı.”

“MESSI BİR CENTİLMEN”

Ancak Maradona’nın Arjantin tarihindeki en büyük rakiplerinden biri olan Leo Messi için iyi sözler söyledi: “Messi çok doğru, o bir centilmen. Ama benim için bu üçü arasında en iyisi Pele’dir.”

Papa Fransuva’dan Messi, Maradona ve Pele yorumu

Lionel Messi.

Papa, Brezilyalı futbolcunun en iyisi olduğundan emin ve onun bir ‘gönül adamı’ olduğunu ifade etti: “Pele ile konuştum. Bir keresinde Buenos Aires’e giderken uçakta tanışmıştım, çok büyük bir insanlığa sahip bir adam, ama üçü de harika.”

polat-galle
ETİKETLER: ,