DOLAR
32,2724
EURO
34,7680
ALTIN
2.396,77
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
23°C

Perkotek Turnike Sistemi

Perkotek Turnike Sistemi
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Turnike sistemi nerelerde kullanılır?

Tüm işletmeler, site girişleri, alış veriş merkezleri, mağazalar ve giriş çıkışın kontrollü şekilde sağlanmasının istenildiği her yer turnike sistemi için uygundur. Her işletme ve kurum için çok farklı turnike sistemleri mevcut olup, birden fazla turnike yan yana kullanılarak bu sayının artması sağlanabilmektedir.

Turnike sistemin avantajları?

Turnike sisteminin en büyük avantajı kaçak geçişleri engellemek ve giriş çıkışları kontrollü şekilde yaparak bunun takibini sağlayabilmektir. Farklı noktalara konulan turnikeler sayesinde, yetkilendirme yapılarak, sadece yetkisi olan kişilerin giriş çıkış yapabileceği yerleri belirleyebilirsiniz. Turnike sistemleri güvenliğin de artmasına yardımcı olmaktadırlar.

Turnike sistemi nedir?

Turnike sistemi, personel takibi, kaçak geçişlerin engellenmesi ve nizami şekilde geçişlerin yapılması için üretilmiş ürünlerdir. Her ihtiyaca göre çok farklı turnike modelleri vardır. Bazı alanlarda tripod turnike kullanılırken, plaza gibi, otel gibi girişlerde daha çok hızlı geçiş turnikeleri tercih edilir. Hızlı geçiş turnike sistemleri, tripod turnikelere göre daha şık, daha sessiz ve çok daha hızlı çalışmaktadırlar. Güvenlik görevlisinin olmadığı alanlarda ve turnike üzerinden birilerinin atlayarak kaçak geçme ihtimali olan yerlerde, boy turnikesi kullanılarak, o girişin yerden tavana kadar kapatılması sağlanabilmektedir.

Turnike sistemleri uygulanmadan önce, kullanılacak alanın ölçüsü alınarak, kaç adet turnike ihtiyacı ortaya çıkarılmalıdır. Turnikelerin hemen yanına VİP engelli geçiş turnikesi konularak, engelli vatandaşlar ve özel geçişler için ayrı bir alan oluşturabilirsiniz. Turnike sistemleri farklı okuyucular ile kullanabileceğiniz gibi, uzaktan kumanda alıcısı bağlayarak, sadece uzaktan kumanda ya da buton ile de kontrol edebilirsiniz. Turnike sistemleri paslanmak çelikten imal edilmiş olup, dış ortamlar için rahatlıkla kullanabilmenize olanak sağlarlar.

Turnike sistemi hangi cihazlar ile kullanılabilmektedir?

Turnikeler, kart okuyucu, parmak izi cihazları, yüz tanıma cihazları, panel sistemleri ve kontak çıkışı olan tüm cihazlarla standalone ve online olarak çalışabilmektedir. Turnikeler üzerine ya da kapakların içine monte edilen okuyucular, personel devam kontrol yazılımı, geçiş kontrol yazılımı, yemekhane yazılımı, wc takip ve üye takip yazılımlarıyla birlikte çalışabilmektedir. Bunun dışında okul, yurt gibi yerler için yapılmış olan öğrenci takip yazılımıyla da uyum içinde çalışabilmektedirler. Turnikeler hem iç hem de dış ortamlar için kullanıma uygun ürünlerdir. Personel sayısının, ya da giriş çıkış yapan kişi sayısının fazla olduğu yerlerde birden fazla turnikeyi yan yana kullanabilirsiniz. Böylece bir sıra oluşmadan ve beklemeye sebep olmadan seri şekilde geçiş yapılması sağlanabilmektedir.

Turnike geçişlerinde en çok tercih edilen ürünlerin başında parmak izi cihazları gelmektedir. Parmak izi cihazları biyometrik bir data olduğu için, benzersiz ve kopyalanamaz bir geçiş sağlarlar. Bir kişinin bir den fazla parmağını tanımlayarak, kesik ya da kirli bir parmak yerine başka bir parmak kullanılarak giriş çıkış yapabilme imkanı sağlarlar. Parmak izi cihazları wifi, Ethernet ve wiegand bağlantı protokolleri ile bağlantı sağlayabilirler. Cihazın ekranı sayesinde, üzerinden kolaylıkla kayıt ve ayar yapılabilmesini sağlarlar. Üzerinde bulunan dahili kontak çıkışı ile turnikeleri tetikleyebilmektedirler.

Tüm dünyayı saran pandemi koşullarından dolayı, parmak izi cihazlarına alternatif olarak temassız geçiş yapabileceğiniz yüz tanıma cihazları turnikeler üzerinde daha çok tercih edilen sistemler haline gelmiştir. Bu cihazlar da, tıpkı parmak izi gibi kişiye özel biyometrik data üretirler. Geçiş yapmasına izin verilecek kişilerin yüzleri cihazlara hızlı ve kolay bir şekilde tanımlandıktan sonra, kişinin yüzünü kamera yaklaştırmasıyla geçiş imkanı verirler.

Yüz tanıma cihazları, wifi, Ethernet ve wiegand bağlantı protokolleri ile haberleşebilmektedir. Bunun dışında usb bellek ile de data alabilir ve yazılımınıza yükleyebilirsiniz. Yüz tanıma cihazları da, personel takip programı, Access yazılımı, üye takip, wc takip, yemekhane ve öğrenci takip yazılımlarıyla birlikte çalışabilmektedirler.

Yüz tanıma cihazlarında ayrıca parmak izi ve kart okuma özelliği de standart olarak yer almaktadır. Böylelikle alternatif kullanım olanağı sağlarlar. Yapılan giriş çıkışları hafızasında tutup, istediğiniz zaman data çekmenize olanak sağladığı gibi, online olarak ve bulut sistemiyle de dataları anlık olarak sisteme gönderebilmektedirler.

Bu cihazlar temasa ihtiyaç duymadıkları için, herhangi bir aşınma söz konusu olmayacaktır. Kişinin sakallı, gözlüklü olması ya da bu durumun sonradan değişmesi gibi durumlardan etkilenmezler. Kişinin yüzünde binlerce farklı referans noktasına bakarak belirli bir doğrulama oranını yakaladığı anda kişiyi hızlı bir şekilde tanıyabilmektedir.

velux