DOLAR
32,2607
EURO
34,7383
ALTIN
2.403,82
BIST
10.217,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Perre Antik Kenti’ndeki kazıda yeni bulgulara ulaşıldı

Adıyaman’daki Perre Antik Kenti’nde yürütülen kazı çalışmasında ortaya çıkarılan yeni bulgular tarihe ışık tutuyor.

Perre Antik Kenti’ndeki kazıda yeni bulgulara ulaşıldı
A+
A-

Roma döneminin izlerini taşıyan Perre Antik Kenti’nde 2001 yılında başlayan ve aralıklarla süren kazı çalışmalarında Roma çeşmesi, büyük blokal taşlar, su kanalları ve çeşitli mimari yapılar ortaya çıkarıldı.

Perre Antik Kenti'ndeki kazıda yeni bulgulara ulaşıldı

Antik kentte bu yıl 76 işçiyle başlayan kazı çalışmasında oda mezarlar ve mezarların içerisinde ise bronz aynalar, yumruk şeklinde kabartma, kolye, kukla ayağı, kandil ile çeşitli sikkeler bulundu.

Perre Antik Kenti'ndeki kazıda yeni bulgulara ulaşıldı

Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, “3 oda mezar, 15 kiremitten yapılma mezar, bu mezarların içerisinde ise bronz aynalar, yumruk şeklinde kabartma, kolye, kukla ayağı, kandil ile çeşitli sikkeler bulduk. Ayrıca çok nitelikli mezarlar da tespit ettik. Bu mezarlarda boğa başı, boğa boynuzu bazı yerlerde kadın tasviri ve ağaç dalı benzemesi tespit ettik” ifadesini kullandı.

Perre Antik Kenti'ndeki kazıda yeni bulgulara ulaşıldı

Alkan, ziyaretçilerin antik kentteki kazı çalışmalarını alanda izleyebildiklerini bildirerek, “Bu yıl ziyaretçiler temizlediğimiz alanlara yoğun ilgi gösteriyor. Ziyaretçiler kazı çalışmalarını canlı olarak izleyebiliyor. Çeşitli okullarla görüşmelerimiz de öğrencileri buraya getirerek onlara kazı çalışmaları yaptırarak arkeolojiyi sevdirerek tarih bilinci oluşuyor” diye konuştu.

Bodrum Ev Emlak
ETİKETLER: ,