DOLAR
32,5691
EURO
34,9515
ALTIN
2.426,67
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C

Rahim Filmi Fiyatları

Rahim Filmi Fiyatları
21.09.2020
629
A+
A-

Rahim filmi fiyatları, bu uygulamanın tercih edilmesinde oldukça büyük önem taşımaktadır. Sağlıklı bir rahim yapısına kavuşmakta oldukça etkili olan bu yöntem ile hastanın şikayetleri göz önüne alınarak kısa zamanda tedavi süreci başlatılmaktadır.

Bu yöntem tercihinde etkili olan fiyatlandırma seçenekleri çoğunlukla bu filmin ne kadar süreceği, filmin uygulanacağı saat aralığı, uygulanacak olan bölgenin genişliği, tabı sürecinde kullanılacak olan cihaz tercihleri, hastane ve doktor seçimi gibi faktörler yer almaktadır. Tüm bu faktörlerin birleştirilmesi sonucu rahim alanının görünebilirliğini sağlayan rahim filmi fiyatları şekillenmiş olmaktadır.

Açık Emar Nedir?

Çoğunlukla kapalı alanlara karşı korku duygusu var olan hastalarda doğru tanı konulabilmesi adına uygulanan açık emar yöntemi, insan vücudundaki iç organları görüntüleme olanağı sunmaktadır. Bu emar türü ile beyin, el bileği, diz, dirsek ve kalça gibi bölgelerin görüntülenmeleri sağlanmaktadır. Açık emar da hastaların oturarak emar çektirebilmesi de mümkün kılınmaktadır.

Bu emar türünde kronik hastalıklara sahip olan birçok hastanın da tetkik yaptırabilmesi mümkün kılınmıştır. Yapılan bu tetkik sırasında hastanın yanında refakatçi bulunabilme olanağının da olması, hastayı rahatlatma özelliğini ortaya çıkarmaktadır.

Açık Emar Fiyatları

Emar çeşitleri arasında oldukça önemli bir yere sahip olan açık emar, hastanın kendini daha iyi ve rahat hissetmesini sağlayacak bir yöntemdir. Bu nedenle günümüzde sıklıkla tercih edilmekte olan bu yöntem çoğunlukla birçok hastalık çeşidinin tanısında kullanılmaktadır. Tercih edilen bu konforlu emar çeşidinin sağladığı avantajlar göz önüne alındığında kaçınılmaz son olan yüksek fiyat aralığı da beraberinde gelmektedir.

Çoğunlukla özel hastane ve kliniklerde tercih edilen bu yöntem diğer koşullar ile birleşince artan maliyetler kendini göstermektedir. Bu emar türü hakkında oluşan fiyatlandırmalarda cihazın özellikleri ve üretildiği teknoloji oldukça büyük önem taşımaktadır.

Rahim Filmi Nasıl Yapılır

Rahim filmi, olarak adlandırılan HSG filmi, rahim içerisinde oluşmuş herhangi bir sağlık sorununa doğru tanı konulması adına uygulanmakta olan bir yöntemdir. Rahim şekli bozuklukları, kısırlık nedenleri gibi sorunların erken teşhis konularak çözümlendirilmesi için başvurulan bu uygulama şimdilerde tüm hastanelerde sunulan bir seçenektir.

Görüntüleme cihazı ile bağlantılı olarak uygulanan bu yöntem bu cihaza bağlı bir küçük şırınga içerisine ilaçlı bir sıvının çekilmesi ve rahim ağzından bu sıvının rahim tüpleri içerisine aktarılması sonucunda uygulanmaktadır. Bu uygulama sonrasında sıvının rahim içerisindeki hareketlerini izleyen görüntü ekranı neticesinde olası sağlık sorunları kolaylıkla saptanmış olmaktadır.

Anestezili Rahim Filmi Nasıl Çekilir?

Normal bir şekilde çekilmekte olan film ile arasında uygulamada bir fark bulunmayan bu film yöntemi yalnızca ağrıdan korkan kişiler için anestezi uygulamalı ortamda yapılmaktadır. Anestezili rahim filmi olarak bilinen bu uygulama öncelikle hastanın sakinleşmesi ve işlem sırasında rahim içerisine aktarılan sıvının kişiye verdiği ağrıya maruz kalmaması için yapılan anestezi uygulaması ile başlatılmaktadır.

En hafif dozda uygulanan bu anestezi kişiye damar yolu ile verilmekte ve etkisini göstermesi beklenmektedir. Kısa zamanda etkisini gösterip hastayı uyku moduna sokan bu etki ile hasta işlem sırasında hiçbir ağrı duymamaktadır. Kısa zamanlı uygulanan bu film işlemi sonrasında hasta kısa bir sürede uyandırılmakta ve hemen anestezinin etkisinden kurtulmaktadır.

Bu zaman zarfında rahim ağzından verilerek uygulanan sıvı yardımı ile rahim içerisi detaylı bir şekilde incelenmiş ve ilgili sorun saptanmıştır. Bu nedenle şimdilerde tıp alanında en sık tercih edilmekte olan film türleri arasında yer alan ve anestezi uygulaması eşliğinde yapılan rahim filmi tanıda oldukça başarılı bir yöntemdir.

velux