DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Reuters: Türkiye turizmi çok ağır bir darbe aldı

Reuters: Türkiye turizmi çok ağır bir darbe aldı
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Haber ajansı Reuters: Umutlar tükenirken… Türkiye, tam kapanmanın turizm sezonunu kurtaracağını umuyor

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, “Umutlar tükenirken Türkiye tam kapanma ile turizm sezonunu kurtarmayı umuyor” başlığını kullandığı haberinde Türkiye turizminin çok ağır bir darbe aldığını yazdı.

Reuters: Türkiye turizmi çok ağır bir darbe aldı

Reuters’ın Türkiye turizminin son durumuna yer verdiği haberin öne çıkan kısımları şu şekilde:

Koronavirüs vakalarının hızlı bir şekilde yükselmesinin ardından erken rezervasyon döneminde en önemli ana pazarı Rusya’nın Türkiye uçuşlarını askıya almasıyla Türkiye turizmi yeni bir kayıp sezonla karşı karşıya…

Haberde bu olumsuz gelişmeler sonrasında Avrupa ülkeleri açılmaya giderken; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın turizm sektörünü kurtarmak için son hamle olarak “tam kapanma” kararı aldığı hatırlatıldı.

Diğer yandan konuya ilişkin değerlendirme haberinde turizm gelirlerinin Türkiye’nin dış borcunu kapatmasında önemli rol oynadığına; geçen yıl ise turizm gelirlerinin %65 oranında düşüş gösterdiğine dikkat çekildi.

BAKAN ERSOY İYİMSER

Bakan Ersoy’un 30 milyon turist hedefine yönelik açıklamalarına da yer verilen haberde; Türk ve Rus acentaların, Akdeniz, Ege’de belli bir doluluk yaşanabileceğini fakat bunun Ağustos ayında olabileceğini, Ağustos ayına kadar zorlu bir süreçle karşı karşıya oldukları aktarıldı.

“TURİZM SEZONUNU KURTARMAYACAK”

Andiamo Tour Genel Müdürü Cem Polatoğlu’nun görüşlerine de yer verilen haberde; Polatoğlu’nun “tam kapanma kararının turizm sezonunu kurtarmayacağını” öne sürdüğü belirtildi.

SEYAHAT KISITLAMLARININ KALDIRILMASI TEMMUZ AYINI BULUR

Turizm sektörü temsilcilerinin Mayıs ayı sonuna kadar vaka sayılarının 5 bin seviyesine inmiş olmasına rağmen seyahat yasak ve kısıtlamalarının kaldırılmasının Temmuz ayını bulanacağına yönelik görüşlerine de yer verildi.

“EN ERKEN AĞUTOS AYINDA…”

Haberde Moskova’da faaliyet gösteren seyahat acentası Travelland yöneticisi Yana Starostina’nın şu açıklamalarına yer verildi: “Müşterilerin hala Türkiye’ye gitmek istiyor; ancak bunun Ağustos ayına kadar mümkün olmayacağını tahmin ediyorum.”

Reuters’in haberinde son olarak Türkiye’deki turizm sektörü temsilcilerinin görüşlerine yer verildi:

Andiamo Tour Cem Polatoğlu

“Bu yıl sadece 6 milyon turistin gelmesini bekliyorum. Türkiye’deki 12 bin tur acentesinin yaklaşık yarısı çoktan kapandı. Birçoğu geri ödemelerini gerçekleştirmede sıkıntı yaşıyor”

Bora Bora Boutique Hotel Satış Müdürü Bora Kök

Antalya’da turizm sezonu genellikle Nisan ayında başlardı. Tam kapama kararı geç geldi ama yine de olumlu karşıladık. Eğer Rus turistler gelmezse, sektörde ciddi iflaslar ve olası işten çıkarmalar yaşanacak.

Peninsula Tours Bölge Müdürü Ali Kirli

Geçtiğimiz yıllarda erken rezervasyon dönemi, Mart – Nisan aylarında günde 300’e yakın rezervasyon alırdık; bu yıl ise bu rakam günlük 20’yi geçti; erken rezervasyonlar neredeyse durdu.

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Sururi Çorabatır

2021 için umutlarımız vardı. Ancak maalesef vaka sayıları istenilen seviyelerde değil.

Aktur tatil sitesi