DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C

Rosturizm’den Omicron için Türkiye ve Mısır açıklaması

Rosturizm’den Omicron için Türkiye ve Mısır açıklaması
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Başkanı Zarina Doğuzova: Türkiye ve Mısır’a yönelik seyahat kısıtlaması veya seyahat yasağı konusunda bir karar söz konusu değil…

Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Başkanı Zarina Doğuzova, Madrid’de düzenlenen BM Dünya Turizm Örgütü Genel Kurulu sonrasında birtakım açıklamalarda bulundu.

“Yeni koronavirüs varyantı Omicron’un dünya çapında turistik seyahatleri az da olsa etkileyeceğini” belirten Doğuzova; “ancak Rosturizm olarak, olayların gelişimi için olumlu bir senaryo düşünüyor ve umuyoruz” dedi.

“Geçen haftadan beri birçok ülkenin turistler için sınırlarını tamamen kapatmadıysa da en azından giriş kurallarını ciddi şekilde sıkılaştırdığına dikkat çeken” Doğuzova; “Ancak şu ana kadar Omicron varyantının diğer COVID-19 varyantlarından daha tehlikeli olduğuna ilişkin için hiçbir kanıt yok. Bu aşamada Rus turistler arasında popüler olan ülkelere seyahatler için yeni uygulamalara, sıkı seyahat yasaklarının yeniden getirilmesi için erken” ifadelerini paylaştı.

TÜRKİYE VE MISIR İÇİN AÇIKLAMA

Rus turizm haber portalı Tourdom’un haberine göre Zarina Doğuzova; “Henüz Türkiye ve Mısır’a giriş ve çıkışları kısıtlamak için herhangi bir karar almadık” açıklamasında bulundu.

Bunun yanı sıra Rusya Dışişleri Bakanlığı ve Rospotrebnadzor, Rusya vatandaşlarının yurt dışı gezilerini planlama konusundaki tavsiyelere dikkat etmeleri gerektiği yönünde açıklamalarda bulundu.

Daha önce Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Mariya Zaharova, Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matvienko ve Rospotrebnadzor Başkanı Anna Popova, “Rusların diğer ülkelere seyahatlerini planlarken tüm riskleri dikkate almaları gerektiğini ve mümkünse yılbaşı tatillerinde yurt dışına seyahat etmekten kaçınmaları” yönünde çağrılarda bulunmuştu.

Bodrum Ev Emlak