DOLAR
32,2730
EURO
34,7690
ALTIN
2.402,56
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Rus Bankaları, Yabancı Turistler İçin Uzaktan Kimlik Tespiti İmkanı Sunan Kartlar Çıkaracak

Rusya’nın bankacılık sektörü, yabancı turistlere yönelik olarak uzaktan kimlik tespiti imkanı sunan özel banka kartları çıkarmayı planlıyor. Bu kartlar, kullanıcının geldiği ülkedeki hesaplarından online olarak doldurulabilecek şekilde tasarlanmış. Sberbank gibi önemli kredi kuruluşları bu projede yer almayı planlıyor.

Rus Bankaları, Yabancı Turistler İçin Uzaktan Kimlik Tespiti İmkanı Sunan Kartlar Çıkaracak
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Rus Bankaları, Yabancı Turistler İçin Uzaktan Kimlik Tespiti İmkanı Sunan Kartlar Çıkaracak

Rusya’nın bankacılık sektörü, yabancı turistlere yönelik uzaktan kimlik tespiti imkanı sunan özel banka kartları çıkarmayı planlıyor. Yeni kartlar, turistlerin geldikleri ülkedeki hesaplardan online olarak doldurulabilecek.

Yenilikçi Bir Hizmet Açılımı

Ulusal Ödeme Kartı Sistemi Başkanı Vladimir Komlev, bu tür bir hizmetin yaygınlaştırılmasının ve talep edilmesinin önemli olduğunu belirtti. Yeni kartların temel avantajının hızlı yükleme imkanı sunması olması gerektiğini vurguladı. Bu hizmetin sunulmasında, kartı çıkaran bankaların yabancı bankalarla iş birliği yaparak bu sorunu çözmesi gerekiyor.

Gazetemru’nun haberine göre, bazen bu bankalar yabancı ülkelerde yan bankalar ya da Rusya’da faaliyet gösteren yabancı bankalar olabileceğini belirtti. Komlev, bu kartların karşılıklı çıkar sağladığını, zira Rusya’dan seyahat edenler için de benzer bir sistemle şarj edilebilen kartlar sunulduğunu belirtti.

Sberbank Yenilikçi Projede

Rusya Federasyonu’nda bu projeyi hayata geçirmeyi planlayan önemli kredi kuruluşlarından biri olan Sberbank’tan yapılan açıklamada, bu konuda aktif olarak çalıştıklarını belirtti. Sberbank Yönetim Kurulu Birinci Başkan Yardımcısı Aleksandr Vedyakhin, projenin teknolojik yönü üzerinde çalıştıklarını ve müşteri tanımlama konusunun da gündemlerinde olduğunu ifade etti.

Bodrum Ev Emlak