DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Ruslar yaz tatillerinde nereye gidecek?

Ruslar yaz tatillerinde nereye gidecek?
A+
A-
velux

Rusya’da faaliyet gösteren seyahat acentesi Tutu.ru, hazırladığı araştırmayla bu yaz sezonu için Rusların tatil tercih ve eğilimlerini ortaya koydu.

Rusya’da faaliyet gösteren seyahat acentesi Tutu.ru, Rusların önemli bir kısmının bu yaz için tatil planladığını ortaya koyduğu araştırmasında, son birkaç yıldır popülaritesi artan yeni tatil beldelerine yoğun ilgi gösterildiği açıklandı.

MINERALNYE VODY VE SOÇİ LİDER

Özellikle Kafkaslar’da bulunan Mineralnye Vody’ye yoğun ilgi olduğunu söyleyen Tutu.ru uzmanları, bu destinasyonla birlikte Rusya’nın güney tatil beldesi Soçi’nin yaz tatili seçimlerinde lider olduğunu belirtti.

POPÜLER YURT DIŞI DESTİNASYONLARI

İç turizmde başkent Moskova ve St. Petersburg’un da popülerliğini sürdürdüğünü, aynı zamanda yurtdışı seyahat imkanları kısıtlı olan Rusların Gürcistan tatil turlarına da ilgi duymaya başladığını ifade eden uzmanlar, yaz tatilleri için Türkiye’nin de taleplerde lider yurtdışı noktaları arasında yer aldığını vurguladı.

YURT DIŞI VE YURT İÇİ TATİLLERİNİN DAĞILIMI

Tutu.ru seyahat servisi tarafından yapılan açıklamada, şu anda Rusya sınırları içerisinde yaz tatili için seçilen destinasyonların payının yüzde 87 olduğu belirtilirken, yurtdışı tatil seçimlerinin ise toplamdaki payının yüzde 13 olduğu aktarıldı.

UÇAK BİLETLERİNDE SON DURUM

Rusya’da yaz sezonunda iç hat uçak bileti için ortalama tutar tek yön için 8 bin 800 Ruble’ye, dış hatlar için ise ortalama 15 bin Ruble’ye ulaşırken, araştırmaya göre yurt dışı arasında en popüler destinasyonlar Kırgızistan, Özbekistan, Ermenistan, Tacikistan, Kazakistan, Belarus ve Azerbaycan oldu.

Dış hat uçuşlarda talep açısından ilk 10’da Türkiye, İsrail ve Gürcistan da yer alırken, Rusya sınırları içerisinde uçak bileti rezervasyonlarında liderler yüzde 18.2 payla başkent Moskova, yüzde 10.8 payla Soçi, yüzde 10.2 ile St. Petersburg ve yüzde 3.4 payla Mineralnye Vody yer alıyor.

Kaynak: Gazetemru.com

polat-galle