DOLAR
32,5842
EURO
35,0317
ALTIN
2.460,71
BIST
9.890,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Seyahat Sağlık Sigortası Neden Yapılır?

Seyahat Sağlık Sigortası Neden Yapılır?
A+
A-
polat-galle

Yurt dışına seyahat etmek isteyenlerin karşılaştığı ilk konulardan biri seyahat sağlık sigortası oluyor. Seyahat sağlık sigortasının  vize alabilmek için mutlaka yapılması gerekiyor. Bu sigorta yurtdışında olası tedavi masraflarının karşılanmasını sağlar. Mutlaka tatil amaçlı olarak yurtdışına seyahat etmeniz gerekmiyor. İş ya da  ziyaret amacıyla rotanızı yurtdışına çevirdiğiniz zamanlarda da mutlaka bu sigortanın yapılması gerekir.

Söz konusu sigortanın  Schengen vizesi ve ABD ziyaretlerinde de geçerli olduğunu belirtelim. Zorunlu olan teminatların yanı sıra pek çok ek teminat da içeren bu sigortanın gayet makul rakamlarla yapılması mümkün olabiliyor. Zira vize almak için zorunlu olmasa bile sigortanın mutlaka yapılması gerekir. Çünkü beklenmedik durumlar karşısında  sağlık giderlerinin çok ciddi rakamlara ulaşabileceğini unutmamak lazım…

Hastalık ya da yaralanma gibi beklenmedik riskler her zaman, herkes için geçerlidir. Bu gibi durumlarda özellikle yurt dışında olduğunuzda ayakta ya da yatarak tedavi masraflarının ne kadar ciddi rakamlara ulaşabileceğini mutlaka dikkate almalısınız. Kısa süreli bir yurt dışı seyahati planlıyor olsanız bile bu gibi riskleri göz önünde bulundurmanız ciddi masraflarla karşılaşmanız durumunda yaşayabileceğiniz  ekonomik sıkıntıları minimum düzeye indirger.

Seyahat sağlık sigortası yaptırmak için farklı firmalardan fiyat teklifi alabilirsiniz. Çok sayıda kişi Generali’nin Seyahat sigortası yönünde tercih yapıyor. Bunun nedenlerinden biri  Generali sigorta tarafından son derece makul fiyatlar sunuluyor olmasıdır.  Bununla birlikte  sigorta poliçesinin çok kısa bir süre içerisinde hazırlanıyor olması da yurtdışı seyahati planlayanların dikkatinden kaçmıyor. Özellikle acil bir şekilde yurtdışı seyahati planlandığında  poliçenin kısa bir süre içerisinde hazırlanması önemini çok daha net bir şekilde ortaya koyuyor.

Bu arada bilmeyenler için yurtdışı seyahat sağlık sigortasının ayakta tedavi ve yatarak tedavinin yanı sıra cenaze masraflarını da kapsadığını belirtelim. Refakatçi nakli  gibi farklı ek teminatlar da sunulabiliyor. Bir anlamda sigortanın kişinin isteğine bağlı olarak şekillendirilebileceğini belirtelim.  Bu konuda daha detaylı bilgi sahibi olmak isteyenler Generali sigorta internet sitesine tıklayabilir. İnternet sitesi üzerinden online olarak sadece birkaç adımda fiyat teklifi alabiliyorsunuz. Ayrıca sigorta poliçesinin genel ve özel şartları hakkında bilgi almak için de yine internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

velux