DOLAR
32,3627
EURO
34,9616
ALTIN
2.325,32
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

SOL Parti: Saray’ın mülteci politikası katliamlara kapı aralıyor

SOL Parti: Saray’ın mülteci politikası katliamlara kapı aralıyor

Altındağ’da yaşanan olayların büyük bir tehlikeyi işaret ettiğini vurgulayan SOL Parti, “Faşist saldırılara, ayrımcılığa karşı duracağız, öfkemizi Ortadoğu’yu yangın yerine çeviren emperyalizme ve iktidara yönelteceğiz” açıklamasını yaptı. “Irkçılığın ve ayrımcılığın karşısındayız” denilen SOL Parti’nin açıklamasında, “Sarayın mülteci politikası katliamlara kapı aralıyor” denildi.

Altındağ’da yaşanan olaylar büyük bir tehlikeyi işaret ettiği belirtilen açıklamada, “Altındağ’da öncelikle Emirhan Yalçın’ın hayatını kaybetmesine, ardından mültecilerin evlerinin taşlanmasına, mahallelerinin basılıp dükkânların yağmalanmasına kadar varan olaylar silsilesine neden olan esas şey iktidarın izlediği yanlış politikalardır” denildi.

“Faşist saldırılara, ayrımcılığa karşı duracağız, öfkemizi Ortadoğu’yu yangın yerine çeviren emperyalizme ve iktidara yönelteceğiz” SOL Parti’nin açıklamasında, “Dün akşam Altındağ’da gerçekleştirilen saldırının kalabalığa karışan failleri kadar, sağcı ideolojilerle azmettiriciliğe soyunan burjuva muhalefet ile kaostan nemalanmayı huy edinmiş iktidar temsilcileri de aynı cürmün ortağıdır!” denildi.

Açıklamada, “SOL Parti olarak, mültecilere yönelen şiddetin, linç girişimlerinin, talanın, nefret söyleminin, ırkçılığın ve ayrımcılığın karşısındayız” ifadeleri kullanıldı.

SOL Parti’nin açıklamasının tamamı şöyle:

“Faşist saldırılara, ayrımcılığa karşı duracağız, öfkemizi Ortadoğu’yu yangın yerine çeviren emperyalizme ve iktidara yönelteceğiz.

Dün akşam Altındağ’da yaşanan olaylar büyük bir tehlikeyi işaret ediyor. Bu insanlık dışı vahşetin arkasında iktidarın biriktirdiği sorunlar, dayattığı çözümsüzlükle birlikte düzen muhalefetinin çözümsüzlüğü derinleştiren milliyetçi politikaları var.

Ne yurttaşların ne de mültecilerin güvenli yaşam alanını oluşturmayan, mülteci sorunuyla ilgili bütün sorumluluğu halkın omuzlarına yükleyen Saray rejiminin sorumsuzluğu bu sonuçları ortaya çıkardı. Altındağ’da öncelikle Emirhan Yalçın’ın hayatını kaybetmesine, ardından mültecilerin evlerinin taşlanmasına, mahallelerinin basılıp dükkânların yağmalanmasına kadar varan olaylar silsilesine neden olan esas şey iktidarın izlediği yanlış politikalardır.

İktidarın basiretsiz ve aciz dış politikaları nedeniyle bugün ABD, NATO ve AB’nin maşa olarak kullanmakta olduğu Türkiye’ye düzensiz, kayıtsız, kontrolsüz bir mülteci akışı gerçekleşmektedir. Biden’la yapılan son görüşmede, ABD’den güç alabilmek için Afganistan’da “nöbet” üstlenen, rüşvet karşılığında Geri Kabul Anlaşması imzalayan iktidar, Türkiye’yi ABD’nin ve Batı’nın “tampon bölgesi’ haline getirmektedir.

İktidarın izlediği bu politikanın emek piyasasında yarattığı rekabetten gündelik hayatta tetiklediği kültürel çatışmalara kadar uzanan pek çok nedenle ortaya çıkardığı gerilim, bundan nasıl nemalanacağından, nasıl çıkar sağlayacağından gayrısını düşünmeyen egemen sınıfların ve uşaklık ettikleri emperyalistlerin işine geliyor!

AKP’li aparatlar tarafından açıkça belirtildiği gibi, bir kısım burjuva, kayıt dışı ve ucuz işgücü olarak gördüğü mültecilerin emeğine göz dikmekte, iktidar batılı emperyalist entegrasyondan mültecileri bahane ederek para sızdırmakta, fakat mültecilerin yaşam hakkını sağlayacak sosyal politikaları üretmekten inatla uzak durmakta, ülkeye aldığı mültecilere ilişkin hiçbir sorumluluk üslenmemektedir.

Düzen muhalefetinde uzanımlarını bulan başka burjuva hizipler ise örtülü ya da açık olarak nefret söylemini körüklemekte, ırkçılığa varan bir yabancı düşmanlığı yapmakta, bu sayede iktidara galebe çalacağını düşünen kolaycı bir siyasetle yangına benzin dökmekten geri durmamaktadır. AB ülkeleri ve emperyalist blok da sürekli olarak Türkiye’nin mülteciler için güvenli ülke olduğundan dem vurmakta, AKP iktidarına rüşvet vererek kendi yaratıkları savaş ortamının kefaretinden uzak durmak istemektedirler.

SOL Parti olarak, mültecilere yönelen şiddetin, linç girişimlerinin, talanın, nefret söyleminin, ırkçılığın ve ayrımcılığın karşısındayız. Dün akşam Altındağ’da gerçekleştirilen saldırının kalabalığa karışan failleri kadar, sağcı ideolojilerle azmettiriciliğe soyunan burjuva muhalefet ile kaostan nemalanmayı huy edinmiş iktidar temsilcileri de aynı cürmün ortağıdır!”

Aktur tatil sitesi