DOLAR
46,2690
EURO
53,5644
ALTIN
6.277,08
BIST
13.938,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
30°C
Muğla
30°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Salı Parçalı Bulutlu
31°C

Stratonikeia Antik Kenti’ndeki Bizans mozaiklerine çatılı koruma

Stratonikeia Antik Kenti’ndeki Bizans mozaiklerine çatılı koruma
A+
A-

MUĞLA (AA) – Dünyanın en büyük mermer kentleri arasında yer alan Stratonikeia Antik Kenti’ndeki 1500 yıllık mozaiklerin üstü çatıyla kapatılarak koruma altına alındı.

Karia bölgesinin en önemli kentlerinden, Anadolu’nun yerli halkı olan Karialılar ve Leleglere ait yerleşim yeri Stratonikeia Antik Kenti, Helenistik, Roma, Bizans, Anadolu beylikleri, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde de önemini sürdürdü.

Stratonikeia ve Lagina Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, AA muhabirine, şehrin kuzey kapısı olarak adlandırılan alanın, antik kentin en önemli yapıları bünyesinde barındırdığını söyledi.

Bizans dönemi mozaiklerin de şehrin kuzey kapısının doğu kısmında yer aldığını belirten Söğüt, bölgede Yatağan Kaymakamlığı ile yürütülen projeyle mozaiklerin koruma altına alındığını kaydetti.

Mozaiklerin bulunduğu alanın çalışmaların tamamlanmasının ardından ziyaretçilere de açılacağını vurgulayan Söğüt, “Kapatılan alanda altı mozaik pano alanı var. Şu an o bölge çatıyla kapatıldı. Kente gelen ziyaretçiler rahatlıkla mozaik döşeme üzerinde yürüyebilecekler.” dedi.

Söğüt, yürütülen çalışmayla alanın kışın yağmurdan, yazın güneşten korunmuş olacağını dile getirdi