DOLAR
32,2920
EURO
34,7090
ALTIN
2.396,51
BIST
10.324,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
20°C
Muğla
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
22°C

TCG Anadolu’ya ziyaretler devam ediyor

Cumhuriyet’in 100. yılı kapsamında Sarayburnu Limanı’na demirleyen Türkiye’nin ilk milli fırkateyni TCG Anadolu’ya vatandaşlar ve öğrencilerin ziyaretleri devam ediyor.

TCG Anadolu’ya ziyaretler devam ediyor
A+
A-
polat-galle

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en büyük savaş gemisi, yerli ve milli üretim TCG Anadolu’yu görmek için limana gelenler, güvenlik kontrolünün ardından saat 10.00’dan itibaren gemiye alındı.

Gruplar halinde gemiyi gezen vatandaşlardan bazıları, cep telefonlarıyla gezdikleri yerlerin görüntülerini çekti. Bazı ziyaretçiler ise hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ziyaretçilerden Büşra Aktaş, TCG Anadolu gemisini çok beğendiğini, bu nedenle göğsünün kabardığını ifade etti.

Aktaş, bu geminin Türkiye’nin nereden nereye geldiğinin göstergesi olduğunu dile getirerek, “Milli olması bize daha çok gurur verdi. Gücümüzün, kuvvetimizin ne kadar arttığını görüyoruz. Savunmayı bıraktık, artık taarruza geçtik. Taarruzun da ne kadar geliştiğini görüyoruz. Bu gemi göğsümüzü çok kabarttı, çok mutlu olduk. Allah razı olsun, devletimize zeval ziyan vermesin. Askerimize güç kuvvet versin” dedi.

Eşiyle birlikte Denizli’den İstanbul’a gelen Saliha Kul, TCG Anadolu’yu gezerken gurur duyduğunu belirtti.

Kul, çok mutlu ve huzurlu olduğunu anlatarak, “Sevincimden içimden ağlamak geliyor. İnanın o kadar mutluyum. Anlatılacak gibi değil” diye konuştu.

Eşi Adnan Kul ise TCG Anadolu gemisini çok beğendiğini dile getirdi.

Ailesiyle birlikte Sarayburnu Limanı’na gelen Süleyman Sarıkamış, gemide Türkiye’nin büyüklüğünü ve Türk milletinin güçlülüğünü gördüğünü aktardı.

Ziyaretçilerden Zübeyde Kaymak ise Türk vatanında böyle bir geminin olmasından gurur duyduklarını kaydetti.

Serpil Karahan da böyle büyük bir gururu gençlerin görmesi gerektiğini belirtti.

TCG Anadolu gemisi, saat 18.00’e kadar ziyaret edilebilecek. (AA)

polat-galle
ETİKETLER: , ,