DOLAR
32,5161
EURO
34,7218
ALTIN
2.501,57
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

“Temizletmeyeceğim” diyen Ahmet Aras hakkında suç duyurusu

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras Ortakent Mahallesi’nde önceki gün gördüğü çöpler üzerine sosyal medya hesabından “Bu sefer temizletmeyeceğim” diyerek çöplerin fotoğrafını paylaşmıştı. Muğla Barosu Avukatlarından Göray Karadut, Aras hakkında savcılığa “Görevi kötüye kullanma” iddiası ile suç duyurusunda bulundu. Savcılığın konu ile ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

“Temizletmeyeceğim” diyen Ahmet Aras hakkında suç duyurusu

Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras önceki gün yürüyüş yaparken Ortakent Mahallesi Taşlıkburnu Mevkii’nde yerde gördüğü çöplere sert tepki göstermiş sosyal medya hesabından çöplerin fotoğraflarını paylaşarak “Bu sefer temizletmeyeceğim bakalım ne düşünecekler” cümlesini kullanmıştı.

“Temizletmeyeceğim” diyen Ahmet Aras hakkında suç duyurusu

Olay sosyal medyada büyük dikkat çekmişti.

Muğla Barosu avukatlarından Göray Karadut Bodrum Savcılığı’na  Ahmet Aras hakkında “Görevi Kötüye Kullanma” nedeniyle suç duyurusunda bulunduğunu belirterek şunları söyledi.

Karadut “Ahmet Aras kendisine ait sosyal medya hesabından  çöpleri toplatmayacağını açık bir şekilde ifade etmiştir. 5393 sayılı Belediye Kanunun belediyenin görev ve sorumluluklarını düzenleyen 14. Maddesinin 1. Fıkrasının (a) bendinde belediyelerin , çevre sağlığı, temizlik ve katı atık ,.. hizmetlerini yapar ve yaptırır, hükmü çok açıktır. Bilindiği üzere çevre ve halk sağlığı açısından bu çok önemli görevin ihmali yada kasıtlı bir şekilde yapılmaması görevi kötüye kullanma suçunu oluşturur. TCK 257’de yer bulan görevi kötüye kullanma suçu kamu görevlisinin yapmakla görevli olduğu görevi kasıtlı olarak yapmaması olarak tanımlanmıştır. Bu nedenle açık ikrar ile tüm unsurları oluşan “Görevi kötüye kullanma” suçundan dolayı şüpheli hakkında cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmasını talep ettim” dedi.

Bodrum cumhuriyet Savcılığı’nın konu ile ilgili 2020/14404 sayılı dosya ile soruşturma açıldığı öğrenildi. Aras’ın dava açılması durumunda 6 ay ile 2 yıl arasında ceza ile yargılanacağı belirtildi.

NOT: Bodrum Belediyesi ve Ahmet Aras’tan konu ile ilgili açıklama gelecek olursa aynen yayınlayacağız.

Kaynak: Anterhaber.com

Bodrum Ev Emlak